Amulety, Talismany...

Magie konkrétně i všeobecně

Amulety, Talismany...

Příspěvekod Angelguard » 20 srp 2010, 09:42

Ahojte, nevedel som, kde mám túto tému vytvoriť, ale najrozumnejšie mi prišlo to napísať tu :) Ak som dobre pochopil, amulety sú prírodné náhrdelníky a talismany sú prírodno + umelé alebo umelé, nie? Chcel by som sa spýtať, dá sa niekde zistiť, čo ktorý talisman a amulet nám poskytuje, akú ochranu popr. vplyv? Ja osobne mám talisman, teda, aspoň myslím... Niesom si istý, či je to čisto prírodno + umelé alebo umelé... Je to talisman od indiánov ktorý som kúpil asi pred dvoma rokmi, pred týždňom som si ho iba zrazu dal, neviem ani prečo, proste cítil som že si ho musím dať aj keď som ho predtým nenosil, a teraz ho mám vždy v krku a cítim ako keby ma to ochraňovalo :) Je to taký talisman ktorý je hore taká hlava nejakého divého zvera mačkovitého pripomína to tigra, pumu alebo čiastočne leva, popr. iné mačkovité divé zviera, a potom sa to končí takým zubom... Je to proste hlava toho divého mačkovitého zvieraťa oddelené dvomi pruhmi a tam sa to zahýna do zubu, všetko je to hnedo-krémovej farby... Aké majú amulety a talismany účinky, ochraňujú nás? Zaujímalo by ma to :)
Angelguard
Školák
Školák

Re: Amulety, Talismany...

Příspěvekod .Sh4rp » 20 srp 2010, 10:06

Amulety -
Kód: Vybrat vše

Talizmany -

Kvalitný popis, ale nepoznajú rozdiel medzi amuletom a talismanom(v konečnom dôsledku je to jedno)
!001!
To je asi tak all 's220'.

edit: Ale viac ako amuletu, alebo talizmanu by ste mali veriť sami sebe. Lebo skončíte ako ovešaný vianočný stromček.
.Sh4rp

Příspěvekod pentagramové oko » 20 srp 2010, 18:18

talismany opravdu fungují ,musíš je však magicky posvětit.
já nosím magické pečetě,nejde o to být ověšení jako stromeček,ale
já mám specialní různé druhy,na ruce nosím šalamounovu pečet.
a pentagramové oko,proto mám ten název na tomto foru.
a jenom pro zajímavost to pentagramové oko mi zachránilo život.
pokud máš čisté srdce a pravou víru v to co věříš,bude tě talisman chránit.
doporučuji knihu-talismany a amulety -markus schirner.
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Příspěvekod .Sh4rp » 20 srp 2010, 20:15

Ja by som chcel nejaký talizman si kúpiť uvažujem o pentagrame v kruhu ten by som si dal na krk. Ale nejaký iný by som ešte hcel na ruku napr. ako to máš ty. Neviem aký. Aký by si odporučila ty?
A to posvecovanie talizmanu, alebo nabíjanie energiou je aj na tej stránke. Ale Dám ho aj sem. 's220'
ENERGETICKÁ OČISTA AMULETOV:

Očistu si môže každý urobiť sám nasledovným spôsobom:
- po kúpe amulet rozbaliť a prvých 24 hodín nosiť so sebou na krku, alebo v odeve. Je vhodné občas ho chytiť do dlane a dodať mu svoju energiu. Počas prvých 24 hod. aspoň 4 krát po 10 minút. Amulet vtedy preberá energiu majiteľa a upriamuje svoje pôsobenie na organizmus a psychickú oblasť nositeľa, ktorá najviac vyžaduje zdokonalenie.
- neukazovať ho iným osobám počas očisty, pretože naberá osobnú energiu majiteľa
- po 24 hodinách vyryť na líci amuletu / hladká strana / svoju značku - iniciálky, podpis, znak, symbol a pod.
- pri vyrývaní znaku sústredene a pokiaľ možno osamotene vyslovte, čo od amuletu očakávate, čo túžite s amuletom dosiahnuť.
- potom vezmite amulet do oboch rúk a sfúknite z neho akoby prach na oboch stranách / líc i rub /. Tým sa odhalí jeho čistá aura a zmažú sa energie, ktoré nabral na seba pri výrobe atď.
Takto upravený amulet už možno nosiť na povrchu šiat, ale i napriek tomu sa nedoporučuje, aby ho brali do rúk iné osoby. Mohli by prenášať na neho svoju energiu.
Ak chcete amulet očistiť z povrchu od nečistôt, stačí bežný postup pri čistení mosadze, t.j. s troškou zubnej pasty, alebo popola, prípadne prostriedku na čistenie mosadze, jemnými krúživými pohybmi poutierate povrch amuletu. Takto očistený amulet môžete znovu nabiť svojou energiou, alebo ho niekomu darovať. Postup pri obnove je rovnaký ako v prípade nového amuletu.
.Sh4rp

