Jak začít se studiem magie?

Magie konkrétně i všeobecně

Re: Jak začít s kouzlením?

Příspěvekod kolotoc15 » 26 úno 2010, 12:54

jo a jeste jedna vec, soliterem jsem byt NIKDY nechtel....to bych se nelez a neotravoval uz asi 50prispevkem ne...
soliter urcite ne...proto jsem tu, spolurozvijet se
kolotoc15
Ban
Ban

Příspěvekod Akyana » 26 úno 2010, 13:24

padal píše:
Akyana píše:Našim nováčkům
S tím, že nováčkovi se začátkem občas lépe pomůže ten, kdo to má ještě v živé paměti Lykantrop jistě nemyslel, že to bude též úplný začátečník. :o)

Kolotoči,
Ja vim že to tak nemyslel je na viším stupni nežli já ,,opravdu jsem začatečník a to v pravem slova smyslu všechno se mi to mota a opčas ještě nevim ,pravě proto sem sem přišel a Kolotoči mi přijde dost přistupny abych se s nim mohl o tom pobavit hledam spřizněnou duši ,,ktererou v mem okolí postradam.

Rozumím tomu tak, že to bylo na mě.

Kolotoči mi přijde dost přistupny abych se s nim mohl o tom pobavit hledam spřizněnou duši ,,ktererou v mem okolí postradam.

Jasně, tak to to úplně chápu.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod lykantrop » 26 úno 2010, 16:46

To je pěkný, že chceš kolotoči. Ale né každý je připraven ti odpovídat. I za předpokladu, že zná odpověď.
lykantrop

Příspěvekod Akyana » 26 úno 2010, 17:20

To je pravda, toto forum není specializováno na magii a proto většina odpovědi nemá.

A Ti co mají nedají lehce..ani oni sami lehce odpovědi nezískali.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod lykantrop » 26 úno 2010, 17:45

Tak jako ty máme i my svojí cestu. Nezapomínej na nás.
Učitel se stále učí, stále má svojí cestu. Jen jinou než ty...
lykantrop

Příspěvekod kolotoc15 » 26 úno 2010, 21:01

ano chapu, vsechno jsem si znova promyslel a omlouvam se jeste jednou, nevim asi jsem cekal ve sve naivite, ze se dozvim mnoho veci behem krate doby, ale rikam vam, za tech par tydnu co zde pisi se ma trpelivost zmnohonasobila diky kniham a vasemu pristupu, nechci zde vystupovat jako nevdecny spratek...obcas mam momenty, za ktere bych se pozdeji radeji nevidel
kolotoc15
Ban
Ban

Příspěvekod lykantrop » 26 úno 2010, 21:08

Je mnoho směrů, kterými se můžeš v magii zaobírat.
Možná je za svůj život ani nestihneš projít.
Od toho máš ostatní, zkoušejí něco jiného...

To víš, já ti budu teď radit trochu jinak no... než před nějakou dobou, kdy jsem neznal skoro nic

Knihám nemůžeš 100% věřit. Proč? Protože jsou to příběhy jako naše, ale sepsané do knihy.
Je to názor jako názor, akorát v jinej podobě.

Nikdo se nezlobí, každej to chápe... Nebo ne? !no1 !no1 !no1
Viď Akyanko 'kiss'
lykantrop

Příspěvekod Akyana » 26 úno 2010, 21:41

Jistě, Lykane
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod kolotoc15 » 26 úno 2010, 22:13

Take dekuji za pochopeni, myslim, ze uz bylo dost me zive konverzace, zkusim vice pokory a mene kritiky... koneckoncu jste jedini na me ceste a sam na ni byt nechci....chci na ni byt s vami
kolotoc15
Ban
Ban

Příspěvekod kolotoc15 » 08 bře 2010, 02:00

Ahoj,
jiz dlouho jsem sem nepsal, drzel jsem se sveho predsevzeti, ze se budu venovat vice studiu a mene diskuzum, krome studia jsem se take venoval cetbe a v tomto okamziku jsem se zase dostal o krok dale k poznani veci dokonalejsich.
Lykantrope hlavne k tobe bych chtel ten poslat jednu velkou a uprimnou omluvu, poznavam kazdym dnem, ze co jsi rikal je pravda, to, ze jsem ti oponoval bylo jen dusledkem me neznalosti a me arogance, ze vim jiz dost, abych se prel... omlouvam se a kaji

vedeni je hezke, ale predchazi mu neznalost, sam jsem ted v roli, ze radim dale a setkavam se s reakcemi negativniho razu, samozrejme jako novacek radim jen v oblasti teoreticke, hlavne sirim knihy a materialy...
presto vsem, co tu meli se mnou rpelivst dekuji
zase se ozvu...po par dalsich krocich
kolotoc15
Ban
Ban

