Lucidní snění - mozková virtuální realita

Zde pište své sny, pokusíme se najít přčinu dané věci.

Re: Lucidní snění - mozková virtuální realita

Příspěvekod Akyana » 26 zář 2010, 21:42

Viď; mně ten obrázek snad až fascinuje...
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod pentagramové oko » 27 zář 2010, 20:56

akyana-to se ani nedivím,opravdu nádhera.
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Příspěvekod Metcheque » 09 led 2011, 22:10

Kdesi jsem četl, že během lucidních snů není dobré páchat sebevraždy. Já si na tom teda ujíždím, někdy. Ale duše tím zřejmě trpí, že? Jiná rizika mě nenapadají.
Metcheque
Školák
Školák

Příspěvekod Akyana » 11 led 2011, 21:39

Pravděpodobně si můžeš nadělat škody v jemnohmotném těle.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod matas » 12 úno 2011, 22:04

LD sa moc nezaoberam ale pred časom sa mi stalo že som sa v sne prebral a napadlo ma pozrieť na svoje ruky. Hneď som vedel že som v sne no behom chvilky som sa prebral. Bolo to čudne lebo ešte nikdy sa mi to nestalo.
A stale nechapem ako som sa mohol tak rychlo prebrať zo sna ked hneď nato som znova zaspal.
matas
Školák
Školák

Příspěvekod chmatak » 15 úno 2011, 21:24

Nikdy sem o pojmu LS neslyšel, až teprve dnes jsem si přečetl v tomto vlákně co to vlastně je a jsem docela v šoku, po tom co se tady napsalo je u mě LS na denním pořádku, ve většině snů si uvědomuji, že jen sním a sny ve snu, mívám taky docela často, ale ty na mě působí docela skličujícím dojmem
Memento mori
chmatak
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod jennie1 » 15 úno 2011, 22:50

chmatak píše:Nikdy sem o pojmu LS neslyšel, až teprve dnes jsem si přečetl v tomto vlákně co to vlastně je a jsem docela v šoku, po tom co se tady napsalo je u mě LS na denním pořádku, ve většině snů si uvědomuji, že jen sním a sny ve snu, mívám taky docela často, ale ty na mě působí docela skličujícím dojmem

No vidíš, tak s tím můžeš pracovat.
Vytvářet si různé scénáře, ovlivňovat ten sen.
Víš kolik lidí se o to marně snaží celé měsíce?:-)
jennie1
Školák
Školák

Příspěvekod chmatak » 15 úno 2011, 22:57

tohle jsem dělal od mala, vždycky se mi zdává, že někam zalezu malým otvorem, třeba do sklepa takovým tím malým okýnkem, tam zjistím, že tam nejsou dveře a snažím se dostat okýnkem zpět ven, ale to nejde, jelikož tam nestrčím ani hlavu třeba, tak začnu panikařit a pak si vždycky uvědomím, že je to jen sen a přehodim se po chvíli uplně jinam nebo se probudi, to že jsem někde uzavřenej nebo zasypanej se mi snívá docela často, to že jsem ve snu a uvědomuju si to využívám docela při létání ve snu, vždycky se někde klepu ve výškách a pak si řeknu že to jen sen, skočím a někam doplachtím.
Memento mori
chmatak
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod cellula » 15 dub 2011, 22:25

Dobrý den.

Už dva roky mě trápí podobné stavy, jako tady popisujete. Stává se mi to vždycky na začátku usínání a když se mi to má dít, tak už to tak nějak cítí, např. se mi hůře dýchá.. Jenže nevím, co s tím mám dělat, je to dost nepříjemné.. Stalo se mi, že jsem tak "na půl spala" měla jsem jsem pootevřené oči a nemohla se hýbat, ale věděla nebo spíš i trochu pootevřenýma očima viděla, kde doopravdy jsem, tedy v mém pokoji v posteli.. Ale pak jsem také viděla mého (chápu zní to směšně) medvídka, který měl ovšem jinou barvu než obvykle a dost zlé oči, jak mi stojí u postele, dívá se na mne a přibližuje se (ve skutečnosti byl ale doufám na skříni). Pak ten dost hnusnej medvěd zmizel a já opravdu cítila, jak mě někdo či něco drží za nohy a pomalu tahá z postele, když už jsem cítila, jak na té posteli ležím jen půlkou těla, tak jsem se mi konečně podařilo sebou cuknout (tak se z toho probouzím) a úplně otevřít oči. Na té posteli jsem ležela sice dost vyděšená, ale naštěstí celá a zhruba tak, jak jsem usnula. Nebo jsem také viděla a cítila někoho v kápi, jak je kousíček od mé hlavy či občas mívám i sluchové halucinace, které když se snažím ignorovat, tak ještě zesilují a opravdu nemůžu usnout... Dost mě děsí to, že opravdu těma pootevřenýma očima vidím reálný svět, ale do toho se mi připlete asi nějaký zlomek snu či halucinace a že mám také ty dotekové halucinace...
Ze začátku mě tyhle stavy zajímaly, tak jsem si je někdy navodila sama, ale už to rozhodně nedělám, je to dost hrozné...
Nemáte někdo radu, jak, když už to přijde, se z toho naučit probudit nebo to alespoň zvládnout tak, abych neviděla a necítila to co nechci a třeba ty "sny nějak ovládat" ať z toho nemám takové horory? Nebo nevíte, kde se o tomhle dovědět víc?
Děkuji za každou radu a odpověď...
cellula
Školák
Školák

Příspěvekod Amazon » 16 říj 2011, 09:43

Dobrý den . Dnes jsem měl podruhé lucidní sen. (Poprvé jsem ho neměl až tak dobrý , protože byl velmi chaotický) . Dostal jsem se do něj tak , že jsem se vzbudil a pořád jsem si představoval sen v kterém jsem před vzbuzením byl . Usínal jsem a snažil jsem udržet pozornost . Ihned jak jsem usnul zdál se mi ten sen a hned na začátku jsem si uvědomil že se mi to jen zdá . Ve snu jsem byl zrovna ve škole a snažil jsem se změnit krajinu . Představil jsem si že je za mnou pláž , otočil jsem se a opravdu tam byla . Ve snu jsem pak zkoušel různé věci o kterých jsem četl. Je to úžasný pocit a doufám že příští sen bude také lucidní . Omluvte mě za případné chyby a přeji hezký den. !no1
Amazon
Školák
Školák

Příspěvekod Akyana » 16 říj 2011, 12:28

No tak gratulace!

