V šesti letech jsem se dozvěděla, že mám talent na kreslení/malování po pradědovi. Ve 12 letech jsem se přihlásila do soutěže a věděla jsem, že nemám šanci to vyhrát. Našla jsem si tedy návod na to, jak vyvolat zemřelého (to jsem neměla dělat) a poprosila jsem pradědu o pomoc. Od té doby se mi o něm zdají sny, kde na mě mluví a nejen to - mám pocit, jako by byl všude se mnou, protože když maluju a myslím si, že ten výtvor není hotový, tak mi něco řekne, že ten výtvor hotový je a pokud to poruším, tak to pokazím.
Tady je sen, který se mi zdál dnes:
Pradědeček seděl u mě na posteli. Koukal se z okna. Měl na sobě kulaté brýle a oblečení a lá 30. léta minulého století. Měl u sebe kapesní hodinky co mi dal po něm můj dědeček (jeho syn), ale již nefungují. V tom snu fungovaly. Pradědeček mi na nich ukazoval kolik je hodin. Bylo 9. Nevím ale, jestli ráno nebo večer. Pak mi podal ruku a říkal, že to zvládnu a že jednou budu velká osoba. Dal mi pak do ruky štětec. Říkal něco v tom smyslu, že je se mnou a že mi bude pomáhat, když on nic v životě nedokázal. Pak vstal a odešel. Ještě než odešel, tak mi řekl, že se ho bát nemusím, že mi neublíží.
Docela mi to už nahání hrůzu...
Nevím, jestli to patří do kategorie snů nebo duchů, ale dala jsem to spíše do duchů, protože si myslím, že to má spojitost s tím.