Přízraky z Umrlčí kaple

Máte nejaké zážitky?

Přízraky z Umrlčí kaple

Příspěvekod pentagramové oko » 06 říj 2010, 21:19

Mlhavé počasí je perfektní pro výlet za tajemnem.Kousek od Sušice najdeme
nad Annímem unikatní hřbitov s kostnicí a kostelem svatého Athanasia a Mauricia
německy se nazýval Sankt Maurenze.Podle pověsti tu oddedávna strašilo,v pohanských
časem se na hoře Moránci nacházelo významné božiště,které bylo svěceno bohyni smrti Moraně.

Po rozmachu křestanství zde bavorští benediktini vybudovali románský kostel roku 1170,ale
neznámá síla se pokusila dílo překazit.Pověst vypraví,že vždy rozmetala zdivo a ze sutin
na překvapené řeholníky zírala modla černého boha,slovanského Černoboha.A tak Bavoři
použili známý trik,jeho kult nahradili novým kultem,svatého Mauricia Mouřence.Tmavý světec
zjednal pořádek a řádění zlých sil ustalo.

Až během třicetileté války se ničivá energie znovu aktivovala a nad kostelíkem poletovaly záhadné
hořící snopy a ohnivé prstence.Uvrchu bylo následně pobito mnoho Švédů a dodnes prý jejich
nepokojné duše plápolají občas jako bludičky nad hřbitovem.Další řadění nastalo na Mouřenci v
padesátetých letech minulého století.Vandalové zdevastovali část hřbitova,vykrádali kostnici a
vyhrabali hrobky zdejších sklářských rodů.

Krypty Mullerů a Schmidtů byly v katastrofálním stavu,s opravami areálu se započalo až v roce 1989.
Kostnice v bývalé umrlčí kapli prý byla proslulá zjevováním duchů,mnoho lidí zde zaříkavalo nebožtíky
a konalo magické rituály.Někteří byli tak vyděšení,že už by sem prý nikdy nevkročili..Ve výklenku
mouřenského kostela na štítu se nacházela socha rytíře v životní velikosti.Tradovalo se,že uvnitř je ukryta
skutečná lidská kostra.Elenora Rauschbergová při pohledu na sugestivní sochu omdlévala,stejně jako její bratr
Anton a několik dalších dětí.Vyzařovala z rytíře nějaká intezivní energie?Dodnes se někteří návštěvníci
Mouřence na vrchu necítí bezpečně ani za denního světla.Nesmíme zapomenout,že kult bohyně smrti,
zde byl velmi silný a bývalé božiště je jistě stále energeticky aktivní,byt už jen v omezené míře.
zdroj-nov.
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Re: Přízraky z Umrlčí kaple

Příspěvekod zombie » 06 říj 2010, 21:32

To musí být hodně negativní místo brrr,bál bych se.
víra k víře pomáhá.
zombie
Ban
Ban

Příspěvekod pentagramové oko » 07 říj 2010, 23:23

Tahle bohyně smrti byla uctíváná pradávnými kmeny ,které
prováděli magické rituály které jim zajištovali potom
ochranu.Věřím,že negativní energie takovéhoto rázu
přetrvávají dlouho a není jednoduché se jich zbavit.
Možná jenom magicky a to není ještě jisté.
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Příspěvekod teus » 30 lis 2010, 14:13

Zdarvím tě pentagramové oko,
jen jsem ti chtěla napsat, že máš opravdu zajímavé příspěvky a vždy si je ráda přečtu. Mohu vědět o co se zajímáš nejvíc, co je ti přímo osudové? Pokud to není tajné. A to o uctívání Morany mě opravdu oslovilo. Děkuji :)
teus
Školák
Školák

Příspěvekod teus » 30 lis 2010, 14:47

Tak jsem si našla fotky zmíněného kostela i s kostnicí a ten hřbitov vypadá opravdu drsně, rozpadlé náhrobky pomalu se topící do zeminy a rezivějící kříže vyčnívající nad hřbitovní zdí. Budova kostnice mi hned připoměla povídku od K.J.Erbena - Svatební košile(mimochodem má oblíbená). Silný dojem ve mně vyvolala fotka, kde je zachycen kostelík na kopci, úplně sám mezi stromy - jako by dělal nenápadně ty ty ty.
teus
Školák
Školák

Příspěvekod shewolf » 30 lis 2010, 21:00

morana pokud vím byla nebezpečná bohyně a nevyspitatelná,
možná se mýlím tak mě opravte.
čarování s láskou má vždy otevřené dveře.
shewolf
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Zpět na Duchové a poltergeist