Příspěvekod Angelguard » 20 srp 2010, 21:39

pentagramové oko píše:talismany opravdu fungují ,musíš je však magicky posvětit.
já nosím magické pečetě,nejde o to být ověšení jako stromeček,ale
já mám specialní různé druhy,na ruce nosím šalamounovu pečet.
a pentagramové oko,proto mám ten název na tomto foru.
a jenom pro zajímavost to pentagramové oko mi zachránilo život.
pokud máš čisté srdce a pravou víru v to co věříš,bude tě talisman chránit.
doporučuji knihu-talismany a amulety -markus schirner.

Takže talismany nefungujú pokiaľ niesu magicky aktivované? Ja v svoj amulet verím, verím, že ma ochraňuje pred všetkým zlým, preto ho vždy mám na sebe... Aj keď, neviem, či ma skutočne chráni :( Ale verím v to.
Angelguard
Školák
Školák

Příspěvekod medved » 21 srp 2010, 06:48

Angelguard píše:Takže talismany nefungujú pokiaľ niesu magicky aktivované?

Přesně tak. Každý předmět se musí očarovat aby byl "funkční",stejně tak to platí o amuletech a talismanech.Neočarovaný amulet má jen sugestivní vliv na tvou mysl,taková psychická berlička.Po jejich očarování by na ně neměl nikdo cizí sahat aby je neovlivnil svojí energií.
A jen pro upřesnění: amulet slouží k obraně před zlými vlivy a talisman přitahuje dobré vlivy (které,to samozřejmě záleží na typu-nebo jak to nazvat)
medved
Školák
Školák

Příspěvekod pentagramové oko » 21 srp 2010, 11:21

medvěd to popsal moc hezky a správně !no1
je to pravda musí se magicky aktivovat a neměl by na ně opravdu nikdo cizí sahat!!!
a když se to stane opláchnout pod tekoucí vodou,a znovu aktivovat!
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Příspěvekod Angelguard » 21 srp 2010, 12:23

Takže teraz ho mám zbytočne na sebe lebo ma vobec neochraňuje? Ja ten talisman mám asi 1,5 roka a teraz ho nosím asi týždeň a nemám ho aktivovaný... Takže napr. počas dnešného dňa ho mám 4x chytiť po 10 minút a dať mu svoju energiu? No ale že ho nikomu nemám ukazovať počas očisty, no ale ja ten talisman mám na krku tak to sa ani nedá, nie? ako pozrieť sa na amulet možu ale chytať nie, nie? Potom zajtra by som mal vyryť iniciálku ktorá by označovala amulet ako moj, čím to vyriť napríklad? Pri vyrývaní povedať talismanu čo od neho čakám, po vyrytí sfúknuť prach z amuletu z oboch strán aby to dalo preč zlú energiu? A keby ho niekto chytí tak potom ho mám ako očistiť? A znova nabiť energiou 4x po 10 min?
Angelguard
Školák
Školák

Příspěvekod .Sh4rp » 21 srp 2010, 13:13

Angelguard píše:Takže teraz ho mám zbytočne na sebe lebo ma vobec neochraňuje? Ja ten talisman mám asi 1,5 roka a teraz ho nosím asi týždeň a nemám ho aktivovaný... Takže napr. počas dnešného dňa ho mám 4x chytiť po 10 minút a dať mu svoju energiu? No ale že ho nikomu nemám ukazovať počas očisty, no ale ja ten talisman mám na krku tak to sa ani nedá, nie? ako pozrieť sa na amulet možu ale chytať nie, nie? Potom zajtra by som mal vyryť iniciálku ktorá by označovala amulet ako moj, čím to vyriť napríklad? Pri vyrývaní povedať talismanu čo od neho čakám, po vyrytí sfúknuť prach z amuletu z oboch strán aby to dalo preč zlú energiu? A keby ho niekto chytí tak potom ho mám ako očistiť? A znova nabiť energiou 4x po 10 min?

