Chtěla bych se s vámi podělit o zkušensti, při kterých běhá mráz po zádech...
Pracuji v music baru Nebe, v Křemencově ulici. Nutno podotknouti, že náš bar se nachází pod úrovní chodníku, ve sklepních prostorách baráku. Se zaměstnanci, které tam mám, jsem se bavila o záhadných zjeveních, a narazili jsme na záhady přímo v našem baru. Vše se děje již od založení podniku, a hádám, že se dělo již dříve...
Náš bar je rozdělený na spodní prostory a na salónek, do kterého ze spoda vedou krátké schody a chodba. A právě v této chodbě se odehrávají nevysvětlitelné věci.
Vše začalo asi před dvěma roky, kdy na salónku pracovala servírka s barmankou, na policích měli asi tak 10cm od okraje vyskládáné skleničky a z ničeho nic ty skleničky popadali na zem a rozbily se. Holky tedy zbylé skleničky naskládali ještě více do police, ale vše se opakovalo, tentokrát to vypadalo, jako by skleničkami někdo mrsknul, protože nepadali volně k zemi, ale byly jakoby odhozeny...od té doby se toto neopakovalo.
Jiný den, na spodním baru seděli dva barmani a barmanka, povídali si, nebylo ještě otevřeno, v podniku bylo porošero, světla tlumená. Z nenadání oba kluci zbělali, rozklepali se, vytřeštili oči, popadli barmanku a utíkali ven. Nebyli schopni slova, potili se a stále se klepali, prý dostali pocit, že je tam ještě někdo jiný, oba byli tak vyděšení, že si to jistě nevymysleli...oba rozvázali pracovní poměr druhý den po incidentu.
Od té doby se v prostoru mezi salónkem a dolním barem - v chodbě a na schodech - objevují jako by mlžné postavy, které vždy jen projdou. Děje se to poměrně často, není to již nic neobvyklého, zaměstnanci to vídají, ale už to neřeší. Nechodí do podniku nikdy sami dříve, vždy alespoń ve dvou.
Jiný zážitek měl i bývalá provozní tohoto podniku. V noci se jí zdály sny, že jí malé děti berou do míst v podniku, která tam nejsou, jako by za zdi...pátrala proto po historii této budovi a dozvěděla se následující:
V 18.stol byla v tomto sklepě mučírna! Takže jistá spojitost s duchy tu tedy být musí. Též tam psali, že ve zdech pod sklepem jsou zazděné malé děti...
mě, jako novou zaměstnankyni to opravdu vyděsilo, chtěla bych se zeptat, tyto mlžné postavy - dokážou ublížit, nebo je prostě mám jen brát tak jak jsou, nebát se jich? opravdu mi to nahání hrůzu....
děkuji za odpověď!