Ja ziji 10 ve Finsku, prevazne jsem sama, do Finska jsem prijela z jizni Francie, oblasti La Provence.
Zda se mi velmi casto ze jdu pesky ze Siilinjärvi, kde ted ziji do meho mesta Carcassonne, odkud jsem. Cesta je vzduchem okolo 4000km. Zda se mi ze jdu v Siilinjärvi a pred sebou vidim mesto Carcassonne a zamek v Carcassonne.
Nekdy se mi zda ze letam nad Carcassonne, Lagrasse,Alet les Bains..a oblasti "Terre d´Aude".
Ziji ve Finsku,ale velmi se mi styska po Francii. Vysvetluji si to tim, ze ve spanku se ma Duse oddeli od tela a ja se vracim domu. Nejhorsi sny mam v listopadu prosinci, kdy je u nas uplna polarni noc, tma a i mraz okolo minus 30 i minus 40C.
Ale takove sny vidim i v lete. Cim dele ve Finsku ziji, tim se tyto sny stupnuji. Nekdy se slysim jak v noci rikam " je pense á Terre d´Aude " / je suis lá/.
Situace je takova ze do Finska jsem prisla jiz ve strednim veku,akultura a zivot zde neni pro mne. Nemam zde nikoho, ziji sama s 2 kocoury, vsechny pratele mam ve Francii. Moji rodice zemreli v roce 1991 na nasledku autohavarie.
Miluji nasi historii, velmi stare katedraly,zamky, ruines,a ma Duse zustala ve Francii, zda se ze jen moje telo je ve Finsku. V zamnestnani mam problemy k vuli svemu accentu,ale i kulture. Ti lide zde jsou uplne cizi, jini, studeni.
Sen si vysvetluji oddeleni Duse od tela a cestovani domu.