Celorepublikový sraz

Veškeré důležité oznámení o dění na fóru

Celorepublikový sraz

Příspěvekod chmatak » 19 kvě 2011, 09:40

Ahoj všem jak těm novým, tak těm stálicím našeho čarodějného nebe. Toto vlákno sem založil z jednoduchého důvodu. Po komunikaci s pár lidma tady na fóru jsme se shodli na tom, že by nebylo od věci jednou za čas zoorganizovat sraz všech účastníků tady na fóru. Nedávno jsem jeden menší absolvoval a i když jsme se tam sešli ve velmi omezeném počtu tzn: Já, iniciátor akce Koubič, Pája, Sarkyr, Ještěr a pak ještě dvě ženy nefórového původu. Poseděli jsme v hospodě a pokecali a bylo to super, já jsem třeba zjistil, že i když má Koubič dvaceti centrimetrové drápy a pohled vraha, tak kočky nepáře a v noci z lidí někde v zákoutí starého města nesaje krev :-), ba naopak je to ten milej, vstřícnej, chytrej kluk, jak ho známe na fóru, Sarkyr? Sarkyr je velmi sečtělej chlap, kterej to má v hlavě srovnaný a když o něčem mluví, tak vás to obohatí a zároveň zaujme, holt učitelskej :-) Nemluvě o tom, že vůbec není egoistický hovado jak tu někdo naznačil, Pája ? Pája velmi inteligentní mladý muž, který navzdory svému nicku, který působí neškodně by tu svým intelektem mohl spoustu lidí umlátit argumentama, Ještěr? Ač vypadá jako bůh hromu, jen mu chybělo v ruce kladivo, je taky príma chlapík, sice toho moc nenakecá, ale každej nemusí bejt ukecaná držka jako jsem já o zbytku se nebudu vyjadřovat protože většina lidí je tu nezná, ani já je neznal. Proč to píšu? píšu to tu proto, že přes net vše působí anonymně a i když člověk má nějakou představu o tom, jaký ten druhý je, realita je jiná. Myslím si že sem chodí dost chytrých lidí, kteří svému oboru rozumí a od kterých by se lidé co se opravdu zajímají o magii a vše kolem ní ale jsou v začátcích mohli něco naučit. Moje představa a jak jsem tak sondoval i u jiných členů tohodle fóra i jejich je, že by nebylo od věci jednou za čas naplánovat nějaký celorepublikový sraz třeba na celý víkend spojený s nějakým programem, nebo třeba nějakýma workshopama od těch zkušenějších. Pokud by se to dohodlo vždy dostatečně včas, aby se všichni kdo o to mají zájem mohli dostavit, pokud by se udělal nějaký program, který by obsahoval nějaké to seznámení a zakalení, pak nějaká ta teorie, třeba formou přednášek na určité téma, pak nějaký rituálek, atd., dohodlo by se ubytování a nějaké neutrální místo, ubytování se dá vyřešit formou ubytovny, která stojí pár kaček, nebo v létě nějaké menší nelegální stanové městečko :-) Myslím si, že by to bylo prospěšné nám všem, nejenom, že se jedni naučí od jiných to co neznali, proberou se různé teorie, spoustě lidem to ukáže směr kudy se dát, ale odbourá to taky spousta předsudků a omylů a především tu anonymitu internetu. Nemluvě o tom, že to může být slušný základ pro nějaký nový coven či řád, kde by se spousta z nás mohla realizovat, myslím, že nejsem sám, kdo hledá nějaké místo, kam by se zařadil, nějaký spolek, atd, ale to je už někde jinde a odbočuju od tématu. Co si o tom myslíte? Vaše názory by mě zajímali, jak to vidí i ty s kterými jsem o tom nemluvil.
Memento mori
chmatak
Čaroděj
Čaroděj

Re: Celorepublikový sraz

Příspěvekod Koubič » 19 kvě 2011, 10:46

Chmatáku přímo si mi to vytáhl z hlavy a rozšířil o hodně dobrý nápady :) Jsem jedině pro, mohly bychom vyrazit na nějakou neutrální půdu, hradiště, Houska (je fakt že u Housky se ale zas tolik stanů nevejde), nebo něco takového. Mám pár míst, která bych hrozně rád o prázdninách navštívil :) častěji můžeme pořádat srazy tady v Práglu, Ještěr-ka mi nabídl, že by mi mohl zařídit nějaký ty workshopy v magickém šopu, což bych snad zvládl :D (když už učim na střední) Ona anonymita na netu je blbá, taky jsem pro rozboření hranic, poznat se osobně je nejlepší cesta. Co je bomba nápad je udělat setkání ve stylu workshopů, to by bylo pro účastníky myslím perfektní zážitek, protože každý fušujem do něčeho jiného, takže blok šamanismus, severská magie, Necronomiconská gnose, enochianský systém, prostě každý kdyby přispěl, bylo bo to zatraceně intenzivní a obohacující. Problém je jen to z organizovat, každý je z jiného koutu republiky, zaměstnání, finance etc.

