Co mě štve na většině lidech,co evokují duchy?

Máte nejaké zážitky?

Re: Co mě štve na většině lidech,co evokují duchy?

Příspěvekod mira8565 » 11 kvě 2011, 15:46

omlouvám se jen jsem chtěl vše upřesnit.Jak jsem už psal výše na každou akci je reakce.Budto hned nebo později v tomto případě.
Audiatur et altera pars
mira8565
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Climatic » 11 kvě 2011, 20:38

Taky se omlouvám...
Climatic
Školák
Školák

Příspěvekod Sarkyr » 11 kvě 2011, 21:53

Myslím, že není za co se omlouvat, spíš bych chtěl slyšet vaše názory na reakci, jakou vyvolá to, co tu řešíme - tedy když někdo něco evokuje a neví co, dělá to z legrace - k čemu to může vést?
Summa Scientia Nihil Scire
Sarkyr
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Arpaix » 11 kvě 2011, 21:58

Omluvit se chci i ja Vam Sarkyre, mne se Vase prispevky vzdy libily, i kdyz mame jiny nazor.
Ale ja toleruji vsechny nazory a forum je na diskusi, ne na propagovani sve viry..
Jinak evokovat by se nemelo bez duvodu,ale to jsem jiz psala.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sarkyr » 11 kvě 2011, 22:02

Arpaix, psala jsi, že by evokaci duchů mělo předcházet aspoň 5 let spirituálního tréningu, pokud se nepletu. To mi připadá, jako tvrdit, že je třeba nejdřív učit se 5 let teorii plavání a pak se poprvé namočit. Je mi jasné, že spousta lidí na sebe natahá spoustu astrálního odpadu, když se pokouší vyvolávat duše mrtvých, atd. Pokud si ale člověk udělá ochranu, myslím že by to zas tak zlé být nemělo.
Sarkyr
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Arpaix » 11 kvě 2011, 22:07

Evokace Duchu bez vyznamu ci z "legrace" se muze mstit. Nebot mrtvi by se nemeli "obtezovat" bez duvodu.
Duchove , obyvatele onoho sveta jsou mene ci vice vyvinuti, dobri,ale i mene dobri.
Nezkuseny clovek, ktery nema spiritualni zkusenost muze svou nezkusenosti ale i strachem pritahovat prave ty mene dobre a mene dokonale Duchy. Strach vzdy pritahuje to spatne a zle,a nizsi Duchove si mohou z nezkusenym zahravat.
Clovek, ktery jeste neni pripraven na kontakt s "druhym brehem " a jeho obyvateli, by tak nemel delat, neb vse ma svuj cas.
Napred musi byt zkusenost,poznani.
Pokud clovek pritahuje a evokuje jen za ucelem zabavy, muze se mu to mstit, muze napriklad utrpet dusevni poruchu,muze onemocnet i fysicky. Muze videt i veci, ktere se mu nebudou libit, zle veci a on pak muze i onemocnet psichycky, ci udelat konec se svym zivotem.
Hrani si s obyvateli druheho brehu muze skoncit i sebevrazdou. Nedelejte to pokud nevite proc.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sarkyr » 11 kvě 2011, 22:20

Vidíš, Arpaix, a zase na to musíme narazit. To, co tady prezentuješ je totiž tvůj náboženský názor. Ty se řídíš pravidly a teoriemi spiritismu. Já mám naopak dojem, že s duchy si lze docela dobře i hrát, aniž by to mělo nějaké negativní následky. Ano, samozřejmě, může dojít ke všem možným negativním jevům, ale může to mít i následky pozitivní - spousta lidí by se jinak k duchovnu nikdy nedostala, atd. Já myslím, že většinový pohled na tto věc je až příliš negativistický, což mě zaráží, neboť je to v přímém rozporu s tím, jak se pracuje s Tajemstvím a dalšími formami pozitivního myšlení.
Sarkyr
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Arpaix » 11 kvě 2011, 22:33

