Duchové na fotce

Máte nejaké zážitky?

Duchové na fotce

Příspěvekod _kaktus_ » 14 kvě 2011, 09:25

Obrázek
Ahojte. Včera byl můj bratr(v modré bundě) a jak šli domů tak se vyfotil s tetou. Když přišel domů tak se na tu fotku podíval a zjistil že za nimi někdo jde. Jdou tam skoro stejne postavy jen ten jeden ma nejspíše zelenou čepku. V té době ale za nimi nikdo nebyl. Je tedy možné že za nimi prošli duchové ? Omlouvám se za kvalitu fotky je to focene mobilem. Dík
Naposledy upravil _kaktus_ dne 14 kvě 2011, 09:38, celkově upraveno 1
_kaktus_
Školák
Školák

Re: Duchové na fotce

Příspěvekod Mimars » 14 kvě 2011, 09:38

To vypadá zajímavě, o dlouhou expozici se asi nejedná, že? Na zachycení lidí otočením mobilu během expozice asi taky těžko, protože zbytek obrazu je ostrý. Vypadá to, že máte menší úspěch :)
PS. Taky vám dost připomínají vojáky?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn... :-)
Mimars
Učeň
Učeň

Příspěvekod _kaktus_ » 14 kvě 2011, 10:04

Mimars píše:To vypadá zajímavě, o dlouhou expozici se asi nejedná, že? Na zachycení lidí otočením mobilu během expozice asi taky těžko, protože zbytek obrazu je ostrý. Vypadá to, že máte menší úspěch :)
PS. Taky vám dost připomínají vojáky?

Na zachycení lidí otočením mobilu během ..... ?? tohle nějak nechapu:)
_kaktus_
Školák
Školák

Příspěvekod Mimars » 14 kvě 2011, 10:14

Může se stát, u fotoaparátů, kterým chvíli trvá pořízení snímku, že když ho během zachycování snímku otočíš někam jinam, tak ten výsledný obraz je skloubený z obou směrů, kterými byl fotoaparát nasměrovaný.
Ale to podle mě není tento případ, protože tady je fotka ostrá, jen ty postavy jsou trochu "mázlé".
Mimars
Učeň
Učeň

Příspěvekod _kaktus_ » 14 kvě 2011, 10:37

jo takhle :) jo jo tohle by nešlo u toho mobilu :) je to dost zajimave no :)
_kaktus_
Školák
Školák

Příspěvekod LordFilth » 14 kvě 2011, 11:38

zdá se mi to nebo ty postavy nemají stíny?
LordFilth
Školák
Školák

Příspěvekod Mimars » 14 kvě 2011, 11:46

LordFilth píše:zdá se mi to nebo ty postavy nemají stíny?

U té první postavy je dole nějaký stín, ale podle tvaru bych to tipnul na toho pána, takže ty postavy asi žádný stín nevrhaly.
Mimars
Učeň
Učeň

Příspěvekod _kaktus_ » 14 kvě 2011, 11:57

no prave stiny nemaji :) ten jediny stin je nejspis bratra :)
_kaktus_
Školák
Školák

Příspěvekod LordFilth » 14 kvě 2011, 12:16

tak to je hodně divný, mají i oblečení atd. :O
LordFilth
Školák
Školák

Příspěvekod Climatic » 14 kvě 2011, 12:19

Nechci nějak urazit nebo tak.Ale nemůže to být photoshop,ty "duchové" mi přijdou jako ,když někdo fotí na ulici taky se to tak mázne pokud není stabilizátor..
JEn mě to tak napadlo nechci nikoho urazit...jen taky možnost..
Climatic
Školák
Školák

Příspěvekod Mimars » 14 kvě 2011, 12:28

Bohužel, Photoshop už může být v dnešní době naprosto cokoli :) prakticky u žádné fotky na světě si nemůžeš být jistý, jestli to prostě není jenom nakamuflované a naaranžované. Tohle je důvod, proč jsem na nějaké "jestli to náhodou není Photoshop" příspěvky už zanevřel.
Ale bráchy si zeptej, jestli si z tebe nestřílí :) podívej se, jestli má nainstalovaný Photoshop... !smejesa! ne, fakt, tím to neznevažuju, ale prozkoumat se to musí.