Příspěvekod kolotoc15 » 13 bře 2010, 21:17

ahoj, tak uz jsem zase zpet a jak jinak nez s dotazem?
tarot, vyklad karet, vas nazir? ma to cenu nebo ne, myslim z magickeho hlediska, ptam se proto, ze je to pomerne drahe a nechci vyhazovat za neco, co trebas ani nic extra....
kolotoc15
Ban
Ban

Příspěvekod lykantrop » 14 bře 2010, 03:38

Já ten tarot pořád nechápu.
Jedná se o tahání karet a následné vyložení obsahu -> minulost, přítomnost, budoucnost, nebo jak chceš...?

Jestli ano, tak to cenu má.
Po odpovědi napíšu více.
lykantrop

Příspěvekod kolotoc15 » 14 bře 2010, 09:26

no presne, ptal jsem se na to, jestli to ma nejakej smysl a ucel nebo jestli je to spis jen tak nejaka nicnerikajici praktika, o to mi slo...
kolotoc15
Ban
Ban

Příspěvekod lykantrop » 14 bře 2010, 11:24

Jo, má to cenu.

Musíš:
- tomu věřit
- míchat si balíček sám
- vytáhnout si karty sám

A pak to funguje. Ve skutečnosti jsi to jenom ty, kdo si vybírá kartu, kdo si to zamíchal. Osud už zařídil, kolik karet vezmeš a kolik jich dáš dospod při míchání, kolikrát to zamícháš. Tedy pokud jsi neposlouchal, udělá to za tebe. A pak si jen vyber kartu, nemusíš brát z kraje, ani z prostředka. Vem tu kartu, která tě přitahuje. Blbý je, když tě přitahujou dvě vedle sebe, ale už si můžeš vytáhnout jen jednu. Byly podobné? Hm... Takže zpět. Ty jsi si vytáhl, ty jsi volil, co si vybrat. Protože karty jsou rozložené a můžeš si volně vybrat, tvrzení, že tu kartu, kterou jsi chtěl jsi neviděl fakt není na místě. Vytáhl jsi si ty, proto jsi si ty vyložil svůj osud. A potom to čtení, ten význam karet. Ber karty jako prostředníka, jako někoho, kdo ti odpoví. Mají jasně stanovené pravidla a podle nich si to můžeš vyložit.

Znova:
- mícháš ty
- taháš ty
- karty to jen přeloží do vět a příběhů

takže ano, odpovídám na všechny budoucí otázky typu "mluví pravdu?"
ANO, KARTY MLUVÍ PRAVDU.

má někdo jiný názor?

EDIT
Abych to ještě na 100% dovysvětlil, tak: Karty čekají na vaší kombinaci, na tahy karet, které si vyberete. A když je spojíte, vytvoříte nový příběh. Možností je mnoho. Karty vám odpoví podle toho, jak jste táhli. A tahali jste vy, tak kdo jiný by měl tahat, když se to přece týká vás.
lykantrop

Příspěvekod kolotoc15 » 14 bře 2010, 15:16

pekne napsano, hezky....tak pak asi jo a co ty a karty, pouzivas je, vyznas se v nich, ja nasel nekolik druhu, typu a popravde jsem nejak ztratil v tom, ktery bych bral.....
kolotoc15
Ban
Ban

Příspěvekod lykantrop » 14 bře 2010, 15:35

Kartám nerozumím, věřím jim, popsal jsem zde svou teorii. Setkal jsem se s několika druhy výkladů a druhů postupů. Pokud se to učíš sám, bacha na chybné, nejisté a špatně pochopené významy při výkladu. Pokud ti vykládá někdo jiný, nemáš 100% důvěryhodnost. Pokud se tito lidé na tomto "řemesle" živý, nemusí to znamenat šarlatánství. No já ti ve výběru stylu výkladu a druhu karet opravdu neporadím. Jedno vím jistě, není to jednoduché.
lykantrop

PředchozíDalší

Zpět na Magie