Andělské bytosti

Magie konkrétně i všeobecně

Andělské bytosti

Příspěvekod Drake » 14 led 2012, 19:17

Všiml jsem si, že podobné téma tady ještě není, tak jsem se rozhodl posbírat z několika zdrojů to nejdůležitější a sestavit vám krátkou charakteristiku andělů:

Už od dávných časů věřili lidé v existenci takzvaných "vyšších" bytostí. Různé motivy a další fakta ukazující a potvrzující jejich existenci můžeme najít skoro ve všech náboženstvích pod různými jmény.Jsou ztělesněním krystalické dobroty. Oddáni vyšším principům vesmírného dění pomáhají bytostem, které zaslepené temnotou, nemohou nalézt cestu domů. Ve své podstatě se jim nejedná o pomoc člověku jako takovému, ale o pomoc jeho duši. Vzhledem k tomu, že se jim tedy jedná o duchovní vzestup, jsou k dispozici lidským bytostem především v procesech léčení vysokovibračními systémy jako je reiki, shamballa apod. Skrze anděly k nám promlouvají archandělé, světlo a láska.
Andělé jsou vznešené bytosti díky jejich dokonalé vyváženosti a harmonii mezi mužským a ženským aspektem a pocházejí z duchovní říše, která se nachází na mnohem vyšší a jemnější úrovni vesmírného projevu než je tato Země, na které žijeme. Jsme jimi neustále obklopeni, ale jejich velmi vysoké a jemné vibrace nám brání je vnímat a zřetelně pociťovat v každodenním životě. Andělské bytosti jsou pomocníci boží. Jejich hlavní „pracovní náplní“ je především pomoc živým či zesnulým, kteří vykazují vleklejší stagnaci či snížení vibrací v průběhu své životní či posmrtné poutě. Nejvíce andělských bytostí nacházíme v přechodové dimenzi astrálního světa, kde provází duše bytostí, které nejsou s to postoupit do vyšších dimenzí vědomí vlastního bytí. Andělé jsou schopni svým vědomím pobývat do úrovně archandělské dimenze a svou strukturu mohou měnit jedině v případě, přijmou-li na sebe nové poslání.
Kromě toho, že každý údajně máme anděla "strážného", který se o nás stará po dobu celého našeho života, existuje i spousta dalších "druhů" andělů. Podobně tak jako v našem pozemském životě dělíme lidi podle ras, postavení ve společnosti atd., tak i v nebeské říši se andělé dělí podle sféry působnosti a typů úkolů, které vykonávají, a podle toho můžeme rozlišovat např. anděly lásky, anděly moudrosti, anděly intuice, anděly harmonie, anděly duchovní evoluce, anděly svobody atd. Andělé mají tradiční hierarchii řádů, známých v křesťanské angelologii jako kůry. Podle křesťanského mystika Dionýsa těchto andělských kůrů existuje devět:

První sféra:
Serafínové - Nejvyšším řádem andělů jsou Serafínové, podle kabaly jsou zvaní Chajot Kadoš, neboli svaté živé bytosti, které jsou nejblíže božskému zdroji a vyzařují nepředstavitelnou intenzitu světla.Existují nad říší planet.
Cherubové - "Vířící síly" dostávají světlo od Serafínů a odrážejí božské poznání a moudrost. Ti též existují za planetární sférou.
Trůny - Jsou "Ohnivá kola s mnohýma očima" neboli "silní a mocní" krouží kolem božského zdroje a odrážejí sílu a slávu Trůnu.

Druhá sféra:
Panstva - "Zářící" existují na úrovni, kde splývá duchovní a fyzická úroveň. Odrážejí touhu překonat omezení hmotné úrovně.
Síly - "Planoucí" vzbuzují posvátnou hrůzu, jsou anděly pomsty. Vládnou přírodním zákonům a v lidech probouzejí čest a srdnatost.
Mocnosti - Tito andělé střeží cesty k nebesům a brání projevený vesmír před ničivostí démonů. Jejich světlo vyvolává oddanost dobru nad zlem.

