Černý pes

Máte nejaké zážitky?

Černý pes

Příspěvekod Drake » 04 črc 2011, 23:53

Kouzelní černí psi se za tajemných okolností objevují na celém území Evropy a Severní Ameriky. Velice často je bylo vidět i v Británii, kde jsou známí jako Black Shuck (z anglosaského scucca, což znamená démon), Old Shuck, Shucky Dog, Shug Monster a Shag dog. Někteří lidé tvrdí, že tito psi hlídají hřbitovy nebo určité cesty, jiní říkají, že se v noci volně potulují po kraji. Očití svědkové uvádějí, že se objevují nečekaně, někdy přímo vedle osamoceného chodce. Obvykle bývají větší než normální psi. Někdy mizí okamžitě, jindy zase nehybně stojí a pomalu se vytrácejí. V některých případech se objevují bez hlavy. Jejich oči jsou téměř vždy popisovány za obrovské a zářivé. Učenci byli kdysi přesvědčeni, že černý pes je podoba, kterou na sebe s oblibou bere ďábel. A z černých psů mají často strach i lidé méně úzkostlivě založení. Mnozí je považují za předzvěst smrti. Výpovědi očitých svědků jsou z historie známy už mnoho staletí. Jisté vyprávění z roku 1577 barvitě líčí incident, při němž se černý pes objevil v kostele: ,,Tu zjevil se v příšerné podobě pes černý jako uhel, doprovázen děsivími zášlehy ohně, jež v některých ze shromážděných vzbudily doměnku, že nastal soudný den. Pes tento či ďábel sám v jeho podobě velkou rychlostí a s neuvěřitelným kvapem celým kostelem proběhl, prosmekl se mezi dvěma klečícími farníky a v okamžení jim oběma krk prokousl." Šlo pravděpodobně o obzvlášť hrůzný incident. Ne všechna setkání s černými psy končí takto tragicky a zdá se, že ve svých méně dávných zjeveních jsou tito tvorové méně zlovolní. Jistý badatel uvádí: ,,Větší množství důkazů nasvědčuje spíš tomu, že jsou černí psi přátelští (nebo při nejmenším neškodní), než tomu, že jsou nebezpeční. V mnoha případech jsou lidem jednoznačně prospěšní." - zdroj:na-vecnosti.blog.cz

Narazil jsem na tento přízrak náhodou a zajímá mě, jestli s tím má někdo nějakou zkušenost :)
A hle, bílý kůň, a na něm jezdec s lukem; byl mu dán věnec / koruna dobyvatele, aby vyjel a dobýval.
A vyjel druhý kůň, ohnivý, a jeho jezdec obdržel moc odejmout zemi mír, aby se všichni navzájem vraždili; byl mu dán veliký meč.
A hle, kůň černý, a jezdec měl v ruce váhy.
A hle, kůň sinavý, a jméno jeho jezdce Smrt, a svět mrtvých zůstával za ním/A Hádes ho těsně následoval.
Drake
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Re: Černý pes

Příspěvekod Amiethe » 05 črc 2011, 00:18

hmm... jak sem byla malá tak se kolem mně motal nějaky přelud černého psa... idyž to bylo jen tak týden, možná dva... díky bohu :D
ikdyž to mohlo mít zaklad i někde jinde...

ale možnost, že by to bylo "ztělesnění ďábla" se mi moc nezdá :)
...Tímto se loučí malá démonka se zlýma očima
Amiethe
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 05 črc 2011, 02:08

Démologická etymologie je řadí mezi nižší démony. Povětšinou jde o "hlídače" něčeho "zapovězeného" a nebo doprovod takzvaných honeb. Které jsou spojovány se spiriuálně/démonskými rejdy. Pokud chceš víc, můžeš projeď si český báje a pověsti. Každý město má minmálně jednoho.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Terka » 05 črc 2011, 07:26

s černým psem má zkušenosti mužská část naší rodiny na jednom starým baráku, kde bydlela babička..chodil s nima v noci lesem až k baráku a pak zmizel... já sama to zatím neviděla
Terka
Školák
Školák

