Jak začít se studiem magie?

Magie konkrétně i všeobecně

Re: Jak začít s kouzlením?

Příspěvekod Marcus Oroboros » 04 srp 2010, 10:03

ono to neni tak lehke, ze si reknes: "Naucim se toto a toto a toto ne",
podle me je vse komplexnejsi a schopnosti samy o sobe nemaji byt cilem naseho usili, ale prostredkem k necemu lepsimu a prospesnejsimu, takze myslet si, ze se naucis jen tak neco, co chces vyuzit pro sve vlastni cile je dle me blahove, spise se zdokonal jako clovek, cti, pomahej a uvidis, ze se ti dostane darku v podobe ruznych schopnosti, ikdyz o nich to prece neni ne...
jinak konkretne s telekinezi ti nepomohu, myslim si, ze je to schopnost z tech vyssich a slozitejsich a nemyslim si, ze se da naucit jen tak, ze se ti zachtelo ji vyuzit (ne-li zneuzit)...
Marcus Oroboros
Školák
Školák

Příspěvekod .Sh4rp » 04 srp 2010, 11:55

telekineza ma zaujima najviac, teda aj -kinezy vseobecne, nechcem pomahat ani ublizovat tusim po poznani, posunuti hranic medzi normalnym a paranormalnym, staci mi to nevyhnutne, nechcem sa do toho moc zahrabat lebo s magiou prichadzaju aj "magicke" problemy. Chcem robit to co ma bavi. Inak mi to bude jedine na zataz.

edit: pekne si to napisal, musel som si to precitat znovu aby som to pochopil, kto to tu robil že z fotky vie zistit vlastnosti? mozem poslat, uvidim ako ste dobri potom sa vam viac otvorim....
.Sh4rp

Příspěvekod Marcus Oroboros » 04 srp 2010, 13:01

nevim, ja osobne zastavam nazor, ze delat neco jen kvuli schopnostem je jako porodit dite jen proto, ze mas rad detsky smich, proste to je jen cast...
osobne si myslim, ze jako ano, na neco se lze zamerit, jenze jako samo o sobe je ti to stejne celkem k nicemu, kdyz nechces jit dal a poznavat dale a pokud jak sam pises touzim po telekinezi jen v rovine poznani, pak nechapu proc se ptas na "praxi" ci proc to vlastne chces umet, kdyz poznani lze dosahnout i bez telekineze ci podobnych schopnosti...
navic telekineze je hybani predmety mysli, ze... a nevim co ti prinese za poznani jen samotna schopnost posunout hrnek o 10cm 'Sorry'
Marcus Oroboros
Školák
Školák

Příspěvekod .Sh4rp » 04 srp 2010, 13:10

mozno pre teba posunut hrncek nic neznamena, kazdy ma ine priority.
takže podla teba mam ist radsej sem idovsky-cintorin-t3109.html nez sa zaoberat telekinezou?
.Sh4rp

Příspěvekod Marcus Oroboros » 05 srp 2010, 11:43

na zidovsky hrbitov chodit nemusis, ikdyz ja na na nejakych uz byl a je to zajimava zkusenost, ja jen rikam, ze jsou mnohem zajimavejsi a lidstvu prospesnejsi veci ktere muzes delat nez posouvani predmetu mysli, navic, zvladnes to rukou take, tak proc to zbytecne vylepsovat, ze...
ohen si take zapalis zapalovacem a nepotrebujes jej vyvolat mysli, ale pokud prahnes po schopnosti, tak je jiste moznost jak tento sobecky pozadavek splnit
Marcus Oroboros
Školák
Školák

Příspěvekod .Sh4rp » 05 srp 2010, 12:03

Tak povedz co navrhujes.
.Sh4rp

Příspěvekod Marcus Oroboros » 05 srp 2010, 23:20

ja ti s telekinezi nepomohu, jelikoz mym cilem neni ziskavani a shromazdovani schopnosti, ale spise najit prave stesti a lasku, pomahat lidem apod a kdyz budu odmenen nejakym darkem v podobe schopnosti, tak ji vyuziji jen dale, muezeme se klidne bavit i pres ICQ, at urychlime komunikaci a nespamujeme tu jen reakcemi, me icq je 637 838 748... tak mi napis a bvysvetlim ti postoje sve budes-li mit zajem a mozna ti pomohu dale, budu-li moci
Marcus Oroboros
Školák
Školák

Ahoj, jak mam zacit s kouzlenim+ magie

Příspěvekod d.kavale » 04 zář 2010, 14:40

Ma_mo píše:Ahoj.

