od iignac » 16 led 2012, 22:52
Dobrý den, konečně jsem snad narazil na někoho, kdo mi dá trochu uspokojivou odpověď. Před 13 lety jsme s přítelkyní zažili údajně nemožnou věc.
Leželi jsme v obývaku a hleděli na TV. Moji pozornost vyrušil pohyb, který jsem zaregistroval periferním viděním, protože se přibližoval z diagonálně opačného směru, než který jsme sledovali. Podíval jsem se teda na to, co upoutalo mou pozornost. Pokojem se pohybovala naprosto černá silueta postavy. Žádný stín. Nebylo skrz to vidět a nepromítalo se to na stěně. Duch se zastavil u křesla, tak že byl otočen trupem k nám, jako by nás pozoroval. Stál zhruba půl metru od mých nohou, takže jsme ho pozorovali zhruba z dvoumetrové vzdálenosti. Já se podíval na přítelkyni, chtěl jsem vidět, jestli na to taky reaguje, jestli netrpím nějakými halucinacemi. Zprvu se zdálo, že ne ale zeptal jsem se jí a ona mi vzrušeným hlasem odpověděla "neříkej, že to vidíš taky". Mezi tím se duch pohyboval k rohu místnosti naproti dveřím, z kterých přišel, aby se otočil a odešel zpět do předsíně, kde už po něm později nebyla žádná stopa.
Sisyfos by mi na to těžko dal ve své fanatičnosti uspokojivou odpověď.
Jenže za prvé nevěřím, že by dva lidé měli absolutně stejnou halucinaci ve stejný čas na stejném místě a za druhé to má ještě jiný rozměr. Na místě za křeslem, kde se duch zdržoval nejdéle je dodnes flek na koberci, u kterého došlo ke změně struktury. Flek vypadá jako obrys postavy nahlížené zhora. Ovál, který má v přední střední části výčnělek, který vytváří takto nahlížená hlava. Vnitřek této skvrny má nyní jinou strukturu než okolí a okraj obrysu opět jinou.
Takže ať si Sisyfos říká a věří čemu chce, asi by mi měřitelný argument proti neposkytl. Tak vás tady prosím zda by někdo nedal konečně nějakou odpověď a případně přidal i původ domněnek.
Ještě dodám, že se to stalo v panelovém domě starém 23 let, v kterém od samého začátku jeho existence žiji a nikdo na tom místě nezemřel.
Děkuji mnohokrát za do mě investovaný čas.