Jak začít se studiem magie?

Magie konkrétně i všeobecně

Re: Jak začít s kouzlením?

Příspěvekod Willow » 24 led 2010, 10:51

Aleister: páni, páči sa mi akým spôsobom nad tým uvažuješ, fakt dobré.

Takže to bol vtip? Ono ale keď si vezmeme časť s démonom, ak ju zaklínač bude myslieť vážne ako premenu ´nepriatela´ na strom, tak to celé môže energeticky pôsobiť ako útok. A útok= 3 krát vrátený útok.
Willow
Školák
Školák

Příspěvekod aleisterCrowley » 24 led 2010, 15:26

Nechci to říkat, ale podle mě útok = 3x vrácený útok je prostě taková morální berlička, takový bububu na lidi. Jo, žijeme ve věku New Age, kytičky, peace, atd. Ale když někoho zkopu, neplatí vždycky že někdo 3x zkope mě. Je to záležitost vědomí a svědomí. Pokud někdo nemá skrupule a svědomí, může "beztrestně" dělat co chce.
aleisterCrowley

Příspěvekod lykantrop » 24 led 2010, 16:15

částečně máš pravdu, ale tak, jak se chováš, to, co děláš má i své následky. Ať už dobré, nebo špatné, vždycky něco nebo někoho ovlivní. A většinou se to k tobě dostane zpátky. V různých podobách... Když se chováš špatně, může se ti to vrátit. Když se chováš dobře, neznamená to, že tě nepotká zlo. Ale vždycky jsi strůjcem svého štěstí a života a takový, jaký si ho zařídíš, takový ho přeci máš. A když ho budeš žít tak, jak nejlépe to jde tak...

Málokdy se řekne, že za dobro, 3x dobro zpět... jen, že za zlo, 3x zlo zpět... ale to snad proto, protože za dobré skutky nic nechceme, od toho jsou to skutky, tedy činy...Pokud od někoho něco chceš za to, že jsi mu pomohl, je to obchod. Není to dobrý skutek, je to prachobyčejné vydírání...

musíš věřit!
lykantrop

Příspěvekod Akyana » 24 led 2010, 17:03

aleisterCrowley píše:Nechci to říkat, ale podle mě útok = 3x vrácený útok je prostě taková morální berlička, takový bububu na lidi. Jo, žijeme ve věku New Age, kytičky, peace, atd. Ale když někoho zkopu, neplatí vždycky že někdo 3x zkope mě. Je to záležitost vědomí a svědomí. Pokud někdo nemá skrupule a svědomí, může "beztrestně" dělat co chce.

Jak to, že může dělat, co chce?
Pokud je to ošetřené zákony, pak dostane pokutu, nebo půjde do vězení, nebo bude mít jiné problémy,
a pokud se to nikdo nedozví, nebo se ho prostě lidi bojí... slyšel jsi o Božích mlýnech?
Jak melou možná pomalu, ale jistě?
To není New Age.
To tu bylo dávno před tím
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod lykantrop » 24 led 2010, 17:13

Jo tos napsala pěkně...
ale první co se mi vnuklo do hlavy při spatření slov "boží mlýny melou" bylo věk 13 a Ewa Farna...
lykantrop

Příspěvekod Willow » 24 led 2010, 18:33

No ale ja zas počúvam aj to, že dobro= 3x dobro späť. Je to zákon trojnosti a je to tak v každom prípade :)

Ale zas nemôžeme byť všetci dobrí, že? Čo by sme potom robili. Ja sa snažím byť dobrá a férová preto, že by som nechcela zažiť ten pocit, že som niekomu ublížila. Robím to vlastne pre seba, nie pre tých ľudí, takže za to určite nečakám nič... ale niekde sa to vyhodnotí, podľa mňa život nie je fér ale niekedy sa nám za to oplatí a potom spravodlivo rozsúdi, či si podstiví človek, alebo masoví vrah zaslúžia napr. ... veľkú vilu :D -to je obrazne samozrejme :D
Willow
Školák
Školák

Příspěvekod lykantrop » 24 led 2010, 18:58

Když vrah unikne trestu v soudní síni, neunikne trestu osudu ;)... To, že "obejdeš" první dveře neznamená, že nenarazíš na druhé...
lykantrop

Příspěvekod aleisterCrowley » 24 led 2010, 23:26

Chápu vaše názory a pocity. Ale ony "boží mlýny" jsou opravdu jen berličky. Stejně jako všechny zákony, příkazy a nařízení (které v podstatě všichni nějak obcházíme a porušujeme). Já jsem řekl, že člověku bez svědomí může projít cokoli. Za tím si stojím. Nevěřím ovšem, že by existoval člověk bez "svědomí", respektive neexistuje takový člověk který by měl chuť páchat zlo. Člověk bez svědomí nevytváří karmu. Je osvícený. Nemá potřebu ničit, nemá ovšem ani potřebu tvořit. Prostě je. Pokud ovšem náhodou rozmáčkne mravence nebo člověka, bude mu to jedno. A nic ho nesemele.

Víra, správně, lykantrope, víra je to, co nám dává sílu, ale taky nám hodně bere. Někdy člověk radši věří místo toho, aby jednal. Věřit v "nekonečné dobro" je krásné, ale realita nás neustále přesvědčuje o opaku. A někteří věřit v takové věci prostě nechtějí nebo nepotřebují.

