Pohřeb nebo kremace?

Máte nejaké zážitky?

Pohřeb nebo kremace?

Příspěvekod pohroma » 09 srp 2011, 19:14

Omlouvám se, jestli jsem svůj dotaz zařadila špatně, ale nevěděla jsem kam ho vložit.
Již delší dobu přemýšlím, co je pro duši lepší – jestli pohřbít zemřelého do hrobu, nebo spálit? Arpaix tady již několikrát psala, že duše je v některých případech spojená perispiritem s tělem a může prožívat i jeho rozklad. Ale není pak kremace pro duši něco jako trest? Nebo je to pro ni naopak lepší?
Předem děkuji za odpovědi.
pohroma
Školák
Školák

Re: Pohřeb nebo kremace?

Příspěvekod Arpaix » 10 srp 2011, 01:01

Rozklad je horsi utrpeni, v pripade rychle smrti je asi lepsi kremace. Rozklad trva v zemi 8 az 11 let,aDuse muze citit i bolest, i odpor k telu. Kremace je lepsi. I kdyz ja sama chci zazit cely rozklad. Sama sobe chci klasicky pohreb,ale lidem kteri nejsou jisti si, lepe kremace.Ja sama chci citit cely pocit az do uplneho rozkladu, chci vedet o vsem. Bolesti se nebojim a necitim ani zadny odpor. Sama sebe v rozkladu si predstavit umim a neni to pro mne zadna zabrana ani tabu. Nebojim se smrti ani rozkladu. Na tomto svete jsou velmi tezke zkousky.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod KillerLP » 10 srp 2011, 12:09

Tuhle otázku si již taky dlouho kladu, ale asi bych nechtěla zažít rozklad..
"Kdo trpí sám, ten trpí mnohem tíž, že vidí štěstí druhých přes svůj kříž."
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod pohroma » 10 srp 2011, 12:52

Arpaix, ale jestliže duše cítí bolest při rozkladu, není bolest při žehu intenzivnější? Nedovedu si představit co se s tělem děje při té vysoké teplotě, ani jak dlouho to trvá, než tělo shoří. Určitě tedy ale podle Vaší odpovědi je lepší tělo spálit, doba utrpení bude kratší. Vy se v tom vyznáte, mohla byste mi to prosím více popsat? Tedy pokud Vás to nebude obtěžovat. Vím, že mé dotazy asi působí naivně, ale ráda bych se o smrti a o tom co následuje po ní dozvěděla více a tyto informace se dost těžko shánějí. Kromě tohoto fóra a možná několika dalších jsou tyto informace tabu. Předem děkuji.
pohroma
Školák
Školák

Příspěvekod skupina EPRV777 » 10 srp 2011, 15:35

Ono je to tak.
Záleží vždy na tom jestli duše odchází vyrovnána a smířená ze světa. Proto se vždy dělají obřady pomazání rituál odpuštění nebo třeba v Budhismu se používá zvonek Dilbu k tomu aby duše měla klid. Dříve bylo zvykem že se tělo vystavilo v chalupě, protože chladírny nebyly a tam se nachalo po církevním obřadu přes noc. Držela se i stráž u mrtvého. Dnes při kremaci se každých 20-30 minut provede tzv rozloučení kde řečník neznaje nebožtíka povídá nesmysly o tom jak to byl super člověk a uroní i slzu ale pouze předstíranou, alespon´to tak vypadá na první pohled. Je to ale zdánlivě rychlejší akorát že když obřad skončí tak je tělo spáleno až po sléze v určité časové prodlevě. Takže lepší je církevní obřad a pohřeb do hrobu, tam je dána šance přírodě aby konala své dílo. a co duše? V prvním případě jen s rozloučením může trpět a prožívat vše co se děje kolem. Ve druhém případě prodlévá u těla asi dalších 32 hodin a to u mužů a 54 hodin u žen, protože jsou trpělivější. Potom následuje odchod do světla a nebo další prodlévání v místě úmrtí. Podobně toto můžeme zaznamenat i u tragických úmrtí a sebevražd akorát že sebevrazi nemohou tak lehce odejít a můžou prodlévat na místě i několik let. Je to někdy zajímavé pozorovat svět i v této podobě. Protože se tím zabývám tak několik poznatků zde uvedených jsem měl možnost i monitorovat a zaznamenat. Je zajímavé že duše v době fyzické smrti těla se může přijít rozloučit a to proto že dochází k úplné Exteriorizci neboli vymístění z těla ven. Jde to i za života v mrditačních cvičeních ale není to samozřejmě ono.
Takže každý si vyberme podle našeho cítění,víry a finanční stránky,protože i to spálení je drahá záležitost a potom ještě popel s tím se musí zacházet podle zákona o pohřebnictví jako s ostatky, to znamená že se nemůže například vysypat v lese na oblíbeném místě nebo rozprášit do řeky, jak se to dělá třeby v Indii.
Tak asi Tak.
Jarda EPRV777
Hledej Pravdu Přijmi Pravdu Žij v Pravdě
skupina EPRV777
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod mira8565 » 10 srp 2011, 17:34

Já si mysim že záleží na kultuře a náboženství.
Audiatur et altera pars
mira8565
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Arta » 10 srp 2011, 18:25

Nevidím tak nemožné, aby pozůstalí popel třeba vysypaly do lesa, nesázela bych na to, že ten popel bude fakt můj...
Arta
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Razorka Tektzby » 10 srp 2011, 21:43

