Klaster Chotesov

Urcite ste uz niekedy poculi o miestach ci domoch , v ktorych vraj strasi , alebo sa tam deju cudne , nepochopitelne veci .

Klaster Chotesov

Příspěvekod Arpaix » 20 bře 2011, 17:33

Pro mne je jedno z nejvyce zajimavych mist cesky klaster v Chotesove u mesta Plzen.
Jedna se o zensky benediktynsky klaster z pocatku 13. stoleti,a je ve velmi zdemolovanem stavu.
naposledy jsem misto navstivila asi pred 16 lety a zkousela navazat kontant na byvale obyvatele klastera.
Zustala jsem nekolikrat v arealu pres noc, nebot prace mezi 23 az 04 hodinou ranni se v nekterych oblastech klastera objevovaly ruzne nadprirozene jevy.
Tento klaster jsem zkoumala nekolikrat. Ale jedna se o objekt velmi rozsahly a ve velmi spatnem technickem stavu.
Nejzajimavejsi jou prave velmi rozsahle goticke sklepy, ale i nektere cely.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Re: Klaster Chotesov

Příspěvekod pentagramové oko » 20 bře 2011, 17:44

Tak to je zajímavé nadpřirozené jevy ,co se ti tam zjevilo?
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Příspěvekod Arpaix » 20 bře 2011, 17:55

Podivne zvuky, kroky i kdyz jsem byla v celem objektu sama,a v nekterych mistech velky chlad az mraz, i kdyz jsem na miste byla v srpnu v dobe 30C veder!
Podivna svetla, modra a chlad, kdyz jsem se pokousela kontaktovat obyvatele klastera z 14.-15. stoleti. To misto vyzaruje jako by tam mnoho zen- jeptisek byt nechtelo, dostaly se do klastera bez sve vule,a ty zeny se modlily..jako by se tam neustale ozyvaly motlitby typu Agnus Dei.
Nektera mista jsou nabita energii...byli jste tam?
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod pentagramové oko » 20 bře 2011, 19:06

Já jsem tam nebyla,ale to znamená že to byli zbloudilé duše,chlad tak to je jasný.
Mám ráda tyhle záhady a tajemná místa.
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Příspěvekod Arpaix » 20 bře 2011, 19:52

Pocit, jako by mi nekdo pohladil vlasy,klepani a neskutecny chlad, doslova mraz, v srpnu, kdyz venku bylo + 30C i v noci!!
Byla velka vedra v te dobe. Klaster jsem zkoumala i za pomoci kyvadla radu noci!
Nechala jsem se tam pres noc zavrit.
Podobne jevy jsem zazila i v klastere v jizni Francii u Carcassonne Lagrasse, ci v svem rodnem meste v klastere z roku 813 St. Marie d´Alet- Alet les Bains.
Klaster v Alet les Bains byl ve 13. stoleti strzen a znicen krizovymi vojsky, nebot v klastere se ukryvali katarsti Parfaits. I v Alet les Bains se objevuji tyto znaky..zvuky, klepani,a neskutecny chlad,a pocit jako by neco velmi studeneho na mne dychalo.
Ja znam radu takovych mist v jizni Francii v oblasti mesta Carcassonne../ Peyrepertuse, Minerve, Lagrasse, Alet les Bains, ale i katedrala v meste Albi..
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Metcheque » 21 bře 2011, 22:34

13. století a ještě jsou zachované sklepy? Tak to musel být rekonstruován ne?
Metcheque
Školák
Školák

Příspěvekod Arpaix » 21 bře 2011, 22:52

nasla jsem webove stranky tohoto klastera. http://www.klasterchotesov.eu/
klaster byl nekolikrat rekonstruovan,a od 70. let minuleho stoleti je neobydlen.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Metcheque » 21 bře 2011, 22:54

