od chmatak » 11 dub 2011, 07:50
tak zprovozněny z 25 km toho podzemí je jen úsek asi 500m a točíte se stále dokola, což je škoda, tím, že podzemí prošlo v 60. letech sanací a zpevněním se docela zoošklivil původní ráz těch chodeb, ale zase se nepropadají :-), zajímalo mě nejvíc fosforeskující zeď a bájný vstup do Agharty, o tom nám moc průvodkyně neřekla, očividně o Aghartě moc nevěděla, ale zajímavý na ní bylo to, že nám ukázala, jak Standa Motl natočil slavného duch z podzemí :-))) ta fosforeskující zeď je natřená nějakou barvou, jejíž složení zjistili teprve před dvěma lety, ta barva jako každá jiná se musí nasvítit aby potom svítila, takže tím, že je podzemí zhasnuto a rozsvicí se pouze na prohlídky moc ta zeď nesvítí. Ale vraťme se k tomu duchovy, průvodkyně postavila ke zdi malého chlapce poprosila ať rozpaží a zhasla, pak ho vyfotografovala bleskem a na zdi zůstal stejný duch jako Motlovi na kameře, když spal v jihlavském podzemí, v místě kde má být vstup do Agharty, je kámen u něhož mají sensitivnější lidi cítit vibrace, na kámen sem sahal, ale nic sem necítil, na takovou věc bych se musel soustředit abych seriozně dokázal říct jestli opravdu něco cítím nebo ne, dělal jsem fotky s nadějí, že něco třeba na foťák chytím, ale nic, co se týče pocitově, tak na mě Jihlavské katakomby působily hrozně příjemně, klidně a vyrovnaně a rozhodně bych řekl, že v místech kde jsme se pohybovali mi se nic zlého nenacházelo. Mě se tam líbilo a určitě by stálo za to tam strávit noc a meditovat na místě, kde má být vstup do Agharty, je to ta druhá fotka od spoda
Memento mori