Eutanazie? Jistě! Je to lidské (bylo to i v MFDnes)

Zde pište své uváhy.

Moderátor: martink

Příspěvekod Majka » 11 lis 2007, 18:04

Neviem sa rozhodnúť ,je to velmy citlivá otázka ,na ktorú stranu sa prikloniť -život -smrť.
Zobrať -ukončiť niekomu život je strašné , či je to pri nehode ,vražde ... alebo eutanázii.
Ale- predstavte si ,že niekto vám velmy blízky ,leží už dlho, možno roky v kome ,mozok nereaguje,dýchajú za neho prístroje ,je v úbohom stave a viete ,že nieje nádej ,na to aby zas fungoval,fungoval aspom trošku normálne,hýbal sa ,vnímal,videl,reagoval na vás.Pozeráte na neho ,a uvažujete - uvažujete nad tým ,aby to mal už za sebou ,aby sa netrápil, aby mu trebars aj niekto pomohol, len nech má už pokoj. Zažila som niečo podobné ,a preto viem o čom hovorím.

Ale kto vie s určitosťou na 100% povedať ,tento človek sa už z toho nedostane.

Pripúšťala by som možno , použiť eutanáziu v prípade ,keď je človek už za určitou vekovou hranicou ,a trpí bolesťami a mozok je mimo.
Obrázek
Majka
Učeň
Učeň

Příspěvekod Tony » 11 lis 2007, 18:09

tady jde o to, že evropaně jsou lakomí. Neříkam, že ti Majko jsi, znám tě docela. Ale průměrně evrpame jsou. A většina lidi to nechce povolit proto, že nechtěji tu být sami. Oni prostě nechtějí dovolit, aby je někdo opustil. A tak se budou všemo možnostmi snažit, aby prostě neodešli do věčných lovišt, a neuvědomují si, tu bolest, kterou jim tím dělají
Tony
Školák
Školák

Příspěvekod hidrantt » 11 pro 2007, 16:38

Určitě pro,protože někdy se trápí jak ten nemocný tak i jeho rodina.Tím myslím nevyléčitelná nemoc doprovázená bolestmi.
hidrantt
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Odis » 16 bře 2008, 18:01

Na toto je tezke odpovedet. Kyz by to ten nemocny chtel tak budiz, ale nevim jestli bych to dokazal v podstate zabit sveho blizniho. Je treba, ze by se mu ulevilo, ale pro me by to bylo hodne tezke. Pepek napsal, ze evropane jsou lakomy, ale ja si myslim, ze je hodne tezky se rozloucit se svym blizkym clovekem a neni to o lakomosti. Ale nevim jestli povolit nebo ne. To je tezke.
Odis
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod aldaron » 16 bře 2008, 19:56

osobne sa desim toho ze ani nebudem zit ze budu za mna zit pristroje...toto nie je zivot...a nemozete si ani povedat ze to chcete skoncit ze ste v kome..niečo strasne....umierat niekolko mesiacov s tym ze nevnimate a tak...proste nieco hrozne
Ja som ryba ničím zvláštna,
zatiaľ čo ty, si hladina morská.
Dovoľ, aby som v tebe mohol plávať.
Dovoľ, aby som mohol každným dňom rokliny tvoje objavovať.
aldaron
Učeň
Učeň

Re: Eutanazie? Jistě! Je to lidské (bylo to i v MFDnes)

Příspěvekod dominikos92 » 09 dub 2009, 08:55

No lidske to zajistě není.
dominikos92
Školák
Školák

Příspěvekod lykantrop » 09 črc 2009, 18:28

Je jen na nás, jak se svým životem naložíme.

Naskýtá se však stovky otázek...

Chce to tak osud?
je potřeba zvážit, jestli se nechat usmrtit. Je snad vše, co jsem zatím udělal pro mne dostačující? Naplnil jsem svůj osud? Naplnil jsem snad to, pro co jsem byl stvořen, abych vykonal? To, co jsem udělat měl? Mohu tedy pokorně odejít? Nebo mám ještě na smrtelné posteli ležet s proleženinami a pozorovat plačící blízké? Když ten člověk nemůže nic dělat, nemůže nic předat. Kdyby mohl mluvit, může ještě předat moudra. Ale! co to vzít z druhé strany? Vše je klíčem ke všemu. Není snad dáno, že naši blízcí mají trpět, protože to tak osud chce? Vše je ovlivněno vším, tak proč utíkat? To, že se někdo o někoho musí starat určitě není jen tak, něco to chtělo a má to nějaký význam, na který možná nikdy nepřijdeme. Je to odkaz duše pro další život. "Co se má stát, stane se". Tady se zase dostáváme k otázce, jestli existuje osud a najé bázi funguje. A to nás zase přivádí k otázce - Předem určená budoucnost nebo snad ... Máme možnost měnit osud (budoucnost)?

