Manifest Společenstva Isis

Tajemství předávaná celé věky

Manifest Společenstva Isis

Příspěvekod aleisterCrowley » 06 úno 2010 11:21

MANIFEST SPOLEČENSTVA ISIS

Lásku k Bohyni v sobě nachází stále rostoucí množství lidí. Tato láska není zpočátku ničím jiným než vnitřním pocitem. Brzy se ovšem rozvíjí a stává se touhou pomáhat Bohyni v manifestaci jejího božského záměru. V člověku pak začnou vyvstávat takové otázky, jako: „Jak mohu být zasvěcen do mystérií Bohyně? Jak mohu zažít užší kontakt s ní? Kde je její nejbližší chrám a kde jsou její uctívači? Jak se mohu přidat ke kněžstvu Bohyně?“ a mnohé další.

Společenstvo Isis bylo založeno proto, aby odpovídalo na tyto otázky a potřeby. Členství v něm poskytuje možnost užší komunikace s Bohyní i mezi jednotlivými členy Společenstva, mezi jedinci i skupinami. Nabízí i možnost komunikace s Božstvy, duchovními bytostmi a veškerými stvořeními přírody.

Společenstvo je organizováno na demokratických principech. Všichni členové mají stejná práva, ať už jako jednotliví samostatní členové Společenstva nebo členové Iseí a Lyceí. Tento manifest se vztahuje také na dceřinné společnosti: Kolegium Isis, Spirálu Adeptů, Spirálu Alchymie, Vznešený Řád Tary a Druidský Klan Dany.

Společenstvo respektuje svobodu a svědomí každého člena. Nejsou v něm zapotřebí žádné sliby a přísahy mlčenlivosti a tajnosti. Všechny aktivity Společenstva jsou dobrovolné. Členové mohou dle své vůle ze Společenstva vystoupit a zase se do něj vracet. Členství je zdarma.

Společenstvo má v úctě všechny manifestace Života. Uctíváme i Boha. Ve svých Rituálech nepoužívá žádné oběti, skutečné ani symbolické. Přírodu uctíváme a chráníme. Seznam Zvířecí rodiny Isis je součástí všech Isidiných zpráv. Ušlechtilý Řád Tary se soustřeďuje na pomoc Bohyni a Přírodě.

Společenstvo je nábožensky tolerantní a nikomu nebrání v tom, aby se stal jeho členem. Členové mohou vyznávat jaké náboženství chtějí. Členství je otevřeno a přístupno lidem všech náboženství, tradic a ras. Děti, uváděné jako „Děti Isis“ jsou, se souhlasem rodičů, ve Společenstvu také vítány.

Společenstvo věří v šíření Lásky, Krásy a Hojnosti. Nijak nepodporujeme asketismus.

Společenstvo se snaží rozvíjet přátelství, duševní schopnosti, radost a soucítění s veškerým životem. Druidský klan Dany se soustředí na rozvoj telepatie, komunikace s duchy a poznání jiných sfér existence.

Po 1500 letech bylo obnoveno Kolegium Isis. Stejně jako Aset Šemsu, F.O.I. Samotné, bylo toto Kolegium na vnitřní úrovni stále živé. Právě díky inspiraci z těchto vnitřních úrovní se vrátilo na tento svět. Kolegium Isis je součástí Společenstva, a proto se i na ně vztahují ideály tohoto Manifestu. Kvality Dobrodiní, Harmonie a Moudrosti se manifestují v multináboženském, multirasovém a multikulturním Společenstvu, které uznává to dobré ze všech náboženství světa. V Lyceu Kolegia Isis lze získat stupeň Mága. Nabízíme i korespondenční kurzy. Nepožadujeme žádné přísahy či sliby mlčení a tajnosti.

Isea jsou Krby a Ohni Bohyně nebo Bohyně a Boha jimž jsme oddáni. Isea, Lycea a seznamy nových členů Společenstva jsou vypsány v Adresáři Domácí stránky F.O.I. Všechna tato centra a Isidiny zprávy jsou určeny pouze členům F.O.I.

