Krvavá Marry

Máte nejaké zážitky?

Krvavá Marry

Příspěvekod Escap3 » 24 pro 2011, 10:42

Ahoj,
Chtěl sem se zeptat mohl by mi někdo něco povědět o Krvavé marry?
A máte nějaké zkušenosti?
Escap3
Školák
Školák

Re: Krvavá Marry

Příspěvekod Jack O´ Lantern » 24 pro 2011, 11:06

Výmysl.Podle mě to vzniklo s filmů jako Kruh atd. :)) Mám kamaráda co zkoušel 2 způsoby,oba dva na táboře a byli jsme u toho.Nic se nestalo. :))
Procházíš-li temnotou či temnými časy,hledej světlo.Není-li světlo,rozsviď baterii. :D
Jack O´ Lantern
Učeň
Učeň

Příspěvekod Sam Tektzby » 24 pro 2011, 14:31

Tady bacha, kruh je podle starých legend o Onryo. Což byli duchové, kteří se mstili je to odpověď na šintoismus. Dále etymologie krvavé Mary se různí, podle jedné je to odpověď na ženu, jenž v době divokého západu byla tzv. "černou vdovou". Další je, že se jednalo o ženu, jenž v sedmdesátých letech vybila celou svojí rodinu a konečně třetí asi nejpravděpodobnější je verze, kdy bylo nevinné ženě ukradeno dítě a ona v šílenství spáchala sebevraždu. Postup k jejímu vyvoloání je stejný, jako u čarodějnice z Bell, jen fráze je jiná. Jedná se o to, říct třikrát do zrcadla "Krvavá Mary já ukradl/a tvé dítě" a v zrcadle se zjeví šílená žena sama rozškrabujíce si krk, vyškrabujíce si oči, drásajíce si obličej a nebo finálně odřezávajíc si hlavu. Celé je to odkaz na staré povolávání pomocí zrcadla, kdy se o půlnoci (v legendě je čas přímo stanoven do 11.08. v noci) před ním člověk češe a soustředí na vyvolávaného. Samotná etymologie ztraceného dítěte v této legendě je odkaz na falešná těhotenství, což je koexistence na další mýtus o královně Marry první.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Inqisitor » 24 pro 2011, 16:58

Mohl by si napsat o tý čarodějnici docela by mne to zajímalo a o těch onryo že bych doplnil svůj slovnik
Inqisitor
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 24 pro 2011, 17:25

Čarodějnice z Bell, osoba o které se natočily kusy jako Bell Witch Hauting, American Haunting a asi nejznámější Blairwitch project. Jedná se o ducha z legend jížanského folklóru. Celý příběh začíná na farmě Adamsovic rodiny u městečka Bell stát Tennesee. Kdy Bell senior spatřuje v kukuřičném poli své farmy v okrese Robertson podivné zvíře. To skolí výstřelem ze své pušky, zvíře prý má hlavu zajíce, ale tělo psa. Tím začínají podivné okolnosti kol této farmy a rodiny Bellů. Později se kol domu Bellu ozývá štěkot a chrčení, které nabývá na intenzitě. Objevují se škrábance na zdech a finálně je nejmladší dcera, Betsy Bell, atakována neznámou silou. Objevují se známky telekinetického řádění, předměty mění své místo až dochází dokonce ke komunikaci se samotnou rodinou. Duch se pojmenovává jako Kate Batts. Krátce na to Bell senior prožívá několik záchvatů, které mu postupně blokují svaly v obličeji, dokud sám neoněmní. Umírá roku 1820 na předávkování velmi silným jedem, který je nalezen u jeho postele a který při podání kočce zaviní i její smrt. Co je zajímavé, kdykoliv se o Kate Batts zmíní, John Bell začne jevit podivné známky nervozity. Sám prý tvrdí, že byl Kate Battsovou podveden při koupi pozemku. Kate Betts ale už dávno není podle výpovědi svědků viděna a je tedy prohlášena za mrtvou, mnoho dní před tím než se podivné úkazy začnou zjevovat. Celý případ je pokryt stínem neznáma, co se vůbec událo. Avšak duch dá o sobě znovu znát a to prý v roce 1935, potomci však nic podezřelého nehlásí.

No to je co se příběhu týče.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Inqisitor » 24 pro 2011, 17:36

Aha a jak je ta fráze tady??? jestli ti to teda nevadí ale moje zvědavost nezná mezí. Mimochodem tak už vim o koho de blairwitch projekt sem viděl myslim že je to jenom chytře točený horror ale na motivy události nikoliv že ty studenti sou mrtvý atd a 2 byla sr**** to sem si nemohl odpustit
Inqisitor
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 24 pro 2011, 18:48

Nejsou je to tzv. Mockument, což je dokument nezakládající se na pravdě. A co si budeme říkat, jak by člověk co má na svědomí natočil Paranormal Activity, kdyby byl mrtvej že :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jack O´ Lantern » 25 pro 2011, 09:32

Kruh jsem nijak neodsuzoval,jen jsem neměl potuchu,že by krvavá mary existovala.Mohl by jste mi prosím vysvětlit ten šintoismus ? :))
Procházíš-li temnotou či temnými časy,hledej světlo.Není-li světlo,rozsviď baterii. :D
Jack O´ Lantern
Učeň
Učeň

Příspěvekod Escap3 » 25 pro 2011, 09:40

Moc děkuji Same :) A ještě by mě zajímal ten kruh? Je tedy podle skutečnosti?
Escap3
Školák
Školák

Příspěvekod Mimars » 25 pro 2011, 11:52

Jack O´ Lantern píše:Kruh jsem nijak neodsuzoval,jen jsem neměl potuchu,že by krvavá mary existovala.Mohl by jste mi prosím vysvětlit ten šintoismus ? :))

Podle anglické Wikipedie je japonský folklór značně ovlivněn dvěma nejdůležitějšími japonskými náboženskými směry (1. Šintoismus - místní animistické a polytheistické náboženství, 2. Buddhismus), které zde částečně splývají (což se označuje jako synkretismus).

