od Arpaix » 27 lis 2011, 03:34
Ja opravdu ani nevim cim to je. K inkvisici mam zvlastni vztah. Nenavist ale i velk obdiv. Stale studuji materialy, zajima mne zivoty jednotlivych inkvisitoru, pisi i publikuji ve Francii, pisi o inkvisici i ve Finsku a lide mne za to primo nenavidi. Pisi Finove o mne na verejnych forech, ze inkvisitory obdivuji. Ja je obdivuji! Jak ale je mozne to, ze jsem gnostik, vyznani katarske, z katolicke teologie neuznavam skoro nic, vadi mi postaveni zen i homosexualu, transexualu v katolicke cirkvi. Jiste by me ve stredoveku cekal trest nejvyssi, jsem katar, necromancer, asi nejhorsi a jeste k tomu i stary heretik-ale obdivuji inkvisici, i ji zastavam. Zucastnila jsem se ruznych symposii o historii inkvisice, zkoumam archivy, knihy, mista, vse-a nejsem profesionalni historik, tak vse si platim sama. Nejsem katolik, ale mam tendenci psat o inkvisici positivne! Cim toto je? Jsem velmi kontroversni. Ve Finsku katolici mne nemaji radi- praktikuji occultismus, jsem katar, i bezpohlavni, nemam rada zenskou roli, nemam zadny vztah k detem, neuznavam rozdeleni podle pohlavi v cirkvi, chci cirkev bez rozdeleni pohlavi.
Protestante mne nemaji radi, nebot podle nich inkvisici obdivuji. Muze toto mit neco spojene s mymi minulymi zivoty? Ja velmi jsem spojena s Bernard Gui, Nicolas d´Ablis, Jean Galand, cim jsem starsi tim vice vidim ze neco v mem minulem zivote bylo s inkvisici spojeno, proto tema je mi tak blizke. Ja ani nevim jak se k tematu dostala, inkvisice mne zajimala jiz od velmi ranneho detstvi a ani nevim jak!!! Mnoho dnesnich kataru veri ze jsem byla inkvisitorem a jiz se i rozchazime!! K vuli 700 let stare historii. Jak je mozne ze ja, "stary heretik", 40 lety necromancer, katar, se obdivuji katolicke inkvisici??