Merlin

Magie konkrétně i všeobecně

Merlin

Příspěvekod Lerksany » 31 srp 2011, 01:40

Chtěla jsem se vám zeptat jestli nevíte někdo něco bližšího o největším čaroději Merlinovi. Buď neumím hledat nebo jeho život je tajemstvím pro všechny. Jediné co je tak několik strohých legend. Ptám se na to, protože vnímám potřebu se o něm dopátrat víc, nevím však proč. Předem děkuju za věnování vašeho času tomuto tématu :)
Lerksany
Školák
Školák

Re: Merlin

Příspěvekod Sam Tektzby » 31 srp 2011, 02:17

No týpek, co prý mohl být původem z Irska. Jinak vedl Artuše právě do Irska, odkuď brali otroky. Prý to byl spíše osvícenec, než čaroděj. Dá se toho najít dost, byl dokonce prý knězem Maeviným.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Lerksany » 31 srp 2011, 11:45

Včera jsem koukala na dva filmy o Merlinovi. V jednom byl dítě démona a měl bratra. Učil je nákej mág a Merlin se vydal na stranu dobra, bratr právě opačnou. Byl tam ještě jako mladý. Zaujala mě ta kniha tajemství z které četli ty kouzla. Ale nic konkrétnějšího tam v podstatě nebylo. V knížkách co sem četla jsem se dozvěděla maximálně tak o tom že byl nejlepší mág. V 2.filmu byl 2x zabit a znovu "vskříšen". Na zemi vládl zý čaroděj Arkádien a když přišli s prosbou za Merlinem nakonec jim pomohl. Tady byla hlavní knihou kniha Bestiář, ze které zhmotnovali různý stvůry. Mluvilo se tam o ukrytým jezeru Osudu Merlinem, kde schoval excalibur a tak. Mě by však zajímalo něco mezitím jeho život. Ne když znovu ožil (aspon podle toho filmu), ale celkově od mládí až po smrt :) a co všechno třeba ovládal a tak
Lerksany
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 31 srp 2011, 13:34

Přijde mi to trochu pomotaný, něco málo o "slovesnosti" a legendách odštudováno mám, ale tohle mi přijde dost zmatený. Ono celá věc s tím bratrem je jen odkaz na to, že Merlin v předartušovsých legendách, pomáhal jak sasům tak i ostatním. Bestiář, no nevím tyhle knížky maj jinný úkol a o povolávání, jsem ve spojitosti s Merlinem, si vzpoměl jen na "dračí prapor" a "Mlhu".
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod KillerLP » 31 srp 2011, 15:02

V jedné, myslím, že to byla pohádka, byl Merlin, zobrazený jako děda, s šedým plnovousem, shrbenej a zahalenej v něčem, co rádoby připomíná kápí :D Toť vše,co o něm vím :D
"Kdo trpí sám, ten trpí mnohem tíž, že vidí štěstí druhých přes svůj kříž."
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod panter » 31 srp 2011, 15:21

Mne sa najviac páči tento:

Je to dvojdielny televízny film v podaní Sama Neila a Mirandy Richardson, a je tam celý jeho život od narodenia až po víťazstvo nad kráľovnou Mab.
Nikdo jiný za vás neodtančí váš tanec.
Nikdo jiný neodzpívá vaši píseň.
Nikdo jiný nenapíše váš příběh.
panter
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Lerksany » 31 srp 2011, 16:22

Sam Tektzby píše:Přijde mi to trochu pomotaný, něco málo o "slovesnosti" a legendách odštudováno mám, ale tohle mi přijde dost zmatený. Ono celá věc s tím bratrem je jen odkaz na to, že Merlin v předartušovsých legendách, pomáhal jak sasům tak i ostatním. Bestiář, no nevím tyhle knížky maj jinný úkol a o povolávání, jsem ve spojitosti s Merlinem, si vzpoměl jen na "dračí prapor" a "Mlhu".

Mně to příjde taky takový divný proto se ptám zkušenějších :D
Lerksany
Školák
Školák

Příspěvekod Lerksany » 31 srp 2011, 16:25

panter píše:Mne sa najviac páči tento:

Je to dvojdielny televízny film v podaní Sama Neila a Mirandy Richardson, a je tam celý jeho život od narodenia až po víťazstvo nad kráľovnou Mab.

A nevíš z jakýho to je roku? Jakože v kterým roce to bylo vydaný? A pěkná ukázka škoda že s tou angličtinou dost pokulhávám :D
Lerksany
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 31 srp 2011, 16:32

Jo jo tohle já taky rád :P
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod skupina EPRV777 » 31 srp 2011, 19:26

Bylo nebylo !
Já si myslím že na každé pohádce je kus pravdy.
Co když byl Merlin léčitel a bylinkář a někdo si přidal špetku do magie aby to lépe vypadalo!
I spomocí Biotroniky se dají dělat kousky že člověk zírá co se to stalo, ale chce to ovládat se a především mít v sobě pokoru a nezneužívat svých schopností. Něco jako léčitelská etika.
Hledej Pravdu Přijmi Pravdu Žij v Pravdě
skupina EPRV777
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Sam Tektzby » 31 srp 2011, 19:47

Taky doporučuju se podívat na les v Bretani, jmenuje se Brocéliande :)
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod panter » 31 srp 2011, 20:13

Lerksany píše: A nevíš z jakýho to je roku? Jakože v kterým roce to bylo vydaný? A pěkná ukázka škoda že s tou angličtinou dost pokulhávám :D

Je to z roku 1998. Dá sa to zohnať aj na lacnom DVD, a je to aj na nete v češtine.

Kód: Vybrat vše
Nikdo jiný za vás neodtančí váš tanec.
Nikdo jiný neodzpívá vaši píseň.
Nikdo jiný nenapíše váš příběh.
panter
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Lerksany » 31 srp 2011, 20:16

Sam Tektzby píše:Taky doporučuju se podívat na les v Bretani, jmenuje se Brocéliande :)

No tak to bude zajímavý vzhledem k mím schopnostem na pc, když ulozto.cz tenhle film nezná :D a jinak sou cizinsky a já a angličtina to nejde moc dohromady :)
Lerksany
Školák
Školák

Příspěvekod Lerksany » 31 srp 2011, 20:18

panter píše:
Lerksany píše: A nevíš z jakýho to je roku? Jakože v kterým roce to bylo vydaný? A pěkná ukázka škoda že s tou angličtinou dost pokulhávám :D

Je to z roku 1998. Dá sa to zohnať aj na lacnom DVD, a je to aj na nete v češtine.
Děkuju už sem to našla tak to začnu stahovat a kouknu na to :)
Lerksany
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 31 srp 2011, 20:36

Bretaň je ve Francii :D a doporučuju hledat v googlu :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Lerksany » 31 srp 2011, 20:40

Problém je že právě na google mi to hledá cizinsky :D a česky to nenajde v podstatě nic :D Já su asi fakt antitalent :D
Lerksany
Školák
Školák

Další

Zpět na Magie