Co je to Vitakineze?

Vitakineze je schopnosti manipulace s životní energií ať už za pozitivním či negativním účelem

Re: ad potestia vitae

Příspěvekod Sethe » 06 říj 2008, 20:34

Jaký je váš názor na to, že když by nastala situace, že se člověk cítí unavený, absolutně bez sil, a tak by si vzal trochu té životní energie z člověka, aby mu bylo líp? Vleze se to ještě pdle vás do hranic etiky?
btw ste si jistí, že to neděláte denně? :))
Sethe
Školák
Školák

Příspěvekod martink » 06 říj 2008, 21:39

Přesně tak, každý člověk to dělá denně, ať už vědomě nebo nevědomě. Ono stačí když tě člověk nějak pobaví když je ti hrozně, tak už ti dá část jeho energie, není to o tom že by ti někdo nějak ubližoval.
Samozřejmě že jsou lidé kteří tě vysávají.
martink
Webmaster
Webmaster

Příspěvekod aisha2110 » 18 říj 2008, 01:58

Ja mám s tím trochu skúsenosti musela som sa naučiť blokovať aby mi ľudia nebrali energiu alebo som jej nemala príliš. Pár krát sa mi stalo že som mala moc málo energie bolo mi dosť zle bola som unavená a nechtiac som chytila mobil ktorý bol práve nabitý a hneď sa vypol pretože bol úplne vybitý. Zistila som že viem niekedy zobrať energiu aj z predmetov čo tú energiu majú a nezáleží v akej forme.
aisha2110
Školák
Školák

Příspěvekod martink » 18 říj 2008, 09:37

Podle mě jak zde na fóru píšeš tak procházíš psychospirutální krizí.
martink
Webmaster
Webmaster

Příspěvekod Sethe » 18 říj 2008, 20:25

to aisha2110: No teda, přes elektrický přístroje sem to snad ještě nezažila. Jaký to je? stejný,jako když se nabíjíš od lidí nebo od amuletů a pod.?
to martink: někdy mi přijde, že ti lidi si to ale i užívají - být vysáváni. I když jsou varováni a přímo je jim řečeno, že by se měli klidit, naopak se neustále nastavují. Jako by někteří bez toho snad ani nemohli být ..
Sethe
Školák
Školák

Příspěvekod martink » 18 říj 2008, 21:11

Sethe píše:to aisha2110: No teda, přes elektrický přístroje sem to snad ještě nezažila. Jaký to je? stejný,jako když se nabíjíš od lidí nebo od amuletů a pod.?
to martink: někdy mi přijde, že ti lidi si to ale i užívají - být vysáváni. I když jsou varováni a přímo je jim řečeno, že by se měli klidit, naopak se neustále nastavují. Jako by někteří bez toho snad ani nemohli být ..

Je to tak, někteří lidé to vyledávají - protože je to jejich soůčást sebelítosti.
martink
Webmaster
Webmaster

Příspěvekod aisha2110 » 19 říj 2008, 00:34

Náhodné dobytie cez elektrický spotrebič alebo niečo podobne nieje nič príjemné bolí ma z toho dosť hlava a energia dosť rýchlo vyprcháva. V ten deň keď som nechtiac vybila si mobil tak som práve pomáhala mame vyliečiť ranu na nohe no spravila som niekde chybu a energia sa mi nedoplnila zazvonil mi v tom mobil a tak som nechtiac potiahla s neho chýbajúcu energiu. ľudia nedá sa povedať že majú radi ak ich niekto vysáva z energie proste sa proti tomu nevedia brániť. A tí čo jej majú menej im ju vždy nevedomky no možno aj vedome zoberú. ja kým som sa naučila blokovať aby mi nebrali energiu tiež som jej mala dosť málo. Teraz som sa naučila proti tomu brániť svoju energiu im poskytnem keď ja chcem a toľko koľko potrebujú. Varovať ľudí je jedna vec ale ak sa vedia rýchlo dopĺňať energiou tak nevidím vtom žiadny problém. Tou psychospirituálnou krízou som už veľmi dávno prešla už si ani nepamätám kedy. No ešte samozrejme sú tu určité problémy ktoré musím vyriešiť ale to najťažšie s toho všetkého mám už dávno za sebou.
aisha2110
Školák
Školák

Příspěvekod Sethe » 20 říj 2008, 19:18

to martink: ah.. jistě. Mluvíš z vlastní zkušenosti?

to aisha2110: fascinující. To bolení hlavy mi připomíná "dýchání" do čaker nebo jak to říct. Když dýchám do té v hlavě, tak po tom pořádně bolí hlava. A k těm lidem a braní si energie.. no, opravdu znám jedince, který se nechává dobrovolně vysávat. Znovu a znovu, přestože je varován, nedá si říct. Možná bych souhlasila s tou sebelítostí a taky tím, že jim to možná přináší příjemnou únavu.. (?)
Sethe
Školák
Školák

Příspěvekod martink » 20 říj 2008, 19:26

Sethe píše:to martink: ah.. jistě. Mluvíš z vlastní zkušenosti?