btw já mám pohled vraha? :DDD
"That is not dead which can eternal lie
and with strange æons even death may die"
Koubič
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod chmatak » 19 kvě 2011, 11:25

No myslím, že kdybych si někdy rozhodl napsat nějaký hororový štěk a chtěl bych tomu dodat autentičnost, požádal bych tě aby jsi mi hodil nějakou vyšinutou pózu na obálku :-) nee v pohodě, snažím se to odlehčit :-) Problémy které jsou asi nejpalčivější jsou ta dálka a finnance, proto by jsme to o tom měli mluvit, je mi jasné, že někdo by třeba jel, ale nemá na to škváru, nebo ho nepustí rodiče, protože mu není 18, nebo manželka, protože je neřízená střela, atd. :-) pro někoho cestovat přes celou republiku taky není nejlevnější, proto bych to zde chtěl probrat, každý jak si sám napsal zná nějaký místa, kde by šel rozbít provizorní tábor a dá se to vymyslet tak, aby to bylo někde ve středu republiky, ty z nás co mají auto, mohou nabrat třeba věci jako jídlo stany atd, popř lidi z blízkého okolí, muselo by se to trochu promyslet a hosit víc návrhů, ale o toho sem založil todle vlákno aby se každý k tomu vyjádři, není problém, aby pokud o to byl zájem se pár lidí chytlo iniciativy a začalo se s tím něco dělat, já osobně mám v plánu do konce roku nebo v průběhu příštího koupit nějaký kus pole nebo louky někde zhruba uprostřed čech, poblíž vodního zdroje, kde se chystám časem vybudovat něco jako centrum pro všechny lidi co dělají do magie, pohanství, historie, fantasy, atd., prostě pro lidi, kteří uvítají, že bude v republice místo, kde se budou konat různé akce, atd. představuju si to formou něco jako byli dětské tábory, akorát že pro dospělé, nejdřív se to bude muset vymyslet legislativně, aby to bylo legální, možná založím nějaké občanské sdružení, které to povede, budou se muset ošetřit věci jako stavební povolení, protože na zemědělské půdě se nesmí stavět, ale pokud to budou stavby jako pódium, toalety, jídelna, atd, nic bez pevné podlahy, vše ze dřeva, ale tak aby to bylo obyvatelné i v zimě, atd atd, na to bych mohl založit vlastní vlákno :-)) každopádně nějaké snahy na to aby jsme nebyli samotáři datlující do PC, ale aby se lidi zajímající se o takové věci seznamovali s jinými, sdružovali se apod. tady jsou, jen to bude delší cesta, ale snad dopadne na úrodnou půdu, minule sme narazili na téma, že každý by u nás v ČR chtěl k něčemu patřit, ale nikdo se nechce sdružovat, to chci změnit, chci aby lidi věděli, že tu existuje něco , kde se zdokonalí, najdou tam lidi podobného ražení, prostě zkrátka a jasně najdou to co hledají.
Memento mori
chmatak
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod vasmat » 19 kvě 2011, 13:20

Zdravím,
chmatáku vynikající nápad. Je to sice úplně mimo, ale pokud by opravdu nebylo kde, tak můžu domluvit něco v Českém Krumlově, ale je to pro ostatní asi celkem z ruky. Jako neutrální město na půly cesty navrhuji Jihlavu, nebo popř. Třeboň kde by se určitě našel nějaký opuštěný rybníček. Co se týče data chtěl bych poprosit, aby se to plánovalo na Srpen nebo hodně pozdní Červenec (do 17. jsem mimo Evropu).
Jinak přednášet ještě nemůžu, ale mohl bych pomoci s vařením, kdyby bylo potřeba. ^^
Naposledy upravil vasmat dne 19 kvě 2011, 13:37, celkově upraveno 1
vasmat
Školák
Školák

Příspěvekod martink » 19 kvě 2011, 13:29

Dobrý nápad,

Docela paradoxní pro mě, jelikož bydlím hodně daleko.
martink
Webmaster
Webmaster

