Andělské bytosti

Magie konkrétně i všeobecně

Re: Andělské bytosti

Příspěvekod KillerLP » 14 led 2012, 23:24

Jo, ale co když je nebe pro někoho peklo? Já nevím, hrozně mi to vrtá hlavou. Nejde o to, jaké jsou ty duše, ale spíš. Jak říká jeden song: "Peklem může být klidně nebe, když to takle cítíš." Je to v tom songu myšleno k něčemu jinému, ale podstata je stejná. V pekle vládne dá se říct anarchie a když se ti démoni můžou dostat na zem, jak se říká, tak až tak v zatracení nejsou, bych řekla ;) Kdežto v nebi jsou pravidla, a všichni tam jsou pobožní a všechno směřují k bohu. Navíc hříšné duše jsou všichni lidi, dá se říct, to mi neříkej, že bychom měli všichni skončit v pekle. Nebo jak si vezmeš to, že církev hlásá, že nebe je věčné. Takže bys vstoupil do něčeho, v čem bys byl už navždy a to doslova. Věčný život je prokletí, tak co je potom tohle? Je to strašná představa, řekla bych, že ještě horší než ta, že po smrti nic není, že jen prostě umřeš, jak tvrdí ateisti. V tomhle případě doufám, že to jsou mýty.
"Kdo trpí sám, ten trpí mnohem tíž, že vidí štěstí druhých přes svůj kříž."
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Drake » 14 led 2012, 23:36

Tady zase záleží na úhlu pohledu. Naskytuje se otázka, jak peklo vypadá? Pokud má opravdu sloužit jak se popisuje k věčnému utrpení, pak by bylo nepříjemné se tam dostat. Ovšem pokud tam je opravdu anarchie a každý si tam může dělat co chce, je to o něčem jiném. Tohle se ale během života nedozvíš.
A hle, bílý kůň, a na něm jezdec s lukem; byl mu dán věnec / koruna dobyvatele, aby vyjel a dobýval.
A vyjel druhý kůň, ohnivý, a jeho jezdec obdržel moc odejmout zemi mír, aby se všichni navzájem vraždili; byl mu dán veliký meč.
A hle, kůň černý, a jezdec měl v ruce váhy.
A hle, kůň sinavý, a jméno jeho jezdce Smrt, a svět mrtvých zůstával za ním/A Hádes ho těsně následoval.
Drake
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod KillerLP » 14 led 2012, 23:44

Já vím, jenže všude se píše, že je peklo špatné, přitom autor je pouhý smrtelník, to je to. Neobjektivní odsuzování, řekla bych.
"Kdo trpí sám, ten trpí mnohem tíž, že vidí štěstí druhých přes svůj kříž."
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Arpaix » 15 led 2012, 00:37

Peklo neni zadne misto s ohnem, ale jedna se o trest za spatne veci co delali my v zivotech minulych. Peklo muze byt napriklad nemoc, chudoba coz muze byt trest za spatne veci v zivote minulem. Pokud v tomto zivote nebudeme pomahat druhym- ac muzeme- tak v dalsi reinkarnaci my muzeme byt sami velmi chudi, i dokonce bezdomovci-a to je to peklo, trest.
Pokud delame v tomto zivote dobro, pomahame bez ocekavani platby tem, kteri maji se hure- v dalsi reinkarnaci my se budeme mit tez dobre a to je zase v poradku. Zlo vrati se zlem,a budeme trestani, pokud ne v zivote, tak po smrti a v zivote dalsim.
Muzeme rici napriklad: Hitler je urcite v pekle! Ano, pokud tim peklem minime trest. Pokud ma Hitler na svedomi zivoty a utrpeni mnoha milionu lidi, tak on jiste bude platit tezkymi tresty v dalsich inkarnacich,a bude trpet za kazdou svoji obet i tisice let! Tak dlouho dokud nezaplati za sve ciny.
Peklo, jak uci cirkve Petrovy neexistuje,ale existuje karma,a vrati se nam nase ciny po smrti a v dalsich inkarnacich.
Andele existuji a jsou to jiz Duse dokonale, kteri jiz maji pristup k Bohu,a mohou mluvit primo k Bohu.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Akyana » 15 led 2012, 02:39

Já to vidím trochu jinak.

