ovlivněné sny

Zde pište své sny, pokusíme se najít přčinu dané věci.

ovlivněné sny

Příspěvekod mira8565 » 30 led 2011, 14:35

Během spánku nejsou naše smysly zcela vyřazeny z činnosti. Ve spánku slyšíme stejně dobře, jako
když bdíme. To vede ke sluchovým vjemům v našich snech. Zvuky ve snech přicházejí vždy
"odněkud". Nejčastěji ve snech reagujeme na zvonění telefonu nebo na hudbu v rozhlasovém přijímači.
Přitom příliš nezáleží na síle zvuku, který při spánku registrujeme. Pouhé bzučení mouchy na okně nás
může vzbudit. Na druhé straně některé lidi nemusí vzbudit ani značný hluk z okolí.
Je zajímavé, že ve spánku sice dobře slyšíme zvuky ze svého okolí, ale po probuzení vše zapomeneme,
podobně jako celý sen. Můžeme například ve spánku vyslechnout zprávu z rozhlasového přijímače, ale
po probuzení ji zapomeneme. Později si však můžeme na tuto zprávu znovu vzpomenout a nebudeme
vědět, odkud jsme tuto informaci získali.Viz.literatura
Ale zajímalo by mne toto.Děti když byly malé,spaly v jednom pokoji.Jednoho dne bylo to kolem jedné hodiny po půlnoci.Jsem zašel k nim do pokoje protože jsem slyšel hovor.A opravdu.Děti spalytvrdě.Ale při tom si nahlas povídaly.Jeden něco řekl a druhý mu za chvilku odpověděl.Takhle to trvalo možná tři hodiny.Určité hypotézy bych měl.Ale raději bych chtěl slyšet Váš názor jak je tohle mozné.?
Audiatur et altera pars
mira8565
Mysterian
Mysterian

Re: ovlivněné sny

Příspěvekod pentagramové oko » 30 led 2011, 14:48

To je hodně zajímavé,jednou jsem slyšela svého syna jak
mluvil ze spaní a dcera mu odpovídala,to je moc zvláštní situace,
a určitě to má nějaké vysvětlení.a co je zvláštní,když se probudily a koukly
se na okno,už si nic nepamatovali.
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Re: ovlivněné sny

Příspěvekod Moraea » 30 led 2011, 15:25

Moji rodiče mi říkali, že v osmi letech jsem si několik dní za sebou ve spánku povídala se svým bratrem. Přitom, jsme oba spali velmi tvrdě. Ovšem nic z toho, co jsme si povídali, jsme si nepamatovali. Celý incident trval 5-6 dní, pak naprosto utichl a prý se už nikdy neopakoval..
Vůbec nevíme, čím to bylo způsobeno.
Klíč k poznání sama sebe leží na dně propasti, do níž chceme proniknout…
Moraea
Čaroděj
Čaroděj

Zpět na Sny