Dobry den kouzelnici, chtel bych od vas poradit, zajimam se tedka o magii nejak me to chytlo ale nvm kde mam najit korinek stromu, jak zacit a na co se navazat, tak pisu sem na forum, kdo by mi pomohl jak zacit s kouzlenim neboli s magii a neco vysvetlit sem totiz uplny zacatecnik, prosim pisnete na d.kavale@seznam.cz predem dekuji a naschle

Poradíte mi?
d.kavale
Školák
Školák

Příspěvekod panter » 04 zář 2010, 15:49

Ahoj. Na takúto otázku sa ťažko odpovedá, pretože neviem, čo presne chceš.
Skús si prečítať niektoré témy v sekcii Magie, a potom sa spýtaj, čo ťa zaujíma.
Nikdo jiný za vás neodtančí váš tanec.
Nikdo jiný neodzpívá vaši píseň.
Nikdo jiný nenapíše váš příběh.
panter
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod FailFox » 12 zář 2010, 13:47

Hele ... vis jak si 1 psal .. neco ze je lepsi zacit v mensim veku ... nevim jestli si myslel vek 12 , mozna je to malo ... vim , ale za zeptani nic nedam , protoze magie me velice zajima ... chtel bych ji praktikovat , hlavne kvuli te zabave nebo tak proste , nwm jak to rict :smile: , no tak na jine veci bych to takhle ani nepotreboval , myslim ze s ostatnimi vecmi se zivotem si vystacim ... nechapej me jako nakeho Kluka co che proste behem dne zacit kouzlit jako v nakem Scifi , chci se o tom proste dozvedet vic
FailFox
Školák
Školák

Příspěvekod panter » 12 zář 2010, 16:52

Ja myslím, že 12 rokov je dobrý vek. Napríklad hokejisti začínajú už v siedmich rokoch ak sa nemýlim. V mágii nejde ani tak o to, koľko máš rokov, ale či si na mágiu zrelý. Treba si uvedomiť, že je to dlhodobá záležitosť. Celé roky sa budeš učiť, a nebudeš mať z toho nič. Navonok nebude nič vidieť. Sú ľudia, ktorí majú nejaké schopnosti vrodené, ale je ich veľmi málo. Najlepšia vec na mágii je, že posilňuje človeka duševne. Mág sa pozerá na život tak, ako sa profesionál pozerá na svoju prácu. Nenechá sa uniesť tým, čo sa deje, či už je to dobré alebo zlé, ale snaží sa v tom nájsť hlbší zmysel. Ak si teda pripravený na dlhú cestu, tak potom môžeš začať.
Nikdo jiný za vás neodtančí váš tanec.
Nikdo jiný neodzpívá vaši píseň.
Nikdo jiný nenapíše váš příběh.
panter
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod FailFox » 13 zář 2010, 12:32

... No tak diky za radu , ale je problem ze ja vubec nevim jak s MAgii zacit , ty s tim mas nake skusenosti ? ¨kdyby ano , prosil bych o radu ( i od nekoho jineho napr. )
FailFox
Školák
Školák

Příspěvekod Marcus Oroboros » 14 zář 2010, 20:24

Já si spíše myslím, že de facto málokdo vážně chápe co vůbec magie je... největší rozdíl je asi mezi představou nováčka a realitou :D, ale obecně vzato, hodte sem nejake vase definice magie? pro zajimavost
Marcus Oroboros
Školák
Školák