Nemám zdaleka tolik vědomostí jako vy a jsem víc na tu vědu, ale podle mě je nejdůležitější, aby byl člověk smířenej, pak je jedno, jestli bude kremace nebo ne :) Osobně bych nejraději dala svoje tělo na výzkum a tím zabila dvě mouchy jednou ranou - ušetřila pozůstalým vyřizování (papírování bych se snažila vyřídit já) a třeba bych i něčemu pomohla ve výzkumu :)

EDIT: Tím, že bych se snažila vyřídit papírování já jsem nemyslela posmrtně ROFL! Ale podobným stylem jako sepsání poslední vůle.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1£µ_|µ $4|\/|3č|{4 73|{72ߥ |\|4\/žÐ¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
Razorka Tektzby
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 10 srp 2011, 22:44

Taky si myslím, vyhraněnej názor na to nemám, ale pokud umřu spokojenej je mi jedno jestli hlína, nebo žeh.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 11 srp 2011, 01:01

Pri zehu Duse trpi jen kratce. Zeh trva v prumeru hodinu a pul pro normalni telo. Rozklad v zemi trva 8 az 10 let v hrobe. Duse cloveka ktery zemre nahle, je v chaosu a jeste muze byt spjata s telem mesice i cela leta. Ale dulezite je, jak clovek zil, jaky byl, co pro jine lidi vykonal. Rozklad je vice prirozeny nez zeh,ale to je otazka nazoru. Rozklad je i zajimavy, nez kremace,ale i to je otazka nazoru. Je to vice podle prirody, vice prirozeny konec tela.
Dulezite je co clovek delal a jak zilna teto zemi, co vykonal pro druhe. To je dulezite,ane to co stane se s jeho telem!
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Catriona » 23 zář 2011, 15:40

Já bych asi byla pro žeh, z osobních důvodů. Moje největší noční můra, nejhrůznější představa je být pohřbena a po zasypání přijít zpátky k vědomí, umírat pomaličku o samotě a ve tmě s tím, že v půde kolem rakve se hemží nedočkaví červi hladoví na další tělo... Ono se zdá, že to tak časté není a obzvláště v dnešní době při lepších metodách lékařských se to stává málokdy (ve středověku a raném novověku to bylo třeba 15% lidí - možná i víc, metodou úsudku byly hlavně hřbitovy, kde se našly pozůstatky různě zkroucené, místo pokojně ležících, a takových starých hřbitovů se dochovalo jen málo -, kteří byli pohřbeni aniž by byli skutečně mrtví, pouhou chybou úsudku živých), ale může se to stát.
Kdybych vážně zemřela po pohřbení zaživa, těm, kteří by mi to tak zpackali, bych to potom nechala slíznout, jak bych jen mohla...
Obrázek
Catriona
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 23 zář 2011, 16:21

Možná zážitek z minulých životů a nebo taky phobia :P
Říká se tomu Tafefobie, pokud se nemýlím :)
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Catriona » 23 zář 2011, 16:27

Sam Tektzby píše:Možná zážitek z minulých životů a nebo taky phobia :P

A víš, že mě pojmenování toho strachu ani trochu neuklidnilo? :D Dá se to vůbec léčit? Vím, že třeba Arachnofobie se dá zmírnit zvykáním si na pavouky, ale co Tafefobie? Budou tě ob týden zasypávat do rakve, prvně s lampičkou a plyšáčkem, pak už jen s plyšáčkem a nakonec hezky natvrdo jen tak? :D Pardon za tu stupidní otázku, jsem jen zvědavá :)
Obrázek
Catriona
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 23 zář 2011, 16:33

Většinou jde o hlubší kořeny, například materialistická odvozenina Thanatofobie (strachu ze smrti), nebo klaustrofobická odezva na potlačenou Achluofobii (strach z temnoty). Jde jen o to, jak si tvůj mozek svý obavy vybaví a znázorní. A nebo tam můžou bejt ty výše uvedený minulý životy, ale to je povětšinou malý procento.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Akyana » 23 zář 2011, 16:44

Catriona píše:

Vím, že třeba Arachnofobie se dá zmírnit zvykáním si na pavouky, ale co Tafefobie? Budou tě ob týden zasypávat do rakve, prvně s lampičkou a plyšáčkem, pak už jen s plyšáčkem a nakonec hezky natvrdo jen tak?

Napred Te budou zasypavat plysakama !001!
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Catriona » 23 zář 2011, 16:51

Sam Tektzby píše:Většinou jde o hlubší kořeny, například materialistická odvozenina Thanatofobie (strachu ze smrti), nebo klaustrofobická odezva na potlačenou Achluofobii (strach z temnoty). Jde jen o to, jak si tvůj mozek svý obavy vybaví a znázorní. A nebo tam můžou bejt ty výše uvedený minulý životy, ale to je povětšinou malý procento.

Můj mozek si vybaví tři věci. Šílenou bezmoc, že je můj čas spočítaný a já s tím nemůžu nic dělat, že za hradbou rakve je neznámo, a těsná blízkost mrtvol a červů. Smrt by v tu chvíli v té panice byla asi vítaný únik, ale na druhou stranu je možné, že kdybych se v takové situaci ocitla, místo očekávané paniky bych se zkusila zmobilizovat a dostat ven, i když by mě za "bezpečnou" hradbou rakve čekaly rovnou dvě z obávaných věcí :D

Akyana píše:
Catriona píše:

Vím, že třeba Arachnofobie se dá zmírnit zvykáním si na pavouky, ale co Tafefobie? Budou tě ob týden zasypávat do rakve, prvně s lampičkou a plyšáčkem, pak už jen s plyšáčkem a nakonec hezky natvrdo jen tak?

Napred Te budou zasypavat plysakama !001!

Jo, to bych si nechala líbit :D
Obrázek
Catriona
Školák
Školák

Další

Zpět na Duchové a poltergeist