Jo tak, myslel jsem, že jde o zříceninu uprostřed lesů:)
Metcheque
Školák
Školák

Příspěvekod Arpaix » 21 bře 2011, 23:25

Klaster je na seznamu UNESCO od roku 2006 a stale se opravuje. Byl rekonstruovan jiz nekolikrat,ale nektere casti klastera pochazeji z 13.-14. stoleti. Neco bylo pak dostaveno pozdeji,a ted se klaster rekonstruuje.
Ja tam byla naposledy asi pred 16 lety. Citim ze mnoho zen nebylo v klastere dobrovolne. Nekteri rodice nutili sve dcery do klastera! Jednalo se i o velmi mlade divky. Z nekterych mist klastera je citit takova zvlastni beznadej, motlitby o pomoc, cely klaster je jakoby plny beznadeje...ale jdete se tam podivat i Vy.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Arpaix » 26 bře 2011, 15:21

Na ten chotesovsky klaster nezapomenu dlouho, nebot se tam opravdu vyskytuji paranormalni jevy. Je to dano tim, ze tam bylo mnoho zen nedobrovolne,a rada Duchu je jeste spjata s hmotou a oni se do tohoto klastera vraci.
Do klastera bylo mnoho divek z donuceni, ci pak pozdeji za 2. svetove valky tam bylo mnoho zen pracovne nasazeno. Stavaly se tam i zle veci..myslim ze v tomto klastere dochazelo i k neprirozenym umrtim.
A Duchove obyvatelek klastera se na misto vraci, jsou to Duchove, kteri jeste nejsou plne ocisteni.
V klastere jsou puvodni mistnosti ze 13. stoleti, ale pak i po cetnych rekonstrukcich v 16. stoleti,a i pozdeji.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Severus Snape » 27 bře 2011, 19:49

Tak to hodně vysvětluje,bude to hodně negativní místo,když tam byli
vlastně nedobrovolnice,a pak se tam děli ošklivé věci.
Rada Datur Longo Prudeta Temporis Usu.
Vzácnou moudrost dá ti hlavně zkušenost dlouhá.
Severus Snape
Ban
Ban

Příspěvekod Arpaix » 27 bře 2011, 22:52

Podivejte se na ten areal, http://www.klasterchotesov.eu/
ja neumim davat fota sem. Klaster je moc velky,a atmosfera je ze Ducove tech zen, ktere tam byly jako jeptisky, ci za 2.valkyb totalne nasazene na prace jako by oni modlili a volaji o pomoc.
Ja to misto zkoumala pred 16. lety a byla na miste nekolik noci. Byla jsem tam zavrena pres noc, ja to chtela.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Arpaix » 09 čer 2011, 10:35

Trochu jsem cetla o klastere v Chotesove a ma opravdu velmi zajimavou historii.
Byl jste se tam jiz nekdo podivat? Ja az nekdy pojedu do CR tak chci ten klaster opet navstivit. Velmi zajimavou historii mel i ve 20. stoleti, kdyz z neho za valku udelali pracoviste a po valce komuniste vojenska kasarna.
Napred v nem zili radove sestry, potom totalne nasazene a potom vojenske ucely..
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Arpaix » 14 čer 2011, 13:12

Tak byli jste jiz nekdo v Chotesove? To je opravdu velmi zajimavy klaster, a ty cely, sklepy barokni i goticke. Byl mnohokrat opravovany, ale nikdy ne zcela, nebot se jedna o velmi rozsahly objekt.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 14 čer 2011, 23:27

Vypadá to zajímavě, podle architektury tu převládá Baroko. Hodně přestaveb a možná i hodně tajemství.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 17 čer 2011, 18:27

Hlavne je to velmi velke plocha s mnoha celami i chodbami. Sklepy jsou goticke i barokni,ale ty goticke jsou alepon dle mne zajimavejsi. Je to tak velka plocha ze je mozno i bloudit tam cele dny.
Ja jsem tam tez zabloudila a trvalo dosti dlouho najit cestu zpet.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Další

Zpět na Strasidelne miesta, domy na Slovensku a v Čechach