Snad všechna velká náboženství (a pravděpodobně i většina těch menších) obsahují koncept pekla.
Ano..i Buddhismus..i Hinduismus.

Peklo je realita do které se člověk převtělí po smrti,
pokud si nadělal hodně špatné karmy (jinak řečeno že hodně hřešil, či byl hodně zlý a hloupý)
Tato karma udělá silnou clonu, přes kterou ta bytost (nyní pekelná bytost) není schopná cítit samu sebe jako Duši
a samozřejmě není schopná cítit Boha.
Což v praxi vypadá tak, že necítí naději, lásku ani víru...v nijakém smyslu slova.
Co zbyde by se snadno dalo interpretovat jako velká bolest.

Ta clona se ovšem dá odstranit a taky jí Bůh (či Nejvyšší inteligence, chcete li) odstraní svým plamenem světla a lásky,
který si bohužel bytost v pekle vyloží jako pekelné plameny a velké utrpení.

Jednou ale skončí a bytost se zrodí očištěna jako..nu, třeba znovu jako člověk.
Může to ovšem trvat věky.

Poučení z toho plyne...buďte na sebe a na jiné hodní.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Avangard » 15 led 2012, 12:23

Já spíše přikláním k názoru Arpaix. Nevěřím, že existuje peklo jako místo. Věřím, že když to poděláš tak to schytáš na karmě.

Cary: Co se týče křídel, tak myslím že je to čistě na nich, jestli se ti ukáží s němi nebo bez. Přeci jenom jsou to bytosti na takové urovni, že by pro ně neměl byt problém brát podobu takovou jakou chtějí a jaká se jim pro daný okamžik nejvíce hodí. Takže někomu se může ukázat jako zářící světelná postava s křídly a někomu jako obyčejný chlapík v metalovém oblečení.
Jeden ze čtyř.....
Avangard
Školák
Školák

Příspěvekod Akyana » 15 led 2012, 12:35

Avangard píše:Já spíše přikláním k názoru Arpaix. Nevěřím, že existuje peklo jako místo. Věřím, že když to poděláš tak to schytáš na karmě.

No jistě, že to schytáš na karmě.
Ale mít karmu na to, aby ses stal člověkem je velmi vzácné...
Je k tomu potřeba velmi mnoho dobré karmy a jiných věcí, které se většinou nesejdou.

Jinak si opravdu myslíš, že naše planeta a tento svět je jediný možný do kterého se jeden může narodit?

Já jsem nemluvila jenom teoreticky...jednou jsem se skrz meditaci do pekla dostala a pocítila jsem, co tam cítí Oni.
Velmi to mnou otřáslo.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Avangard » 15 led 2012, 15:59

Vím, že jsou i jiné světy a je možné se mezi němi inkarnovat, ale z informací co mám je spíše běžné, že se někdo inkarnuje v rámci jednoho světa. Ano jsou tu mezi námi tací co jsou z jiných světů a i inkarnovaní andělé, ale nemyslím si, že bych třeba každou inkarnaci prožil na jiném světě. Dál sem si tak nějak myslel, že právě Země je na tom nejnižším stupni, jako že odsuď to už níž nejde. Ale pokuď říkáš, že jsi se v meditaci dostala někam kde je to ještě horší a duše jsou odřízlé od boha, tak nemám důvod ti nevěřit. Nemám žádnou informaci která by tu tvou popřela.
Jeden ze čtyř.....
Avangard
Školák
Školák

Příspěvekod Akyana » 15 led 2012, 17:01

Víš, New Age, které převzalo koncept inkarnace z východních filosofií má tendenci říkat, že člověk bude vždy člověkem, že peklo je jenom na zemi atd
Myslím si ale, že pokud chce někdo převzít něčí myšlenku, měl by to udělat řádně, důkladně a z hloubky.
Východní filosofie vysvětluje, že tělo je jenom dočasná schránka a mění se podle karmy bytosti.
Tzn například pes, který je oddaný lidem a cítí se být členem lidské smečky a umře v lásce k lidem se pravděpodobně narodí jako člověk.