Třetí sféra:
Knížectva - První andělský kůr, který dokáže aktivně zasáhnout v lidských záležitostech. Řídí vlády a vůdce a v jedincích probouzejí odpovědnost.
Archandělé - Příležitostně se zjevují jako velké světelné bytosti s křídly. Jsou to andělé zvěstující na zemi Slovo Boží.
Andělé - Nejnižší andělský kůr se zabývá pomocí lidstvu. Patří sem strážní andělé, kteří se nesmějí vměšovat do naší svobodné vůle, ale mohou nás vést na cestu pravdy. Tento andělský řád má na starosti předcházení nehodám a katastrofám.
A hle, bílý kůň, a na něm jezdec s lukem; byl mu dán věnec / koruna dobyvatele, aby vyjel a dobýval.
A vyjel druhý kůň, ohnivý, a jeho jezdec obdržel moc odejmout zemi mír, aby se všichni navzájem vraždili; byl mu dán veliký meč.
A hle, kůň černý, a jezdec měl v ruce váhy.
A hle, kůň sinavý, a jméno jeho jezdce Smrt, a svět mrtvých zůstával za ním/A Hádes ho těsně následoval.
Drake
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Re: Andělské bytosti

Příspěvekod KillerLP » 14 led 2012, 19:35

Úžasný článek, děkuji za něj :) Moc se mi líbí, jak jsi napsal, že "Ve své podstatě se jim nejedná o pomoc člověku jako takovému, ale o pomoc jeho duši." Moc hezky jsi tam všechno vystihl, a článek je velmi zajímavý, a není příliš dlouhý ani nudný. :) S tím světlem, mě hned napadlo to světlo, které popisují lidé v klinické smrti, je dost možné, že to může být skrz anděly.
"Kdo trpí sám, ten trpí mnohem tíž, že vidí štěstí druhých přes svůj kříž."
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Drake » 14 led 2012, 19:37

Děkuji, já bych řekl, že andělé jakožto průvodci v posmrtném životě připadají v úvahu asi nejvíce :)
A hle, bílý kůň, a na něm jezdec s lukem; byl mu dán věnec / koruna dobyvatele, aby vyjel a dobýval.
A vyjel druhý kůň, ohnivý, a jeho jezdec obdržel moc odejmout zemi mír, aby se všichni navzájem vraždili; byl mu dán veliký meč.
A hle, kůň sinavý, a jméno jeho jezdce Smrt, a svět mrtvých zůstával za ním/A Hádes ho těsně následoval.
Drake
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod KillerLP » 14 led 2012, 19:53

Přesně tak, taky si to myslím :) Jen mi celkem vrtá hlavou, jak ten svůj post dostali. :) Nebo spíš.. Třeba, církev věří v boha, ale jak ten bůh vlastně nabyl toho, že je bůh? Co bylo předtím, než vznikl? Někdy vzniknout musel, jenže jak..? Je to paradox.
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Drake » 14 led 2012, 20:01

Dalo by se nad tím docela diskutovat. Andělé se uvádějí jako boží pomocníci, bytosti, které stvořil bůh aby plnili jeho vůli....Ale jak vznikl bůh je docela těžké říct. Mě párkrát i napadlo jestli třeba neexistovali pouze andělé a ti si vyvolili svého nejsilnějšího a nejmoudřejšího jako svého velitele nebo jestli bůh náhodou není první z andělů. Nikde jsem na tohle téma nenarazil tak nemám žádný podklad k tomu abych o tom něco napsal :)
Drake
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Akyana » 14 led 2012, 20:31

Výborný článek, jasný, přehledný a stručný.
Díky.

Co se týče Boha...Bůh je jediná entita která nebyla nikdy stvořená a která existuje nezávisle na ničem.
Jsou "chvíle", kdy existuje jen Bůh a potom zase se Bůh projeví skrze své Stvoření.
Tak se to stále opakuje.
Andělé jsou Bohem stvoření stejně jako lidé,
ale narozdíl od lidí nikdy neupadli do zapomnění kým vlastně jsou (součástí Boha)
a tím pádem se nemohou rozhodnout být zlí či hloupí či žárliví,...
či neposlouchat Boha.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod KillerLP » 14 led 2012, 20:38

Ano, to teda dalo, je to zavádějící. Jo, to je pravda, ale že existuje a nikdy nezačal existovat je stejně hrozně zajímavá představa. To je taky dobrá myšlenka, avšak taky k tom nemám podklady, protože jsem o tom nic moc nehledala.
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Drake » 14 led 2012, 20:41

Akyana píše:Andělé jsou Bohem stvoření stejně jako lidé,
ale narozdíl od lidí nikdy neupadli do zapomnění kým vlastně jsou (součástí Boha)
a tím pádem se nemohou rozhodnout být zlí či hloupí či žárliví,...
či neposlouchat Boha.

