od hopej » 10 čer 2009, 11:14
Kdysi ,před 15 lety jsem měl tu tendenci pracovat s kyvadlem.Koupil jsem dvě tehdy dostupné knihy a započal studium.Postupně,jak jsem vnikall do hlubin hermetismu,mi docházelo,že kyvadlo odpovídá bezchybně pouze za určitého ,indiferentního,stavu mysli.Tento vyprázdněný stav mysli mi tehdy byl na hony vzdálen. Jeho dosažení je totiž v praxi značně obtížné. Jelikož jsem neměl zájem setrvávat v tápání a odhadování toho ,co platí a co ne,bádání na tomto poli jsem zanechal.Za nejlepší způsob zdokonalování považuji Tarot,a to včetně možností získat odpovědi na kladené otázky.Je nezbytné pracovat o mnohem více s intuicí.Samozřejmě mohou existovat nadaní jedinci,kteří jsou schopni bez přípravy dosahovat s kyvadlem fenomenálních výsledků( znám takové).Svým příspěvkem jsem chtěl upozornit na obezřetnost začínající nadšence a na skutečnost,že kyvadlo odpovídá snadno,ale může být velmi ošidné,jelikož odpověď často přichází z podvědomí,jako reakce na skrytá přání.Případně je vyjádření zcela zavádějící.