EDIT: A pokud by do fotky "omylem" zachytil i nějaké lidi, co šli o kus vedle, tak by to přece muselo být celé mázlé, což ovšem tato fotka není.
Mimars
Učeň
Učeň

Příspěvekod _kaktus_ » 14 kvě 2011, 18:41

srandu si neděla :) sam se divil co to vyfotil :D on byl večer s tou tetou a jak prisel tak mi to ukazal .. Takže ani neměl čas to udělat ;)
_kaktus_
Školák
Školák

Příspěvekod marvan15 » 15 kvě 2011, 22:59

Základní rozpoznání Photoshopu je v tom že když si uložíte obrázek do PC a dáte největší přiblížení co de tak uvidíte Dpi což je počet kostiček na určitou plochu což by případně focení dvou různých fotek udělalo dvě udělalo nesoulad (laicky řečeno) kostiček při maximálním zvětšení což u tohoto sedi :) ale zase tam je jiný problém když někdo o tom ví a v pohot to udělá tak že to jakoby překreslí přes tu jednu aplikaci a pak to teoreticky sedí a pak tam je Průsvitnost přičemž te paní kde se proti ná dole její kabát s duchem tak jemně prosvítá jakoby taky skrze ale neim mohl byt jemný vítr nebo něco tohle prostě nikdo nevyřeší leda kriminálka miamy :D
Ps: doufám že sem neuvedl návod na podfuky :) přičemž doufám že tu sou poctivci :)
vše má své vysvětlení nejčastěji vědecké ale pak tu máme to male procento skutečných a nevysvětlitelných jevů na které se ptáme WTF?
marvan15
Školák
Školák

Příspěvekod vasmat » 16 kvě 2011, 17:33

marvan15 píše:Základní rozpoznání Photoshopu je v tom že když si uložíte obrázek do PC a dáte největší přiblížení co de tak uvidíte Dpi což je počet kostiček na určitou plochu což by případně focení dvou různých fotek udělalo dvě udělalo nesoulad (laicky řečeno) kostiček při maximálním zvětšení což u tohoto sedi :) ale zase tam je jiný problém když někdo o tom ví a v pohot to udělá tak že to jakoby překreslí přes tu jednu aplikaci a pak to teoreticky sedí a pak tam je Průsvitnost přičemž te paní kde se proti ná dole její kabát s duchem tak jemně prosvítá jakoby taky skrze ale neim mohl byt jemný vítr nebo něco tohle prostě nikdo nevyřeší leda kriminálka miamy :D
Ps: doufám že sem neuvedl návod na podfuky :) přičemž doufám že tu sou poctivci :)

Neboj z tohohle nikdo nic nevylusti, nepochopil jsme so chce basnik rict, ani kdyz s photoshopem prilezitostne pracuju. :D
Ale souhlasim, ze to je docela dost divny, ze by se takhle nekomu podarilo vyfotit normalne obleceny dva duchy najednou, jsem jeste nezazil.
vasmat
Školák
Školák

Příspěvekod chmatak » 16 kvě 2011, 17:46

já jsem nezažil pořádně vyfoceného ducha ani jednoho
Memento mori
chmatak
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Mimars » 16 kvě 2011, 17:55

chmatak píše:já jsem nezažil pořádně vyfoceného ducha ani jednoho

Bohužel je to tak. V dnešních záplavách spamu a dokonalých fotomontáží je téměř nemožné rozeznat skutečnou fotku od montáže. I dříve (prakticky vždy) se lidé nechávali napálit, ale to těch fotek vydávaných za skutečné snímky bylo méně.
Pokud je tato fotka pravá, tak je to jednoznačně jeden z nejlepších snímků duchů, co jsem kdy viděl. A marvan15 má dobrou připomínku, to jsou ty nejzákladnější průvodní jevy fotomontáží, na které si musí dát tvůrce pozor, neboť jsou nejlehčeji a přitom průkazně rozeznatelné. Doufám však, že potřebu obnažovat se před veřejností falešnými fotkami má co nejméně lidí :)
Mimars
Učeň
Učeň

Další

Zpět na Duchové a poltergeist