Unie Arcikněžstva představuje všeobecné strážce Společenstva Isis. Kněžství ve Společenstvu je odvozeno z dědičné linie Robertsonů až ze starověkého Egypta. Kněžky a Knězové mají stejnou hodnost. Kněžky a Knězové pracují pro Bohyni – nebo bohyni a Boha – své vlastní víry. Každý člověk, zvíře, pták, strom je věčnou ratolestí Božské rodiny živoucí Matky Bohyně.
aleisterCrowley

Re: Manifest Společenstva Isis

Příspěvekod aumirek » 06 úno 2010 18:52

na všech těch náboženství vírach a učení mi strašně vadí jedna věc.Každé jen hlásá lásku a porozumění ale pravej opak je pravdou.A přitom by stačilo nevěřit sice v žádného boha nebo něco podobného ale zato se chovat slušně a neubližovat ostatním až bude takovéto náboženství ale bude to nejen hlásat ale dodržovat hlásím se tam jako první zájemce
aumirek

Příspěvekod aleisterCrowley » 08 úno 2010 11:31

Každé náboženství je tak dobré jako jeho následovníci. Náboženství samo o sobě je jen styčným bodem mezi Bohy a lidmi. Pokud nevěříš v božskou sílu, je to tvoje věc. Je dobré si něco nejprve vyzkoušet a teprve potom kritizovat. Společenstvo Isis představuje společnou platformu pro uctivače Bohyně ve všech formách, nevidím na něm vůbec nic negativního a nesetkal jsem se ani s nikým, kdo by ho nějak negativně viděl. Je to společenstvo živé, současné a moderní, přestože navazuje na myšlenky staré tisíce let. Mně osobně se třeba nelíbí křesťanství, hlavně kvůli tomu co z něj udělaly církve. Věřím, že samotná podstata Ježíšova učení je dobrá a funkční, ale lidé je překroutili. Takže ti doporučuju, aby ses přidal, protože Společenstvo Isis je společenstvem slušných lidí, kteří jen neremcají a konají.
aleisterCrowley

Příspěvekod aumirek » 08 úno 2010 11:48

bohužel jsi mne nepřesvědčil ani náhodou.To tvé společenství neznám takže neřeknu o něm nic dobrého ani špatného.Přesto jak říkám neznám žádné to náboženství co o sobě tvrdí jak je kruté zlé a podobně zato s pěnou u ust hlásá že ty ostatní jsou zlé a špatné jen oni jsou jediní a vyvolení.Osobně neuctívám žadného boha ani nic jiného.Popravdě ale nejsimpatičnější je mi dábel je spravedlivej a nejlidštější.A když po něm nic nechceš nechce ani on nic po tobě.Nakonec ten dábel je puvodem anděl co jen si uvědomi že má vlastní mozek a začal ho používát což se diktátorovi nelíbylo a mrštil s ním o zem
aumirek

Příspěvekod aleisterCrowley » 08 úno 2010 13:58

Ďábel je křesťanský výmysl, takže pokud věříš v Satana, podporuješ koncept judeokřesťanství. Já ti jen říkám, abys apriori neházel všechny náboženské směry do jednoho pytle. Nikde v Manifestu jsem neviděl žádnou zmínku o tom, že by ostatní směry byly zlé a že tento je ten nejlepší.
aleisterCrowley

Příspěvekod aumirek » 08 úno 2010 16:04

celkem jasně jsem napsal že nevěřím v nic ani toho dábla.A že v tom vašem učeni není psáno nebo naváděno k něčemu špatnému to souhlasím ale jak jsem psal to ani bible a žádná jiná víra nedělá.Přesto tě jménem toho svého učení klidně podřízne případně upálí.Ano něco jiného je to co se hlásá a něco jiného to co se děje.A v tomto jsou si všechna taková společenství a víry stejná.
aumirek

