Tak jak předtím jsem psal něco z mých cest ,tak dnes přidávám další =)
TETIČKA
===========================================================================================================
Tak na tento příběh rád vždy vzpomínám,špatný začátek -dobrý konec =)
Měl před lety dobrou rádkyni a přítelkyni ,byla taky jednou z dobrých vykladaček karet =)a nikdo jsme ji neřekli jinak než Tetička.
Dnes už spíš pod peřinou země ,několik lun a vím ,že mě cítíš.
Proto těmito slovy posílám ti poděkování ,za tvé věštby.
Jak jsem napsal ,patřila k dobrým vykladačkám karet ,k těm co toto umění dědili z pokolení na pokolení.
Žila normálním životem ,přesto nikdy výzvu karet nikdy neodmítla =)
Vesměs jsem ji potkával u mého přítele Vince ,na našich sedánkách.
Pak se někde odstěhovala a já ji neviděl ,až jednou.
Stála tam na zastávce autobusu a já se akorát vracel z práce autíčkem.
Viděl ji,zastavil a šel ji pozdravit .
Už při doteku na její ruku jsem tušil ,že se v něčem ztrácí.Byla ledová jak smrt.
Po krátké diskuzi ,se zeptala jestli ji mohu odvést domů.
A tak jsme jeli , když jsme přijeli k jejímu bydlení, kde byla v pronájmu ,nabídla mi kafe.
A já neodmítl , po krátké konverzaci u kafe se svěřila ,že ji něco trápí.
Svěřila se s tím ,že její dceru ohrožuje duch ,který si ji chce vzít.
Její dcera žila u nás v horách na odlehlých pasekách , a věčně sama s dítětem , protože manžel jezdil hodně s kamionem.
Vyprávěla matce ,že se jí dějí divné věci , že v noci pořád někde něco lupe a šramotí .Že mívá sny kdy se probouzí se šrámy a zpocená , že slyší hlasy kterých se nemůže zbavit ,v podobě :přijdu si pro tebe .
Pokračovalo to praskáním žárovek a blikáním televize , pohybováním dveřmi a židlemi.
A tak samozřejmě to vysvětlila matce a ta ji přemluvila, ať se dítětem odstěhuje k ní do města.
A tak na chvíli bydlela s ní , po tradiční očistě domu na pasekách to vypadalo v pořádku ,až do dne ,kdy se dcera i s matkou měly přestěhovat na paseky .
V jejich rodině se předával po generace krucifix a ten měl věštit zlé časy.
Dostával ho jen ten ,kdo měl být duchovnu nejblíže.
A právě v době ,kdy se stěhovali z bytu věci ve městě do auta , onen rodinný krucifix spadl a rozbil se.
Což nevěstilo nic dobrého. Přesto s věcmi sedly do auta a jely.
Při jízdě autem měli autonehodu ,kde nejvíce újmy měla dcera a ta musela do nemocnice.
A tak Tetička s dítětem byla sama v chaloupce na pasekách.
A tam nedělo se nic.
Při příchodu dcery z nemocnice se první noc nic nedělo a začalo to druhého dne v noci.
A když matka-tetička viděla na vlastní oči co se tam děje ,použila další tradiční recepty =)
Ale vše mělo jen horší dopad ,zlý duch lesů začal vyhrožovat víc už i na dítě a tak začaly mít obrovský strach.
A tak po dopití kafe ,jsem ji poprosil o její hrnek a ve zbytcích kávy tam viděl ,no hroznou stvůru.
A tak jsme nasadili démonovi formu spoutání . Ve vedlejší místnosti lítaly vzduchem různé knihy ,kvítka i železné květináče.
V podlaze praskalo jak ve staré rozhledně za větru.Závěsy v uzavřených místnostech lítaly vertikálně .
A vzduch ?
Bylo léto a přesto v podvečerní místnosti, bylo jak v mrazáku.
Nakonec díky mouce odešel a nikdy se v našem kraji neprojevil.
Tajemstvím počátku těchto nesnází bylo , výklad karet. Otevření brány , nemohly tušit ,že nedaleký kopec byl v dávných dobách mohylovým kopcem ,kdes uctíváni byli snad staří bohové. ..................................................................
A onen démon dnes?
Je spoutaný v kořenech stromů.

:-)))