Příspěvekod .Sh4rp » 15 zář 2010, 10:54

Kým sa nováčik prepracuje na mága, aj zabudne čo od tej mágie chcel.
.Sh4rp

Příspěvekod Geminni » 15 zář 2010, 17:01

ahoj prosim te mám velikej zájem se naučit kouzla, a to z několika důvodů.(je mi 13)
-nemám moc kamarádů a proto bych chtěl něaké získat.
-nedaří se mi u holek, odstrkují mě
-chtěl bych poznat magii a rád bych vědel jaké to je kouzlit a poznat jestli magie je něaká boží síla. samozřejmě věřím v boha i když nechodím do kostela a to z toho důvodu že se bojím že by se např. můj brácha mi smál, věřím z toho důvodu že není důkaz o tom jak vznikl svět, věřím že ho stvořil bůh, párkrát se mi stalo že se něco stalo v průběhu něčeho třeba něaké činnosti že jakokyby mi bůh v něčem pomohl nebo zasahoval,
-chtěl bych třeba v budoucnosti až bych to uměl pomáhat lidem a zvířatům,
-chtěl bych být zkrátka prospěšný a nechci aby ze mě byla něaká životní nula a chci mít pěknej život a udělat co nejpěknější život lidem v mém okolí.
mohl by si mi poslat na můj mail třeba ICQ nebo Skype nebo něco abysme se mohli spojit a pobavit se o tom??
budu ti moc vděčný.díky
Geminni
Školák
Školák

Příspěvekod .Sh4rp » 15 zář 2010, 21:04

nemám moc kamarádů a proto bych chtěl něaké získat.

Na toto mágia nie je, teda dá sa použiť ale to neni ono. kamarátstvo vzniká keď majú ľudia spoločné záľuby a majú si o čom rozprávať. Nebude to ono a nakoniec sa budeš takému kamarátovi vyhýbať. A on keďže bude pod vplyvom nejakého kúzla ta bude stále vyhľadávať a kvôli tomu trpieť. Najľahšie si spravíš kamarátov, v škole zo spolužiakov. Keď sa rozprávajú tak sa pripoj. Keď budú po škole hrať futbal tak sa pripoj atď.
Mágia nieje skratka! Kto si to myslí, ten sa veľmi škaredo popáli.
som raz povedal a v skratke to znamená že mágia je na veci ktoré sa nedajú robiť inak ako mágiou. Prinúť niekoho mágiou aby bol tvoj priateľ, získať si lásku atď. je ako tresnúť niekoho palicou po hlave a povedať mu že keď ta nebude mať rád tak to zopakuješ. Tu je dobrý príklad:
Kód: Vybrat vše
. Keď ta baby nechcú no tak asi niesi pre ne dosť prítažlivý musíš zmeniť svoj výzor alebo vystupovanie.
-chtěl bych poznat magii a rád bych vědel jaké to je kouzlit a poznat jestli magie je něaká boží síla. samozřejmě věřím v boha i když nechodím do kostela a to z toho důvodu že se bojím že by se např. můj brácha mi smál, věřím z toho důvodu že není důkaz o tom jak vznikl svět, věřím že ho stvořil bůh, párkrát se mi stalo že se něco stalo v průběhu něčeho třeba něaké činnosti že jakokyby mi bůh v něčem pomohl nebo zasahoval,
Nechodíš do kostola že by si smial brat, !smejesa! to je posledná vec ktorá by ma trápila. Do kostola akože chodiť nemusíš, ciest k bohu je toľko ako zrniek piesku v púšti. Mágia neni niečo typu jak sa to prezentuje v Harry Pottrovy napríklad. Chce to čas a hlavná vec že výsledky nie sú vidieť očami, to až keď budeš veľmi skúsený. Pretože mágia pracuje s tým čo nevidíme. To pravdaže neznamená že výsledky nebudú.
chtěl bych třeba v budoucnosti až bych to uměl pomáhat lidem a zvířatům,

To je ušľachtilá myšlienka to ti môžem iba odporučiť. !no1 Keď niekomu pomôžeš isto sa ti to vráti. Napr. minule na stanici odomna pýtal jeden na lístok pár centov. A Dnes som upratoval a našiel som 2x viac. Takže asi takto nejak sa to vracia.
-chtěl bych být zkrátka prospěšný a nechci aby ze mě byla něaká životní nula a chci mít pěknej život a udělat co nejpěknější život lidem v mém okolí.

Keď sa budeš snažiť a chcieť tak sa ti to určite splní. Musíš sa zamyslieť čo chceš a začať na tom robiť. Napr. Chceš veľa zarábať, tak sa musíš dobre učiť ale musíš byť aj priebojný atď.
13 rokov je keď sa ti začína formovať osobnosť. Napr. Ja 13 a 15 dvaja rozdielny ľudia. Stačí chcieť no a potom treba to samozrejme spraviť. Keď ta baby odstrkujú nevadí skúšaj znova raz sa to naučíš.
Toto mi dalo veľa roboty( 50minút!!! ) napísať tak si to pekne prečítaj!
.Sh4rp

PředchozíDalší

Zpět na Magie