Bydlela jsem v malé klidné vesničce poblíž Aše. Po zakoupení domku a po nastěhování se nám začali dít zvláštní věci. Přišla jsem z práce domů a po vkročení do domu se zapla televize, večer i sama vypla. Mizeli nám i některé věci a ty už jsme nikdy nenašli. Pravidelně ve 2 hodiny ráno byl slyšet hlas v našem sklepě. Byl ženský, klidný a vyprávěl. Slyšel to i manžel a tak jsem byla ráda, že nejsem sama. Proto jsem se bála chodit v noci po domě. A ve sklepě jsem se necítila dobře hned po nastěhování. Jedna místnost mě děsila a z té pak také šly ty hlasy.
Jednou večer jsem si lehla v ložnici do postele, byla ksem tam s dcerkou skoro pořád sama, manžel byt skoro celý měsíc na cestách a domů se vracel jen na 2dny v měsíci. Tak Jsem si večer lehla, po chvíli se ozvaly 2 rány, silné rány jako pěstí do skříně a pak se otevřela. Musím podotknout, že byla na magnety a ty byly dost silné a měla jsem někdy co dělat skřín otevřít, natož aby se otevřela sama. Když se otevřela, měla jsem tak šílený strach, že jsem strachy v tu chvíli usnula jako by mě někdo omráčil.
Dcerka se mi probudila v noci se strašlivým jekotem, musím podotknout že tak šílený jekot jsem ještě neslyšela. Okamžitě jsem přiběhla do pokojíčku a dcerka de dívala někam za mě- vůbec ne na mě. Říkala, že jí chodí někdo budit a nenechá jí spát. Vzala jsem jí sebou do ložnice a následující den jí přestěhovala i postel ke mě do ložnice.
Ráno jsem našla rozházené a vysypané kořenky po kuchyni.
Někdo mi začal otevírat branku na zahradě, myslela jsem, že škodí někdo ze sousedů a tak mi policie namontovala bezpečnostní kameru. Bylo to fain, dívat se na obrazovku, viděla jsem kdo k nám jde, ještě než zazvonil na zvonek a tak pokaždé, když jsem šla kolem jsem se na obrazovku podívala. Jednou to se manžel vrátil z cesty a přišel k nám i soused. jsme jen tak posedávali v kuchyni. Šla jsem pro něco do ložnice a cestou přez obývák jsem se podívala na obrazovku. V noci tam byl jen slabý obrys plotu, který z dálky osvětlovala lampa. A jak jsem tak v noční hodinu šla kole, zarazilo mě, že na na obrazovce ten plot není, ale je tan něco světlého. Nevěděla jsem co to je, tak jsem se k monitoru přiblížila a dívala se a přemýšlela, hývalo se to a jak se to pohlo, viděla jsem, že to je žena byla tam od rtů až po prsa, měla na sobě tenká černá ramínka. Dívala se přímo do naší koupelny a kamrea jí snímala. Když mi to došlo, zavolala jsem na manžela at rychle příjdou a v tom to zmizelo. Vše jsem jim vyprávěla, ale moc mi nevěřili a ráno jsme volali policici, že máme natočený zvláštní záběr. Záběr nikdo nechápal, Já jsem ten jev zahlédla od půlky. Začalo to tak, že byla tma a ten obrys plotu, pak se u plotu utvořila světlá mlha a ta stoupala a roztahovala ruce, až se z té mlhy udělala ta žena s těmy černými vlsy a ramínky a skutečně po mém zavolání zmizela a to doslova. Okno bylo vysoko, musela by seskočit a to by bylo na obrazu vidět a dopad i slyšet. Ani neuhnula , ale ona se doslova rozplynula před tím obrazem. Policista na duchy nevěřil, ale nijak toto nevysvětlil, dokonce tam našel jště jeden záběr na nějakou postavu, která se pohybovala ve tmě, otáčela a pak také zmizela. Kazeta boyla naprosto nová a tak nebylo ani možné, že by se špatně přetočila. Škoda, že nám ty záběry nedovolili zveřejnit, jnak bycj he sem hned dala.