Akyano, ty uvažuješ v rámci světské společnosti, já myslím, že zákony téhle společnosti jsou velmi chatrné a boží mlýny na některé lidi dopadnou možná až po 1000 inkarnacích ;)
aleisterCrowley

Příspěvekod lykantrop » 24 led 2010, 23:47

REinkarnacích, nebo se pletu? :X
lykantrop

Příspěvekod Akyana » 25 led 2010, 05:33

Nevěřím ovšem, že by existoval člověk bez "svědomí", respektive neexistuje takový člověk který by měl chuť páchat zlo. Člověk bez svědomí nevytváří karmu. Je osvícený.

Prosím, definuj svědomí Aleistere.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod aleisterCrowley » 25 led 2010, 07:41

to lykantrop: vtělení nebo převtělení, to už je opravdu jen slovíčkaření ;)

to Akyana: svědomím myslím takový ten pocit, že jsem něco neudělal dobře. Může být vědomý nebo podvědomý. Ten podvědomý je ten nejhorší (to nás svědomí hryže). V podstatě je to to, co nám přináší tu odplatu. Myslím si ovšem, že to není záležitost univerzální, podle mě si to člověk "vypěstoval" spolu s civilizací a společností takovou, jak ji známe dnes. Pravěkého lovce mamutů hryzlo svědomí za něco jiného než starověkého Řeka, křesťana ze středověku a nás.

http://www.google.cz/search?hl=cs&client=firefox-a&rls=org.mozilla:cs:official&hs=1od&defl=cs&q=define:Sv%C4%9Bdom%C3%AD&ei=xzxdS7zRDprimgPhxc2oAg&sa=X&oi=glossary_definition&ct=title&ved=0CAcQkAE
aleisterCrowley

Příspěvekod Akyana » 25 led 2010, 12:16

Člověk bez svědomí nevytváří karmu. Je osvícený. Nemá potřebu ničit, nemá ovšem ani potřebu tvořit. Prostě je. Pokud ovšem náhodou rozmáčkne mravence nebo člověka, bude mu to jedno. A nic ho nesemele.

Aleistere
Svědomí je právě ta černá skříňka člověka, která přesně ví, co jeden udělal špatně.
Je to takové to závaží na duši.
Když je velmi lehké, duše je lehká a volná, když je těžké duši to tíží.
Osvícený člověk vzhledem k tomu, že se propojil se vším a tím vlastně jako člověk a jako osoba svým způsobem neexistuje
to bude mít opravdu jinak.
Protože je všechno a má dokonalou moudrost náhodou nemůže rozmáčknout ani mravence, natož člověka.
Protože pro něj už náhody neexistují.. vše je vědomé.
A vše co dělá je dokonalé a dobré v tom nejvyšším slova smyslu.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod aleisterCrowley » 25 led 2010, 12:54

Akyano, nemůže to být dobré. To by muselo být vyváženo zase zlem. Náhodou jsem nemyslel náhodu, ale takové to co kdyby... Pokud nedosáhneme osvícení, nebudeme vědět jestli osvícený nemusí ničit celé národy jedním pohybem palce. A až dosáhneme osvícení, určitě nebudeme diskutovat na tomhle foru:) Všechno je relativní a dobro nemůže existovat bez zlůa. Můžeme se pokoušet o jejich vyvážení, pak zaniknou. Dobrý byl jeden díl Čarodějek, ve kterém se ocitli ve světě, kde bylo všechno "dobré". To byla naprostá hrůza a děs.
aleisterCrowley

Příspěvekod Akyana » 26 led 2010, 02:00

Akyano, nemůže to být dobré. To by muselo být vyváženo zase zlem. Náhodou jsem nemyslel náhodu, ale takové to co kdyby... Pokud nedosáhneme osvícení, nebudeme vědět jestli osvícený nemusí ničit celé národy jedním pohybem palce.

Myslela jsem ne dobro v relativním slova smyslu, ale v absolutním.
Zlo je iluze, je to jen nedostatek dobra.
stejně jako tma je jen nedostatek světla.
Zkus to pochopit hlouběji než jen slovy.
Slova jsou prst který ukazuje na Měsíc...nespleť si prst s Měsícem!
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod aleisterCrowley » 26 led 2010, 15:26

Dobro je stejná iluze jako dobro. Chápu jak to myslíš, ale absolutní dobro je stejně nesmyslné jako absolutní zlo. Absolutnu je všechno absolutně putna.
aleisterCrowley

Příspěvekod kolotoc15 » 28 led 2010, 15:31

Ahoj vsichni,
uz nejakou dobu se zajimam o kouzleni a veci s tim spojene, zatim bohuzel na teoreticke urovni, jelikoz jsem sice z mnoha zdroju nacerpal mnoho ead co cist ap., ale nakonec se vsichni shodli, ze asi nejlepsi je najit nekoho, kdo to umi a umi poradit, tak jsem se chtel zeptat, jestli tu neni nekdo takovy, kdo by mel trpelivost s dalsim elevem, diky moc.....mail Melovan@seznam.cz, ICQ 230 354 612
kolotoc15
Ban
Ban

PředchozíDalší

Zpět na Magie