Zalezi na cloveku, na tom jak je pripraven na setkani s obyvateli "druheho sveta". V zadnem prioade by se nemelo urazet pamatky zemrelych, zneuctivat hroby. Nebot prave Duchove tyto mista navstevuji. Oni jsou pritomny sveho pohrbu, chodi se divat na svuj hrob, apokud nekdo bude hroby zneuctivat, mohou se mstit.
Prave i to ze clovek by nemel jit na hrbitov opily, nebot muze nahodou nejaky hrob zneuctit, ci privolat Duchy ktere nemysli tak dobre. Evokovat za ucelem poznani je dobre.
Ja sama praktikovala na mnoha mistech v opustenych domech, klasterech,hradech, nebot mne zajima pravda, co bylo kdy v historii, kdo kde zil a jaky byl a co se´stalo.
Zajima mne zkoumat hrady, zamkym tvrze, klasterym stare domy,ale i stare nemocnice, hrbitovy.
V CR je velmipro mne pusobive misto klaster Chotesov a hlavne ty goticke sklepy v nem.Ja to zkoumala samozrejme v noci a na svoje nebezpeci bez pruvodce. Zkoumala jsem podobna mista po cele jizni Francii. Ve Finsku nic takoveho neni,ale i zde mamz´ase jine zkusenosti..opustene chaty na ostrovech..ja takto i objevila 3 zesnule pred 2 lety v lete, na opustenem ostrove na chate.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Climatic » 12 kvě 2011, 06:47

Myslím,že má každý právo na to vyvolávat.Ale musí vědet proč,být trochu uvnitř sebe vyvinut.Jak jsou různý ochrany,rituály k odvolání a ochraně,myslím,že je to kolikrát jen ze strachu.A to ta dotyčná entita vycítí a začne se taky "bát",takže se chce dostat pryč od vás,načež nastávaj různý reakce(padají skleničky,zavírají se dveře apod).Pokud vycvoláme entitu,poprosímeho a sdělíme srozumitelně co potřebujeme.BuĎ nám entita pomůže nebo se vrátí zpátky.
Nemám takový znalosti ohledně těchle věcí,Je to jen můj názor takže se můžu šeredně mýlit.:)
Climatic
Školák
Školák

Příspěvekod Climatic » 12 kvě 2011, 06:50

Mě totiž připadá,že tu někteří lidi prezentují vyvolávání jako něco špatnýho.Tím,že někoho vyvoláme,že se začnou stávat špatný věci apod.Myslím,že tu "duchové" nejsou od toho aby nám ubližovali,jen někteří v tom tápou a snaží se dostat zpět.Proto se snaží udělat cokoliv.Pokud pomůžeme zmizí to třeba poděkují....
Tím pádem by tu "duchové" byli jen od toho aby nám "ubližovali" což si mylsím,že není pravda a je to jen deziluze.
Jak říkám,třeba jsem uplně vedle :)
Climatic
Školák
Školák

Příspěvekod Mazrim Taim » 12 kvě 2011, 08:19

Problémem je, že mnoho těch co se o vyvolání "pokouší nevím co vlastně dělá. A ne že by přímo vyvolali něco špatně, ale otevřou cestu pro proniknutí některých tvorů. Takže se může stát, že přivolají dobrého ducha, ale s ním otevřou cestu démonické bytosti
Viděl jsem mnoho možných budoucností a čím dál víc jich je plných temnoty a stínů. Ale přesto a právě proto budu bojovat. Je to mé poslání
Mazrim Taim
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod mira8565 » 12 kvě 2011, 09:54

Není to však jednoznačné.Je případ kdy duch zabil člověka.Je to ve filmu podle skutečně dochovaných dokumentů.mistopřísežných prohlášení a očitých svědků.V češtině je prezentován jako americká kledba.Stalo se to v Tennessee roku1817.Takže.Shrnuto,nedoporučoval bych to lidem kteří s tím nemají skušenosti.Maximálně za odborného vedení.
Audiatur et altera pars
mira8565
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod chmatak » 12 kvě 2011, 10:00

ten film sem viděl, docela zajímavý
Memento mori
chmatak
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Climatic » 12 kvě 2011, 11:01

Já si myslím,že u takovýchhle případů lidé neumírají přímo "rukou"ducha ale tím,že se sami psychicky deptají až tomu podlehnou(sebevražda)..Si sami sobě vnutí,že je duch neustále pronásleduje chce je zabí t apod..
Climatic
Školák
Školák

Příspěvekod chmatak » 12 kvě 2011, 11:07

to je taky pravda
Memento mori
chmatak
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod mira8565 » 12 kvě 2011, 11:12

Climatic píše:Já si myslím,že u takovýchhle případů lidé neumírají přímo "rukou"ducha ale tím,že se sami psychicky deptají až tomu podlehnou(sebevražda)..Si sami sobě vnutí,že je duch neustále pronásleduje chce je zabí t apod..

To by bylo možné také ale co svědci kteří to vidělia byly u toho.
Audiatur et altera pars
mira8565
Mysterian
Mysterian

PředchozíDalší

Zpět na Duchové a poltergeist