Na väčšinu, otázok by si si vedel odpovedať aj sám. Buď kreatívny, nemusíš sa pýtať každú maličkosť.
.Sh4rp

Příspěvekod Angelguard » 21 srp 2010, 13:15

No len potom neviem či to bude fungovať, vieš? Ani neviem keď to všetko spravím či ten talisman bude fungovať atď..
Angelguard
Školák
Školák

Příspěvekod Angelguard » 21 srp 2010, 15:41

No, dnes už som ho dvakrát nabíjal po 10/11 minút, držal som ho v pravej ruke po tú dobu, dúfam že to nevadí :) Dnes ešte dvakrát nabijem, potom zajtra tam dám iniciálky, ''sfúknem prach'' a tým sa to aktivuje? Musím to spraviť až po 24h od plného nabitia?
Angelguard
Školák
Školák

Příspěvekod .Sh4rp » 21 srp 2010, 17:38

Ja som ten článok nepísal, iba som ho čítal. Takže keď vieš čítať. Tak vieš rovnako dobre čo tam je ako ja.
.Sh4rp

Příspěvekod pentagramové oko » 21 srp 2010, 22:19

angelguard-ten amulet pokud jsi ho nenabil,tě tedy opravdu nechránil.
ted ho nabij a taky posvět světcenou vodou,to je z důvodu,že ten kdo ho vyrobil,
následovně prodal nemusel mít zrovna dobrou energii.a jak píšeš,že chytat nesmějí
amulet,mě se to stává skoro pořád s prstenama na rukou.musím je proto nabíjet
a oplachovat a světit,fakt mě někteří zvědavci už pěkně štvou.takže jak píšeš asi se
to nedá vyhnout aby na ně někdo nešahal.ale musíme je pak bezpodmíněčně očistit.
ale nabitý mají opravdu svou moc.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Příspěvekod Angelguard » 21 srp 2010, 23:51

pentagramové oko píše:angelguard-ten amulet pokud jsi ho nenabil,tě tedy opravdu nechránil.
ted ho nabij a taky posvět světcenou vodou,to je z důvodu,že ten kdo ho vyrobil,
následovně prodal nemusel mít zrovna dobrou energii.a jak píšeš,že chytat nesmějí
amulet,mě se to stává skoro pořád s prstenama na rukou.musím je proto nabíjet
a oplachovat a světit,fakt mě někteří zvědavci už pěkně štvou.takže jak píšeš asi se
to nedá vyhnout aby na ně někdo nešahal.ale musíme je pak bezpodmíněčně očistit.
ale nabitý mají opravdu svou moc.

A dá sa nejak ľahšie vyrobiť svatena voda aj doma? Btw, musim tam dat svoje inicialky? Dnes som ho už 2x nabil po 10 min a potom 1x ale okolo 25 min som ho nabijal čiže to je za dva krat... Zajtra stačí keď mu poviem čo od neho očakávam aby ma ochraňoval a sfúkol z neho ten ,,prach'' ? :)
Angelguard
Školák
Školák

Příspěvekod pentagramové oko » 22 srp 2010, 00:12

návod na svěcenou vodu už jsem zde na foru psala.najdi si jí.
nabíjí se výborně také na slunci,to je největší nabití.
můžeš tam vyrýt své inicialy a nemusíš. 's220'
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Příspěvekod .Sh4rp » 22 srp 2010, 11:22

.Sh4rp píše:Ja by som chcel nejaký talizman si kúpiť uvažujem o pentagrame v kruhu ten by som si dal na krk. Ale nejaký iný by som ešte hcel na ruku napr. ako to máš ty. Neviem aký. Aký by si odporučila ty?

Tak ktorý ??? !!((
.Sh4rp

Další

Zpět na Magie