Jinak o pekle se dozvíš mimo jiné i z příběhů lidí kteří prožili klinickou smrt.
Lidé, kteří spáchali sebevraždu popisují pekelné vize ze kterých jim bylo dost ouvej.

Východní náhled na tutp problematiku si můžeš v krátkosti přečíst tady:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sams%C3%A1ra
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Razorka Tektzby » 15 led 2012, 19:11

Dobrej článek :)
Svýho střážnýho anděla pouze cítím (a nemyslím tím pach :D ), dalo by se říct, že vím, že ho mám. Je to někdo, kdo mi "našeptává", pomáhá v rozhodování, chrání mě. Je to ten vnitřní hlas, kterej má každej, šestej smysl (prostě když si pak řekneme, že vám něco říkalo, ať uděláte nebo neuděláte to a ono).
Co se týče vyobrazování s křídlama, tak to spíš považuju za logickej důsledek toho, že andělé jsou považováni za bytosti z nebes a jak jinak se tam dostat než mít křídla jako ptáci.
No a i já se přikláním k Arpaix a jako peklo si nepředstavuju konkrétní místo.
Teoreticky by se mohl i člověk stát andělem, kdyby dosáhl té vyšší úrovně?
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1£µ_|µ $4|\/|3č|{4 73|{72ߥ |\|4\/žÐ¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
Razorka Tektzby
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 15 led 2012, 23:26

No to mě potěš, drahá jestli to je ten můj našeptávač tak mi andělsky nepřipadá :D no já to beru jako část já, kdy je to ta stránka co chce dobro, ale v tom případě tu musí být i já co je pěkný ošklivák :P :-* :-*
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Razorka Tektzby » 15 led 2012, 23:58

Tvůj našeptávač v tom ohledu, co myslíš skutečně nebude strážnej anděl, ale máš ho :-*
|\/|1£µ_|µ $4|\/|3č|{4 73|{72ߥ |\|4\/žÐ¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
Razorka Tektzby
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 16 led 2012, 00:54

Oki mám svýho ochránce, anděl je moc nednesený :-* :-*
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Avangard » 16 led 2012, 08:29

No ja Same vím o lidech co anděla jako takového nemají, on se jím tak nějak transformoval nebo spíše spojil s jejich zvířečím strážcem, takže mají cosi jiného. Prej se to dost stává u lidech co praktikují šamanismus.
Jeden ze čtyř.....
Avangard
Školák
Školák

Příspěvekod Akyana » 16 led 2012, 12:19

...
Není možné nemít svého anděla.
Je totiž svýn způsobem vysokovibrační část nás samých.

Je možné ho nevnímat či ignorovat.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Avangard » 16 led 2012, 15:20

Neříkám, že ho nemá, jen že je jiný než běžný anděl. Teorie, že anděl je vysokovybrační část nás samých se mi popravdě moc nezamlouvá. Znamenalo by to, že to není až tak samostatná bytost. Znám ještě teorii, že každá duše při stvoření dostane svého anděla který jí provází všemi inkarnacemi a dále ješte strážné anděly. Ti strážné anděle, ale nedostane úplně každý, nebo dostane, ale neprojeví se. Osobně mi podle mého pozorování tahle teorie sedí, protože sem zjistil že né všem lidem se projevují, respektive nejsou s něma vždycky. A třeba vím, že já mám minimalně 4 a vždy je poblíž nejmím jeden. Znám i další lidi co to mají podobné a některým anděl dokonce i odešel a nahradil ho jiný.
Mimochodem: "teorie" píšu, protože si s andělama pokecat neumím, takže mi nemůže žádny z nich tohle potvrdit.
Jeden ze čtyř.....
Avangard
Školák
Školák

PředchozíDalší

Zpět na Magie