od Drake » 02 led 2012, 22:04
Draky velmi respektuju, jsou to stvoření, která mě hodně zajímají a která mám rád. Je dost zajímavé jak mnohé kultury popisují jejich vzhled nebo jejich funkci. Já si draky představuju jako jednohlavé okřídlené tvory, ovládající nějaký element (nejčastěji oheň nebo led) kteří jsou strážci nějakého posvátného místa. Hodně zajímavé bylo i popsání draků v bibli, i když se tam o nich nemluví moc pozitivně. Obzvláště se mi líbila část z knihy Henochovy, kde je přímo vysloveno, že v den Potopy světa dojde k rozdělení dvou „oblud“ přesněji draků z nichž jedna bude samice – Leviathan (mořská) a druhá samec Behemot. Myslím si, že převážně ve středověku byli hodně oblíbení, protože si je mnoho cechů, šlechticů i zemí dávalo do erbů či vlajek.Asi nejznámější bude vlajka Walesu :)
A hle, bílý kůň, a na něm jezdec s lukem; byl mu dán věnec / koruna dobyvatele, aby vyjel a dobýval.
A vyjel druhý kůň, ohnivý, a jeho jezdec obdržel moc odejmout zemi mír, aby se všichni navzájem vraždili; byl mu dán veliký meč.
A hle, kůň černý, a jezdec měl v ruce váhy.
A hle, kůň sinavý, a jméno jeho jezdce Smrt, a svět mrtvých zůstával za ním/A Hádes ho těsně následoval.