A narozdíl od lidí jsou stvořeni k dokonalosti, pokud nějaký anděl poruší jakékoliv pravidlo, tak následuje jeho pád (Lucifer, Azazel, apod.)
Drake
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Avangard » 14 led 2012, 20:45

Ona diskuze o původu boha je tak obšírná, že bych se do ní radši ani nepouštel. Prostě bůh je, andělé taky a jak to zniklo se asi nikdy nedozvíme. :)
Jinak andělé jsou fajn !no1 . A jen tak pro zajímavost je tu někdo kdo si uvědomuje přítomnost svých strážců, nebo je dokonce i může vidět?
Jeden ze čtyř.....
Avangard
Školák
Školák

Příspěvekod Drake » 14 led 2012, 20:49

Avangard píše:A jen tak pro zajímavost je tu někdo kdo si uvědomuje přítomnost svých strážců, nebo je dokonce i může vidět?

V jednom článku jsem četl, že podobu "svého" anděla můžeme vidět pokud se dostaneme do astrálního světa a tam ho vyvoláme. Prý se s ním tak dá i komunikovat, ale nemám tento způsob odzkoušený.
Drake
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod KillerLP » 14 led 2012, 21:03

Jenže to, jak jsi napsal, pokud poruší pravidla, tak hned následuje pád, je vůči nim celkem nefér, když si vezmeš, kolik lidí udělá v životě chyb, a nejsou za to náležitě potrestáni, je to všechno velmi složité. Jinak s tím astrálem souhlasím, můžete ho vidět i ve snech (LD), vlastně jde o vaši fantazii.
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Drake » 14 led 2012, 21:19

No k tomu pádu. Docházelo k němu nejčastěji když se anděl vzepřel, jak jsem již zmiňoval Lucifer byl jedním z nich. Záviděl totiž božímu synovi jeho postavení v nebi, považoval se za vyvolence mezi nebeskými anděly a usiloval o to stát se rovným bohu. Tím pádem vyvolal vzpouru, která byla poražena a Lucifer byl potrestán tím, že byl vyhnán z nebe spolu se svými přívrženci.
Drake
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Merlin z Teustoságu » 14 led 2012, 21:33

!blazen!

Krásné to téma =)
Merlin z Teustoságu
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod KillerLP » 14 led 2012, 22:24

Je to jen legenda, já moc nevím. Ale čím je vlastně peklo tak moc špatné? ,,
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Cary » 14 led 2012, 22:26

Avangard píše: A jen tak pro zajímavost je tu někdo kdo si uvědomuje přítomnost svých strážců, nebo je dokonce i může vidět?

Nikdy jsem žádného neviděla, ale cítím jeho přítomnost když zapomenu na vše okolo a jeho doteky na čele nebo spáncích, když na sebe chce upozornit. Už ani nevím jak jsem na to přišla ale vím, že můj se jmenuje Richael. Kdysi jsem měla děsný sen, kde mě kdosi zaklínal. V tom snu jsem byla tak vyděšená, že jsem ho prosila ať mi pomůže. Pěkná šlupka a v okamžiku jsem byla vzhůru, s pocitem, že jsem odněkud spadla na postel a byla v šoku. Nevěděla kdo jsem a kde jsem. Za pár okamžiků když mi vše docvaklo, jsem mu děkovala a prosila, ať se mi tohle už nestane. Nestalo.

Zajímalo by mě jak to vzniklo, že jsou andělé vyobrazováni s křídli a jestli je opravdu mají.

Zkus si třeba před spaním připustit fakt, že máš svého andílka a popros ho ať ti o sobě dá vědět. Nečekej, že se stane bůh ví co. Ale třeba ucítíš velice jemné doteky, jako by tě ovál vánek a zůstal na tom místě, nebo zvláštní nepatrný příjemný tlak... Nevím jak to přesně popsat, ale budeš vědět, že to není běžné...
Cary
Školák
Školák

Příspěvekod Drake » 14 led 2012, 22:29

No špatné jak pro koho, řekl bych, že peklo udržuje určitým způsobem rovnováhu-pohlcuje hříšné duše-takže je jeho existence prostě nezbytná. Vždycky jsou 2 strany Zima x Léto, Den x Noc, Muž x Žena, Dobro x Zlo, které se nějak vyvažují takže je logické, že je i Nebe a Peklo :)
Drake
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Další

Zpět na Magie