Každopádně japonský folklór má několik druhů entit a jedním z nich jsou duchové, neboli Yūrei. Považují je za duše, kterým je z nějakého důvodu odepřen klidný posmrtný život.

Jedna ze skupin duchů jsou právě Onryō, tito duchové se vrací na zem proto, že jim někdo křivdil a oni touží po pomstě (to rozvedl Sam). Obvykle se jedná o ženy.

Escap3 píše:Moc děkuji Same :) A ještě by mě zajímal ten kruh? Je tedy podle skutečnosti?

To asi ne... Tvůrci se inspirovali o pár let starším japonským hororem RING (jmenují se vlastně stejně, ale ten Kruh co známe je americký 2002, zatímco ten japonský je 1998), ale
základ to má maximálně v tom japonském folklóru :-)
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn... :-)
Mimars
Učeň
Učeň

Příspěvekod Escap3 » 25 pro 2011, 17:33

Aha tak dík :)
Escap3
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 25 pro 2011, 17:59

Ne ne je to odkaz na starou japonskou legendu, kdy jeden samuraj měl krásnou ženu avšak brzy se objevila milenka. Avšak byl tak žárlivý a podezřívavý, že jí nakonec utrápil a ona spáchala sebevraždu skokem do studny a pak ho jakožto Onryo strašila, dokud se nazbláznil a nezabil se. Jiný odkaz je zase na legendu, kdy byla jedna dívka co pracovala pro ženu velmi bohatého šogůna, ta však obviila jí kvůli kráse její a obvinila jí z krádeže šperku, který sama vhodila do study. Dívku sťali a ona se jakožto Onryo vrátila a zjevovala se u study, celá rodina byla uvržena do silné kletby a brzo členové začali umírat podivnýmy způsoby, dokud z usedlosti nezbyli jen ruiny. Poslední legenda hovoří o vztahu jednoho zámožného pána a krásné paní, tu si vzal avšak po třech letech potkal nádhernou dívku v rodině, která vychovávala gejši. I zamiloval se do ní a brzo začali kout pikle to hrozivé. Rozhodli se manželku otrávit (a teď pozor tady je odkaz proč všechny Onryo mají dlouhý bílý šat a vlasy do tváře), i použili jedu silného a stvrdili tak úmysl to hrozivý. Avšak paní manželka stále žila, přežila tu zlotřilost avšak odkazem byl zohyzděný obličej, jenž kdysi krásu alabatru připomínal. Od té chvíle sčesávala si vlasy své, žena to nebojá, přes kdysi to krásnou svou tvář. By zakryla tu hrozivou stopu. Jednoho dne se však provalila ta novina o vstahu jejího manžela a jeho vysněné, spaáchala tedy sebevraždu a tím poskvrnila duši i rodinu svou. Ten večer jí odnesli na nosítkách k rodinému hrobu, služebnictvo oplakávalo jí, avšak manžel odpřísáhl že s ní mluvil ještě ten večer. Zemřela však odpoledne. Od té chvíle se mu nevedlo, obchod zkrachoval, milenka byla uštknuta hadem a on sám za šíleného řevu se rozeběhl z města jako šílený. Služebnictvo vypovědělo, že prý všude viděl "její" obličej. Nakonec jeho tělo bylo nalezeno v močálech a mokřadech za městem. S obličejem zkrouceným hrůzou.
Pěkný ne?!
Jinak určitě si vzpomínáte na malého chlapce, jenž byl v Ju-on jedním z duchů a vždy mňoukal jako kocour (i měl kocourka :P). Je to odkaz na další legendu, kdy šílený samuraj žárlivec vyvraždí svojí rodinu a syna vhodí do study. Legenda se jmenuje černý kocour a šlo tam o to, že se na místě toho hrůzného činu začal zjevovat kocour černé barvy.
:P
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jack O´ Lantern » 25 pro 2011, 20:43

Hezky jste se rozepsal. :D Jinak děkuji za ten šintoismus. :))
Jack O´ Lantern
Učeň
Učeň

Příspěvekod Razorka Tektzby » 25 pro 2011, 21:55

Parádně vysvětlený, drahý :-*
|\/|1£µ_|µ $4|\/|3č|{4 73|{72ߥ |\|4\/žÐ¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
Razorka Tektzby
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 25 pro 2011, 22:11

Já rád legendy :P moje přemilovaná :-* :-*
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Inqisitor » 26 pro 2011, 00:16

Vždycky když Sam začne vyprávět nějaký legendy či historky tak skoro slintám :D pěkně napsáno a povyprávěno což mně dohání k tomu že tě musim poprosit o další legendu protože legend dost není nikdy dost :D
Inqisitor
Školák
Školák

Další

Zpět na Duchové a poltergeist