Příspěvekod chmatak » 19 kvě 2011, 13:32

no Super první vlaštovka, Třeboň mi přijde třeba pro takového Beliviera který je od České lípy dost z ruky, To samé pro Míru ten je někde od Karlových Varů, zase Myslim, že Morea je od Strakonic ta Jihlava, zní vcelku dobře, je tak uprostřed co se týká těch přednášek, bylo by dobrý aby tam byli zástupci různých směrů, třeba by se mi podařilo ukecat Adriana, který taky přednáší a mohl by nám tam něco povědět o Pohanství , oni dělají Germány a mají Vlčí kult, Koubič už tady navrhl co by mohl přednést on, kdyby se zapojili i ostatní a každý si připravil něco nebylo by to špatný.
Naposledy upravil chmatak dne 19 kvě 2011, 13:33, celkově upraveno 1
Memento mori
chmatak
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod chmatak » 19 kvě 2011, 13:33

Martine, ty by jsi tam jako zakladatel tohoto fóra neměl chybět určitě, vždycky mají někde čestného hosta ne? :-) To místo a čas se upraví tak aby to bylo pro všechny dostupné
Memento mori
chmatak
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Sarkyr » 19 kvě 2011, 16:14

Takhle přesně začalo BMWC :) Ono je vždycky dobrý sjet se na víc dní, ale spát pod širákem nebo pod stanem není úplně to ono. Ideální místo pro setkání je téměř nemožné sehnat, protože to vždycky bude mít někdo daleko. Proto se taky pořádá nejvíc akcí v Praze, kam jezdí Pražáci a lidi z okolí (teď mluvím konkrétně o akcích pohanů). Jinak když něco uděláte, rád se zúčastním a pokusím se udělat nějaký severský/šamanský workshop nebo přednášečku:)
Summa Scientia Nihil Scire
Sarkyr
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod soyss » 19 kvě 2011, 18:12

chmatak som rád, že si založil toto vlákno a napísal to ako keby za mňa, lebo aj ja som to mal v pláne napísať :) Určite by som chcel spoznať ľudí, aspoň tých, ktorí písali do tohoto vlákna :). Určite by to bol super zážitok a anonymné bariéry by sa prelomili a predsudky stratili :) Ak sa niečo dohodne, určite by som sa rád zúčastnil, mám vás rád :)
Každá minca má dve strany, aj to zlé je na niečo dobré, buď na rany nachystaný a nebudeš cítiť bolesť... Úsmev zakryje slzy, no nezakryje modriny na srdci... Ten život je naozaj ťažký, pekné chvíle sa strácajú, ako slzy v daždi... Sú proti tebe všetci, pre ľudí si smiešny, no ty pevne ver si, si jedinečný... Ak máš malé plány, máš malé aj výsledky... Rob čo chceš, nie to čo Ti povedia, tráp sa na vlastných nohách, len neži na kolenách... Cesta k úspechu je ťažká ako olympijský slalom... Nuly Ťa môžu uraziť, hanobiť, ponížiť a dokážu urýchliť tvoje stúpanie do výšin... Túžba zničí rozum, choď na proti sláve, vykopnú Ťa dvermi, oknom sa vráť naspäť... Je jedno kto si a z akej si diery, lebo každému sa stane iba podľa jeho viery... Môžeš zmeniť svet, stvoriť aj zničiť.
soyss
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Arta » 19 kvě 2011, 19:20

Chmataku, nejen manželka může být neřízená střela. Mě osobně by stálo veliké úsilí si takový " výlet " prosadit.
Ale určitě bych na tom pracovala.Skvělý nápad.
Arta
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Climatic » 19 kvě 2011, 20:42

Já bych se rád účastnil sice jsem 20 letej chlapík ze Severních Čech ale rád se seznámím se zajimavýma lidma co provozují či se zajímají o to co já :))
Climatic
Školák
Školák