Ted tě nechápu.
martink
Webmaster
Webmaster

Příspěvekod Sethe » 20 říj 2008, 21:51

že znáš osobu, která se nechá dobrovolně vysávat?
Sethe
Školák
Školák

Příspěvekod aisha2110 » 21 říj 2008, 10:45

príjemnú únavu by som ani nepovedala. No možno sú taký ktorým sa to páči. No mne rozhodne nie. To že sa nechávajú dobrovoľne vysávať z energie môže mať vážne následky na ich zdravý. No hovorí sa že čím viac energie dáš tým viac dostaneš. Ak ju vieš prijať a následne spracovať je všetko v poriadku. No ak nie tak je to dosť zlé. Poznala som kamarátku ktorá sa nechávala dobrovoľne vysávať aj napriek mojím upozorneniam. No malo to háčik že nevedela primať správne energiu a to sa odrazilo na jej zdravý. Mala oslabenú imunitu a začali jej vypadávať vlasy. Bola z toho nešťastná. Našťastie sa jej dalo ešte pomôcť.
aisha2110
Školák
Školák

Příspěvekod Sethe » 24 říj 2008, 17:07

čím víc energie dám, tím víc dostanu? neřekla bych. Kdysi sem darovala hodně energie - ještě týden jsem se z toho dostávala, a nepřijde mi, že bych byla silnější. bohužel.
jak se té tvojí kamarádce pomohlo? To rituálem nebo něčím?

btw neví někdo o opravdu dobrém cvičení právě na cítění té energie? na manipulaci s ní? ... na její rozvíjení ? zvyšování schopností nebo něco podobného?
Sethe
Školák
Školák

Příspěvekod nhell » 09 lis 2008, 13:19

Sethe: nech se zasvětit do reiki :wink: , já ho praktitkuju už od mala a mám pocit, že díky tomu jsem nejen k energiím vnímavější !no1
nhell
Školák
Školák

Příspěvekod Sethe » 09 lis 2008, 20:06

to nhell: no nevím. Energií se snažím léčit už taky docela dlouho a ne vždy nez výsledku, ale na druhou stranu reiki je jen o tom jednom,tj o léčení sebe a druhých, nebo ne?
Navíc potřebovala bych něco jako obranné štíty a taky něco na lepší "zachytávání" energie v okolí.
Sethe
Školák
Školák

Příspěvekod nhell » 11 lis 2008, 18:47

Sethe: no v podstatě máš pravdu je to hlavně o léčení, ale reiki se dá využít i jinak, můžeš např. někomu poslat energii jako podporu při nějaké náročné situaci apod., možností je spousta. Ale já to myslela tak, že je to takový základ práce s energií...píšeš tu o ochranných štítech, já to řeším pomocí vizualizace-představím si kolem sebe takové "vajíčko" z bílého světla, když se setkám s někým, kdo by mi mohl nějakým způsobem ublížit. Nevím, jestli to funguje, ale já se cítím líp :wink: .Ale to je metoda mnou vymyšlená, radši si nech poradit od někoho povolanějšího..
nhell
Školák
Školák

Příspěvekod Sethe » 02 pro 2008, 10:29

to nhell:
tak nakonec nikdo povolanější nereagoval :)).. Ale i tak - to vajíčko, taky něco podobného používám, resp. se snažím. A vidím problém právě v tom, že člověk neví,jestli to funguje. Je to hodně o představách, vizualizaci a to, při zamyšlení, vede k tomu, že člověk ztrácí jakousi jistotu, že mu ten štít vůbec funguje. Navíc je pro mě docela problém na něj myslet pořád, protože jsou dny( zvlášť když sou lidi přesvědčeni, že je velmi špatné počasí, tkaže musí trpět depresema), kdy je nutný si ho udržovat, když člověk nechce být pohlcenej tou negativností od všech okolo. Což pak funguje, ten štít, asi.. a nebo je to jen velmi dobrá sugesce, která napomáhá mé psychice.
Má vůbec cenu se zabývat tím, že něco funguje nebo ne? nestačí z toho právě jen ten dobrej pocit?
Sethe
Školák
Školák

PředchozíDalší

Zpět na Vitakineze