Jihlavské katakomby

Urcite ste uz niekedy poculi o miestach ci domoch , v ktorych vraj strasi , alebo sa tam deju cudne , nepochopitelne veci .

Věříte v paranorm.aktivity v Jihl.katakombách?

Můžete označit 1 možnost

Zobrazit výsledky

Jihlavské katakomby

Příspěvekod parf » 21 srp 2008, 09:10

Svítící chodby, tajemné stíny, děsivý chlad a přízraky..to vše patří k Jihlavským katakombám. Věříte, že se zde dějou nadpřirozené věci, nebo lze vše vysvětlit svítícím nátěrem z 2.sv.války a touhou v existenci nadpřirozena?
parf
Školák
Školák

Re: Jihlavské katakomby

Příspěvekod Longer » 24 zář 2008, 21:36

tam sem byl a bylo to hezky a ten fosfor nebo co to je v ty zdi je fakt hezkej jako.. a hned za tim je kamen kterej nejak pridava energii cloveku kdyz na nej saha..
Obrázek

Obrázek

Obrázek

I pád na držku je pohyb dopředu.
Longer
Školák
Školák

Příspěvekod skleny » 05 lis 2008, 16:25

Záhada Jihlavského Podzemí -

Ještě jsem tohle zajimavé místo nenavštívil, snad někdy později.. :neutral:
skleny
Školák
Školák

Příspěvekod martink » 05 lis 2008, 18:02

tak tam se chystám může to být velice zajímavé.
martink
Webmaster
Webmaster

Příspěvekod Broz8 » 12 úno 2009, 16:32

Velice zajímavé místo, docela bych tomu věřil, taky bych se tam chtěl podívat. !no1
Broz8
Školák
Školák

Příspěvekod Akyana » 12 úno 2009, 17:39

Mno jo, Vysočina !no1

...Vysočinou, mou, Vysočinou.... !friends!

To je vůbec místo.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod darren_specter » 18 úno 2009, 22:45

O Jihlavském podzemí jsem slyšel poprvé až z reportáže S.Motla a dodnes mam husí kůži při pohledu na siluetu,kterou tam uprostřed noci natočil, otázkou je, zda-li se mu dá věřit, jakožto bývalému agentovi STB..

Obrázek
Ohledně té svítící zdi..Je obezděna starým typem cihel a ty jsou pokryty bílým povlakem, který po zhasnutí světélkuje - čím vlhčí jsou stěny, tím je záření intenzivnější. Nejvíc prý chodba světélkuje za podzimních dešťů nebo jarního tání. Lide si mysli, že zde světélkuje fosfor, který se uvolnil z koster nad chodbou pohřbených mnichů,coz je podle mě nesmysl. V roce 1991 navštívil podzemí profesor biologie z Olomouce, který nám tvrdil, že zde světélkují nějaké mikroorganismy. Byly proto odebrány vzorky a odeslány k rozboru - údajně bylo zjištěno, že se jedná o křemičitan zinečnatý (Willemit),ktery je sice silne fluerescenční, ale pouze pod UV zářením. Dodnes tedy není stoprocentně potvrzené, že se jedná o tento nerost.

Obrázek
The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art, science and life."