Příspěvekod aleisterCrowley » 08 úno 2010 18:09

No jo, ty nevěříš v lidi, o tom to je...
aleisterCrowley

Příspěvekod aumirek » 08 úno 2010 19:09

nedá se říct že nevěřím v lidi ale je to tisíciletá skušenost s tím co každá víra hlásá a co dělá
aumirek

Příspěvekod aleisterCrowley » 09 úno 2010 10:16

Ty už žiješ tisíc let XD? Pochop, dokud nezačneš žít podle svých vlastních morálních zásad, bude to zlé. Nemá cenu vyskakovat proti každému manifestu nebo proklamaci, protože potom se nedostaneš nikam. Ať si každý dělá co chce, pokud je schopen za to nést zodpovědnost.
aleisterCrowley

Příspěvekod aumirek » 09 úno 2010 11:39

asi to s tím společenstvím není až tak dobré jak píšeš když nepochopíš že tisíciletá skušenost je myšleno skušenost lidstva né má osobní a tvuj druhej názor že si každej muže dělat co chce pokud za to ponese odpovědnost je také scestnej.Ano kněží upalovali lidi a nesli za to zodpovědnos prohlásily že to žádal buh .At si opravdu každej dělá co chce ale jen pokud tím neubližuje a neomezuje jiné.A toto prozatím nedodržuje ŽÁDNÁ víra náboženství ani buh nebo bohyně.
Ps vypatlanec co mi nedovolí vzít si na prázdniny vnuky protože nechodím do kostela a tím pádem u nás vládne dábel si své počínáni také zdduvodnil a posvětil mu to pan farář a nevadí ani že je dost možné zvhlík
aumirek

Příspěvekod aleisterCrowley » 09 úno 2010 15:03

Aumirku, ty máš prostě problém, věříš aspoň tomu, co je v učebnicích? Nebo to považuješ taky za naprosto zbytečné, protože si to vymysleli ti, kdo učebnice připravují a upravují? Myslím, že tady plácáme s promynutím o h...ě. Ty nechceš nic slyšet, já bych si moh upsat ruce. Prostě si za tímhle manifestem stojím, chovám se podle něj a je mi jedno co dělají křesťani. Tohle je jiná záležitost. Jestli si myslíš, že zodpovědnost = svádění věcí na boha či kohokoli jiného, tak teda už fakt nevim. To, že máš osobní problém s vnoučatama je smutný. Kecy o tom, že nikdo nedodržuje svoje slovo stojí za houby a znamenají, že to tak cítíš ty, a asi se tak i chováš. Já se aspoň snažím žít podle svého přesvědčení.
aleisterCrowley

Příspěvekod aumirek » 09 úno 2010 15:35

no souhlasím že tu oba plácáme o h...ě.Konec koncu já neznám tebe ty mne tak těžko soudit.Ještě mne tak napadlo jak píšeš manifest ted jsem si na jeden vzpomněl a to ten komunistickej.Krásnej okamžitě bych se pod něj podepsal bohužel zase jen manifest a krásná myšlenka bohužel zrudné skutky.No věřit tomu co je v učebnicích není tak dobrej příklad já třebas věřil že prahu osvobodily 9 května rusové neb to bylo v učebnici.A oni o den dříve benderovci.Takže na učebnice bych se tak nespoléhal.
aumirek

Příspěvekod pentagramové oko » 11 kvě 2010 19:44

aleister crowley-napsal jsi to moc zajímavě.já osobně používám vícero bohů k dosažení vyšších magických cílůch proto mám univerzalní víru v bohy.ale přiznám se ti isis jsem ještě nezkoušela i když jí mám doma jako bohyni.jdu na to postupně na co stačím.poslední dobou se mě dějou zvlaštní věci a u některých lidí vidím auru nebo jejich osud.asi mi byla přidělena nějaká vlastnost na víc.pokud ty máš zkušenosti určitě mi napiš sokromou zprávu dík.
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mysterian
Mysterian

Zpět na Učení starých mistrů