LS si muzes prodlouzit tim, ze se divas skrze sve [snove] prsty
a nebo se zacnes tocit, kdyz se mysl zacina probouzet.

Kazdopadne Ti preju aby sis to moc uzil a abys je mel jak casto si budes prat.

Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Amazon » 17 říj 2011, 15:08

Díky moc , bohužel mi nějak nejde mít ho znova .
Amazon
Školák
Školák

Mé Lucidní/Normální snění

Příspěvekod dojjo » 23 říj 2011, 08:43

MÁM TAKOVÉ DVA DOTAZY.
1)Ahoj, mé lucidní snění bylo naposledy asi jak jsem měl 7-8 Roků.Dost dávno.Právě že jsi jako jediný sen z takové dlouhé doby pamatuji (jediný) nevíte proč?Já z tímto neměl zkušenosti, vůbec jsem nevěděl o co kráčí byl jsem mimo, poprvé jsem si uvědomoval že jsem ve snu.Pro mě to byl šok.Na tohle jsem si vzpoměl nedávno, protože jsem si o tomhle vykládal z Bratranecem že nevím oč šlo, tak on mi tohle ukázal a trochu mi to vysvětlil.
Povyprávím o tomto trochu.Tento sen si pamatuji fakt dost dobře.Byl jsem ještě malý a právě jsem se ocitl ve škole úplně vše bylo do detailů.Učitelka vešla do třídy a pozdravila nás.Tuhle část si moc nepamatuji protože myslím ze zezačátku jsem nebyl v "Ludicu" pak řekla otevřete si učebnice a já si začal říkat to je sen a a pak jsem to začal vyřvávat po třídě.Učitelka mi samozdřejmě chtěla chcít zápisníček ( v té době jsme neměli žákovské 1,2Třída)Tak jsem zápisníček roztrhal.A řekl jsi něco takového.To je sen můžu skočit z lavice.A pak jsem se asi probudil dál nevím.Taký normální sen :)

2)Tohle není dotaz ale jen tvrzení :) Včera jsem si vykládal o Tomhle snění, bratránek byl u mě tak mi ukázal tohle fórum.Nevíte jak můžu z ničeho nic naskytnou Spánková Paralyzita(Nevím jak se to píše :D) s Halucinacemi ? Já to nikdy v životě neměl a zní to strašně nepříjemně :/ .Včera jsme si o tom povídali, já se k ránu probudil byli asi 4:20 ráno tak jsem šel spát a měl jsem sen zase ve škole(mívám často sny o škole nwm proč) a začal jsem kámošovi vykládat o tom ludicním snění a on říkal že to je blbost a moc víc si nepamatuji.Nevím jestli to je prozrazení do budoucnosti, to asi ne.Ale byla to lavice kde sedím a kámoš vedle koho sedím.Všechno znovu realistické.A nebyl to "Luciďák" Míváte takové sny kdy si myslíte že se to stane.Ale je to asi blbost.
dojjo
Školák
Školák

Re: Mé Lucidní/Normální snění

Příspěvekod skupina EPRV777 » 23 říj 2011, 09:16

Se sny je to jako s životem.To co zasejeme to také sklízíme.
Vypadá to že jsi udělal v životě velkou chybu a tak ten sen se ti opakuje jako varování podvědomí před situací se stejnou životní zkouškou která se bude v nejbližší době opakovat.
Takže se to chce zamyslet o co se jednalo a zařídit se podle toho. Já osobně doporučuji, když si ten sen pamatuješ tak se na cvíli posad na posteli a spoj palce a ukazováky v tom vytvořeném okně mezi prsty si představ ten sen jako obraz a pošli tam energii, až obraz zmizí tak je problém nabitý natolik, že již se nemusíš obávat. Z praxe to pomáhá vždycky. Je to základ Biotroniky kterou používám a učím. Dej vědět jak se ti to podařilo vyřešit. A co se týče spánkové Paralýzy, tak to chce hodně dýchat podle dechových cvičení, například (Ještěrčí dech) na mých webovkách http://www.japrorok.cz a taky ráno cvičit jednoduchá cvičení, jako poklony úklony kvůli uvolnění blokád páteře, které zde mohou mít souvislosti. Tak to zkus. !no1
Hledej Pravdu Přijmi Pravdu Žij v Pravdě
skupina EPRV777
Mysterian
Mysterian

Re: Mé Lucidní/Normální snění

Příspěvekod dojjo » 23 říj 2011, 09:37

V čem jsem vlastně udělal chybu ?
dojjo
Školák
Školák

Příspěvekod Amazon » 24 říj 2011, 20:04

Dobrý den.
LS mývám většinou obden. Ale mám problém že vůbec nemůžu poznat kdy se probouzím . Je nějaký zbůsob jak to poznat ?
Amazon
Školák
Školák

PředchozíDalší

Zpět na Sny