- Albert Einstein
darren_specter
Školák
Školák

Příspěvekod jirivo » 13 bře 2009, 18:34

Jsem z Jihlavy a podzemí jsem párkrát navštívil. Napodledy jsme opět sestoupili s paní průvodkyní až do svítivky a po zhasnutí světel se chodba rozzářila svým zeleným světlem. Přiložil jsem ruku na zeď a ta zůstala viditelně obtisknuta, ale jaké bylo moje překvapení když se obtisk začal hýbat ze strany na stranu, jako by na mě někdo mával. Po reportáži v pořadu Na vlastní oči se o záhadu katakomb začalo zajímat mnoho vědců a exoteriků. Místo, kde se dějou zvláštní věcí se nachází ve výklenku v oblasti svítivky. Zde byl také spatřen stín ducha v mnišské kápi. Ozývají se zde zvláštní hlasy a hudba. Pod klášterem byly nalezeny hroby mnichů, při hlouběcích pracech ve středověku zde zemřelo mnoho horníků a mnoho lidí v 20 km dlouhých chodbách zabloudilo a už nenašlo cestu zpět. V minulosti se zde dokonce konaly rituály černé magie apod. Několik vědců se domnívá, že v jihlavském podzemí se nachází vstup do podzemní říše Agartha. Za války bylo podzemí hodně využíváno Němci, nacházely se zde protiletecké kryty a únikové cesty. V roce 1940 očitý svědek, dnes žijící ve Stuggartu byl přítomen návštěvě z Německa, která zkoumala podzemí a na pomoc si přizvala 2 Asiaty z Tibetu, což bylo velmi zvláštní. Podzemí bylo zpřístupněno veřejnosti na konci 50. let, ale když o deset let později došlo po vydatných deštích k propadu vozovky i s nákladním vozem, došlo k nutným zpevňovacím pracem a historická hodnota podzemí utrpěla velké škody, mnoho chodeb bylo zůženo a sníženo nánosy betony, k některým byl zcela zahrazen vstup. To samé se stalo při stavbě Prioru, kdy některé vstupy byly zasypány. Např. dnes již není znám přístup k podzemnímu jezeru pod kostelem sv. Jakuba. Říká se také, že při sanaci podzemí byly nalezeny místnosti s hroby neznámého řádu mnichů, ale po zásahu STB, která všechny vstupy zahradila a vše utajila před veřejností, tato záhada zůstáva nevyřešena. Alespoň se dochoval kousek nezasažených původních chodeb pod náměstím, kde se dnes konají prohlídky.
jirivo
Školák
Školák

Příspěvekod Milan zacha Kučera » 18 bře 2009, 05:49

myslím si, že je to vše nafouknuté kvůli návštěvnosti a kvůli sledovanosti jedné komerční televize...

nicméně v místě po náccích bych nečekal nějaké nárazy pozitivních energií
Milan zacha Kučera
Školák
Školák

Příspěvekod jirivo » 20 bře 2009, 16:04

Ona by s tím také mohla mít ledacos společného stavba jihlavského zámečku na kopci u města v lesoparku Heulos. Budovu nacisté postavili v roce 1940 jako elitní školu pro Hitelrjugend a byl tam přísně zakázaný vstup i pro německé obyvatelstvo města. Ozývaly se zde zvláštní okultistické chorály a na stavbě jsou vyryté různé starogermánské runové symboly.
jirivo
Školák
Školák

Příspěvekod SDH-Jakub » 19 dub 2009, 08:00

Dobrý den...
Včera jsme byli v Jihlavském podzemí na prohlídce a byla moc zajímavá a ponaučná... Ale hlavně velmi tajemná... Když jsme prohlídli všechny chodby tak jsme dorazili do tzv. Svíticí chodby... Když pan průvodce zhasl světlo tak se nám naskytl úžasný pohled na svítivé zdivo... Prý to pochází z 2.svět. války od nacistů aby se neztratily v chodbách při výpadku el.proudu... Pak pan průvodce vyzval dobrovolníka a dobrovolník stoupl ke zdi s fosforeskující barvou... Zavřeli jsme všichni oči a pan průvodce blejsknul dobrovolníka ... Když pak dobrovolník odstoupil odezdi a byla tma tak bylo vidět, že kde stál se udělal stín a okolo svítila fosforeskující barva... 's220' Jihlavské podzemí je velmi tajuplné a záhadné... Prohlídka se nám velice líbila... A rádi bychom se ještě přijeli podívat... MH Dolní Bukovsko !no1 !trio!
SDH-Jakub
Školák
Školák

Příspěvekod Orleon » 11 říj 2009, 23:46

taky tam chci vyrazit, takže ta barva není žádná fosforeskující barva, kterou vymysleli němci na značkování?
Silou vůle změníš osud
Orleon
Školák
Školák

Příspěvekod pentagramové oko » 21 dub 2010, 21:57

něco tam určitě bude,ale ne asi každý to vidí nebo cití.katakomby už samy o sobě jsou moc záhadné místo.někoho to přitahuje jako magnet.já osobně mám před takovými místy velký respekt!!
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Zpět na Strasidelne miesta, domy na Slovensku a v Čechach