Během spánku nejsou naše smysly zcela vyřazeny z činnosti. Ve spánku slyšíme stejně dobře, jako
když bdíme. To vede ke sluchovým vjemům v našich snech. Zvuky ve snech přicházejí vždy
"odněkud". Nejčastěji ve snech reagujeme na zvonění telefonu nebo na hudbu v rozhlasovém přijímači.
Přitom příliš nezáleží na síle zvuku, který při spánku registrujeme. Pouhé bzučení mouchy na okně nás
může vzbudit. Na druhé straně některé lidi nemusí vzbudit ani značný hluk z okolí.
Je zajímavé, že ve spánku sice dobře slyšíme zvuky ze svého okolí, ale po probuzení vše zapomeneme,
podobně jako celý sen. Můžeme například ve spánku vyslechnout zprávu z rozhlasového přijímače, ale
po probuzení ji zapomeneme. Později si však můžeme na tuto zprávu znovu vzpomenout a nebudeme
vědět, odkud jsme tuto informaci získali.Viz.literatura
Ale zajímalo by mne toto.Děti když byly malé,spaly v jednom pokoji.Jednoho dne bylo to kolem jedné hodiny po půlnoci.Jsem zašel k nim do pokoje protože jsem slyšel hovor.A opravdu.Děti spalytvrdě.Ale při tom si nahlas povídaly.Jeden něco řekl a druhý mu za chvilku odpověděl.Takhle to trvalo možná tři hodiny.Určité hypotézy bych měl.Ale raději bych chtěl slyšet Váš názor jak je tohle mozné.?