Příspěvekod Drake » 05 črc 2011, 11:40

To je pravda, těch legend jsem našel opravdu mnoho. Třeba v anglii se na různých místech tito psi obejvovali ale o každém je jiná pověst a každý má jiné jméno. Někteří pomáhali, jiní zase sváděli poutníky z cesty. Musím říct, že je to zajímavé.
A hle, bílý kůň, a na něm jezdec s lukem; byl mu dán věnec / koruna dobyvatele, aby vyjel a dobýval.
A vyjel druhý kůň, ohnivý, a jeho jezdec obdržel moc odejmout zemi mír, aby se všichni navzájem vraždili; byl mu dán veliký meč.
A hle, kůň sinavý, a jméno jeho jezdce Smrt, a svět mrtvých zůstával za ním/A Hádes ho těsně následoval.
Drake
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Terka » 05 črc 2011, 11:45

já sem se o tomhle bavila nedávno se strejdou a on právě říkal, že mu to přišlo divný, ale nebál se... přišlo mu, že ho ten pes doprovází domů, u vrat prý vždy zmizel... no tak tady na šumavě ho prý vídalo víc lidí, říkám si škoda, že já ne :))
Terka
Školák
Školák

Příspěvekod Drake » 05 črc 2011, 11:51

Terka píše: no tak tady na šumavě ho prý vídalo víc lidí

Chtělo by to tam někdy omrknout :) třeba by se objevil
Drake
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Amiethe » 05 črc 2011, 11:54

tak aspoň že tak...
jak já si s tím psem vybavuju, já sem se ho bála... ale to mně bylo tak 9 let... a taky co si na ňho pamatuju.. jako by se po mně pokoušel zkočit... vím jen, že sem spadla na zem...
vím že kamaradka co šla tehdá vedle mně, mně vzala za ramena a začala na mně řvat, že žádny pes není a že ju děsím, at toho necham.. :D

fáin, dem lovit psa jo? :D xD
...Tímto se loučí malá démonka se zlýma očima
Amiethe
Školák
Školák

Příspěvekod Terka » 05 črc 2011, 11:58

Drake píše:
Terka píše: no tak tady na šumavě ho prý vídalo víc lidí

Chtělo by to tam někdy omrknout :) třeba by se objevil

Jo to asi jo, ale nikdo od nás nechce do tý vesnice, natož do toho domu... dělo se tam dost věcí, tak nevím, třeba se někdy nějak dohodneme :D Případně pokud máš zájem jsou to Svojše, u Srní :)))
Terka
Školák
Školák

Příspěvekod Drake » 05 črc 2011, 12:00

No myslím, že ten pes se jen tak zjevuje a většinou nemá žádný škodolibý záměr ..... no lovem bych to nenazval :D spíše by stálo za to ho vidět ;)
--------------
Tak sám bych tam asi nešel, ono je to i na mě trochu silné kafe potulovat se v noci po lese :D ale někdy pokud bychom se dohodli :)
Drake
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Terka » 05 črc 2011, 12:06

dřív sem měla problém chodit v noci v lese, zvlášť kvůli místním "povídačkám" , který jak zjišťuju poslední dobou nebyly až takový výmysly. nevím, třeba i kdyby jsme tam byli by se neobjevil, ale každopádně kolem Srní je hodně co prozkoumávat co se pověstí a mystiky týče
Terka
Školák
Školák

Příspěvekod Drake » 05 črc 2011, 12:09

To nezní špatně, jako do nějaké opuštěné nemocnice bych nelezl jen proto abych viděl duchy, ale pátrání po pravdivosti takových pověstí může být zajímavé :)
Drake
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Sam Tektzby » 05 črc 2011, 12:16

Opuštěný nemocnice jsou v tomhle ohledu svatej grál.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Terka » 05 črc 2011, 12:19

pokusím se o tom něco najít a nebo se ještě zeptám strejdy, ví o tom hodně a taky sám zjistil nějaké věci, které byly pravda...
Terka
Školák
Školák

Příspěvekod Drake » 05 črc 2011, 12:23

Sam Tektzby píše:Opuštěný nemocnice jsou v tomhle ohledu svatej grál.

No záleží po čem pátráš. Samozřejmě jsou i horší místa.
Drake
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Sam Tektzby » 05 črc 2011, 12:45

Místa nejsou horší/lepší, spíš jde o to co se tam stalo, že to na sebe upoutá tolik energie.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Další

Zpět na Duchové a poltergeist