Příspěvekod chmatak » 20 kvě 2011, 11:49

tak jsem rád, že se nám tu lidé začínají ozývat, jsem rád, že máte taky zájem něco uklohnit :-)pokud máte někoho známého tady na foru a on se k tomu nevyjádřil z toho důvodu že mu to uteklo z nejnovějších témat, nebo to prostě nezaregistroval, tak mu pošlete SZ ať se k tomu vyjádří, i kdyby napsal, nezajímá mě to, jděte do prdele :-) Zkusím zjistit jak je to tady s hromadnou SZ , že by jsme dali tak nějak všem najevo co se tady punktuje :-) Jakmile se to tady trochu rozjede, dal bych tomu třeba týden dva, mohlo by se začít z nějakým hrubým návrhem toho jak by takový sraz měl vypadat, co by jste od něj očekávali, co by jste na něm rádi zažili, atd. zatím si to promýšlejte, pokud máte už teď nápad hoďte ho sem a zatím si rozmyslete, jestli by jste se chtěli spolupodílet na zoorganizování toho srazu nebo se prostě jenom zúčastnili a řádně si to užili :-). Za ten týden dva by jsme začali vybírat předběžně nějakou lokalitu a termín. Co se týká programu, pokusíme se to udělat tak, aby tam bylo od všeho něco, myslím, že ten první sraz by se měl nést v duchu seznámení se mezi sebou a seznámení se s magií obecně, směry, atd, pokecat co si jak kdo představuje, jak to vidí do budoucna apod. :-) Dále bych uvítal aby jste si promysleli to, kdo by na srazu chtěl mít nějakou přednášku,ať se to nebojí a hodí to sem na sklo. Takže třeba pokud mi tady na fóru napíše Tonda : Chmatáku, tady Tonda, chci se zúčastnit nejenom srazu, ale klidně bych tam mohl dát přednášku na toto a toto téma..............tak je to ideální, jako to napsal Sarkyr, nebo třeba jako Vasmat do 17 července je mimo, atd. Taky mi sem napište váš názor na to, kde to zoorganizovat, ne všem musí být po chuti strávit víkend pod stanem ( i když je léto ) ne všichni ten stan mají :-), zase na druhou stranu, pokud chceme vybrat nějaké místo uprostřed, tak se dá vymyslet třeba ještě penzioun, ubytovna, ale pak bude zase problém, kde udělat ty přednášky,popř nějaký otevřený rituál, proto já jsem pro to, je léto, najít nějakou pěknou louku, poblíž vody kuli higieně, někde s dobrým spojením vlak, bus, atd, sice mimo obec aby jsme nerušili,ale zase poblíž kdyby došli zásoby :-) odpadky se dají taky vyřešit, světlo taky, nějaké louče a lucerny a oheň se dá dát dohromady, jediný co řeším je toalety, jak to vymyslet, je to ale jen můj návrh a hrubá představa, rád si přečtu vaše
Memento mori
chmatak
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod chmatak » 20 kvě 2011, 12:02

jo ještě by mohli být varianty, buď nějaký kemp, tam by jsme řešili ale problém s tím, aby jsme měli kde ty přednášky udělat, i když nějaká louka, kam vyrazíme všichni se vždycky najde a v kempu je veškeré soc. zařízení včetně hospody :-) nebo pokud by lidem nebylo proti srsti do toho investovat kromě peněz za cestu i nějakou kačku, tak třeba pronajmout na víkend nějakou chalupu, tam by taky vše bylo a bylo by soukromí, co si o tom myslíte?
Memento mori
chmatak
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Lacrimosa » 20 kvě 2011, 17:06

Pokud to donutíte Koubiče vylízt z kutlochu a jít na pivo tak to neprošvihnu!!!
Lacrimosa
Školák
Školák

Příspěvekod soyss » 20 kvě 2011, 18:53

chmatak máš u mňa velké + ty by si sa mal zamestnať ako organizátor :)... super si to napísal, tak isto si to predstavujem aj ja, tiež by som bol asi viac za nejakú chatku, lebo napríklad ako si písal že nie všerci majú stan tak ani ja nemám stan a keby náhodou veľmi pršalo tak by to bolo dosť zlé :)... Takže podlamňa chata je lepšia :)
Každá minca má dve strany, aj to zlé je na niečo dobré, buď na rany nachystaný a nebudeš cítiť bolesť... Úsmev zakryje slzy, no nezakryje modriny na srdci... Ten život je naozaj ťažký, pekné chvíle sa strácajú, ako slzy v daždi... Sú proti tebe všetci, pre ľudí si smiešny, no ty pevne ver si, si jedinečný... Ak máš malé plány, máš malé aj výsledky... Rob čo chceš, nie to čo Ti povedia, tráp sa na vlastných nohách, len neži na kolenách... Cesta k úspechu je ťažká ako olympijský slalom... Nuly Ťa môžu uraziť, hanobiť, ponížiť a dokážu urýchliť tvoje stúpanie do výšin... Túžba zničí rozum, choď na proti sláve, vykopnú Ťa dvermi, oknom sa vráť naspäť... Je jedno kto si a z akej si diery, lebo každému sa stane iba podľa jeho viery... Môžeš zmeniť svet, stvoriť aj zničiť.
soyss
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Mimars » 20 kvě 2011, 19:25

Pěkný páteční večer přeji,

nápad je to zajímavý, a jak vidím, i docela úspěšný. Co se týče mě, tak (jak už jsem někde zmiňoval) žiji v Praze, což je z celkového pohledu spíše výhoda, ale budu mít přesně ten problém s věkem, a pokud máte moje příspěvky zde na fóru v podvědomí, tak asi víte, že s nějakým workshopem se u mě taky nedá počítat, protože znalosti mám oproti ostatním členům fóra docela mizivé, zatím spíš takový všeobecný teoretik :)

Nicméně nápad jako takový podporuji, ale účastnit se pravděpodobně v blízké době nebudu moct.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn... :-)
Mimars
Učeň
Učeň

Další

Zpět na Oznámení