Osud vlastně utváří budoucnost. S jedním kamarádem jsem nad tímto diskutoval. Říkal, že osud ti neřekne co máš dělat, dá ti na vybranou. Ano / Ne. Zabiju se / Nezabiju se. Skočím / Neskočím. Dojdu nakoupit / Nedojdu nakoupit.... Hm ? :)
lykantrop

Příspěvekod aumirek » 09 črc 2009, 21:08

toto je velice složitá otázka.Jsou případy a dost běžně že člověk trpí jak zvíře a přitom je už předem a všem jasné že nakonec stejně zemře.V tomto případě je to opravdu vysvobození jak pro něj tak pro ty co ho maj rádi.Bohužel nejsme zvířata ale lidé.A jen ti maj tu vlastnost někoho podvést okrást a pod a nevadí ani že to je vlastní rodina.A zajisté nikoho nemusím přesvedčovat že případu kdy rodina přesvědčí jiného člověka případně podplatí lékaře aby mu namluvil že je nevyléčitelně nemocný by bylo dost.Takže opravdu nevím.
aumirek

Příspěvekod lykantrop » 09 črc 2009, 21:43

aumirek píše:toto je velice složitá otázka.Jsou případy a dost běžně že člověk trpí jak zvíře a přitom je už předem a všem jasné že nakonec stejně zemře.V tomto případě je to opravdu vysvobození jak pro něj tak pro ty co ho maj rádi.Bohužel nejsme zvířata ale lidé.A jen ti maj tu vlastnost někoho podvést okrást a pod a nevadí ani že to je vlastní rodina.A zajisté nikoho nemusím přesvedčovat že případu kdy rodina přesvědčí jiného člověka případně podplatí lékaře aby mu namluvil že je nevyléčitelně nemocný by bylo dost.Takže opravdu nevím.

Bohužel, říkáme si lidé, ale jsme zvířata s potlačenými pudy. Jen říkám za sebe ;)
lykantrop

Příspěvekod aumirek » 10 črc 2009, 15:30

bohužel k tomu není co dodat to je holej fakt opravdu neznám tak hloupé a kruté zvíře navic co je schopno si podřezat větev na které sedí a nakonec ukaž mi jedinej vynález at to je PC internet leiser a pod kterej se rozmohl a je tak tedkom běžnej a levnej jen proto že ouvodně to byl stroj nebo sočást stroje na vraždění jinejch.Bohužel ze zvířat jsme vzešli ale nechováme se tak
aumirek

Příspěvekod pudingg » 10 črc 2009, 21:18

Můj názor na věc je takový,že každý člověk by měl mít právo se svobodně rozhodnout o svém životě...(ale chápu,že například rodiče se nikdy nemohou smířit stím,když jim jejich dítě řekne...že má právo vzít si život,že nemohlo rozhodnout o svém narození...tudíž má právo,alespon se svobodně rozhodnout o své smrti..)tím chci jen říct...že všichni jsme nečí děti:) jinak ohledně té eutanázie....já proti ní samozřejmě nic nemám...naopak...člověku,který trpí fyzicky ale i psychicky,nebo je upoután na lůžko,neobejde se bez pomoci druhých či je smrtelně nemocen a není již šance na uzdravení...takovému člověku by nemělo být upíráno právo důstojně a bezbolestně odejít......(nedávno jsem viděla v tv,na toto téma moc pěkný film:jmenoval se Hlas moře:) každopádně máte pravdu v tom,že zde hrozí velké riziko zneužívání...na TO jsme mi lidé experti:(((
Nikdy neměj strach ze stínů.Prostě znamenají,že někde nablízku svítí světlo:)))))))
pudingg
Školák
Školák

Příspěvekod lykantrop » 11 črc 2009, 11:40

Tvé konání bude mít následky v příštím životě.
Bolest, kterou vydržíš ti dá vlastnosti v příštím živote. Odolnost, nebojácnost, hrdinství, výdrž?
A ukončení života? Slabost, podrazáctví, šikana...
lykantrop

Příspěvekod aumirek » 11 črc 2009, 13:39

no sice nevěřím na nějakej další život ale to je jedno.Ale chtěl bych tě vidět pokud ty nebo což je horší někdo tobě blízkej bude umírat v šílených bolestech několik měsícu ba i rok bez jakékoliv naděje že se to zlepší navíc celou tu dobu upoután na lužku s nemožností jíst ani odejít na vc.Možná že pak bys změnil názor.Nevím takovej osud bych nepřál asi ani vrahum děti natož svému blízkému.
aumirek

Příspěvekod Soxy » 22 črc 2009, 12:13

Som za eutanáziu. Je to každého vlastná vôla a len on vie akú bolesť zažíva a ak nemá nádej na skoré vyliečenie alebo na skorú smrť, nemalo by sa mu brániť.
Soxy
Školák
Školák

Příspěvekod aumirek » 22 črc 2009, 13:04

Soxy píše:Som za eutanáziu. Je to každého vlastná vôla a len on vie akú bolesť zažíva a ak nemá nádej na skoré vyliečenie alebo na skorú smrť, nemalo by sa mu brániť.

jak jsem psal tak sice souhlasím ale také jsem psal co je problém a bohužel nemáš pravdu že to je každého vlastní volba každej se dá zmanipulovat tak že koná vlastně na přání jiného kdo má zájem třebas po něm dědit jsme přeci lidé páni tvorstva bohužel
aumirek

Příspěvekod Soxy » 23 črc 2009, 13:26

Kto nepochopí, že ním manipulujú, je už aj tak asi pekne mimo...
A ten kto ním manipuluje... Svet má určité pravidlá. Síce to vyznie komicky, vráti sa mu to.
Soxy
Školák
Školák

Další

Zpět na uvahy