Poltergeist

Máte nejaké zážitky?

Poltergeist

Příspěvekod martink » 01 zář 2007, 22:29

Slovo poltergeist (vyslovuj poltrgajst) je německého původu (v překladu hřmotící, rámusící duch) a označuje nevysvětlený jev, při kterém se v lidských obydlích bez zřejmé příčiny ozývají nevysvětlitelné zvuky a často dochází i pohybu předmětů jako přesouvání nábytku, rozbíjení nádobí apod. Současná věda tento fenomén neuznává a proto se řadí spíš do oblasti psychotroniky.

Obvyklé projevy

Popisované a zaznamenané projevy poltergeistu jsou velmi různorodé. V naprosté většině případů je projev poltergeistu údajně spojen se zvuky, které se bez zjevné příčiny ozývají v napadeném bytě nebo domě. Často jde o klepání, někdy i silné rány a bušení ozývající se z nejrůznějších míst v bytě. Značný počet uvedených jevů se podaří vysvětlit nějakým přirozeným způsobem, například rezonancí se sousedními objekty, podzemními odstřely v blízkosti budovy (např. stavba metra). Přesto však zůstává určité procento hlášení, které se beze zbytku vysvětlit nepodařilo.

V menším počtu případů je pak projev poltergeistu spojen s fyzickým pohybem předmětů. Někdy údajně dochází k vlastnímu pohybu bez přímého svědectví osob - například majitelé bytu nacházejí po návratu z práce přesunutý nebo povalený nábytek, ve vedlejší místnosti je slyšet třeskot rozbitého skla a po příchodu do místnosti nalezne majitel bytu bez zjevné příčiny rozbitou vázu, lustr atp.

Jsou však zaznamenané i očitá svědectví nevysvětlitelných pohybů předmětů, kdy svědci oznamují samovolné pády předmětů z poliček nebo krbových říms, ale navíc i případy, kdy jakási neznámá síla vrhá věci po bytě, dochází k vytržení elektrického vedení a jiné. Zůstává pochopitelně otázkou, nakolik jsou zmíněná svědectví věrohodná.

Poměrně častá jsou i hlášení o anomálním chování elektrických spotřebičů. Údajně často dochází k nevysvětlitelným poruchám, které samy bez opravy mizí. Ze spotřebičů (např. žehlička) vycházejí plameny a následně přivolaný opravář nenalezne žádnou závadu. Existují přitom i hlášení jevů při kterých došlo k přímému fyzickému poškození zdraví člověka - úrazu.

Charakteristika a pokusy o vysvětlení

Společným rysem všech hlášených výskytů poltergeistu je fakt, že jev se vykytuje zcela spontánně a v žádném ze zaznamenaných případů údajně nikdy nebyl nalezen úmyslný původce jevu. Jsou tedy vyloučeny takové jevy jako prokletí nebo praktiky vúdú, pokud jsme ochotni jejich existenci připustit.

Dalším obvyklým pojítkem velké většiny hlášených pozorování je skutečnost, že se v dané lokalitě vyskytuje člověk v pubertálním věku. Proto jsou případy poltergeistu prakticky vždy spojovány přímo s určitou osobou a ne místem, ve kterém k nim dochází. Několikrát byl zaznamenán případ, kdy se postižená rodina přestěhovala do jiného města a projevy poltergeistu ji doprovázely i do nového domova. Naopak zmínšné projevy samovolně zmizely po uplynutí určité doby která bývá spojována s dosažením dospělosti postižené osoby.

V oblasti psychotroniky je proto nejčastěji akceptovaným vysvětlením poltegeistu existence dosud neznáme paranormální síly, která se uvolňuje ve spojení s bolestí, nepřátelstvím a hněvem a navenek se projevuje výše popsanými úkazy. V období puberty je mladý člověk nejvíce náchylný k extrémním projevům a jeho duševní vývoj prochází velmi závažným obdobím. Proto je údajně jev poltegeistu často vázán na pubescenty a jejich psychické projevy v období dospívání.

Pochopitelně je třeba vzít v úvahu možnost, že řada svědectví o výskytu a projevech poltergeistu je zapříčiněna chorobnou snahou o vlastní zviditelnění nebo je důsledkem psychické poruchy a uváděné jevy jsou pouhé halucinace.

Zdroj:
Kód: Vybrat vše

Máte nějaké zážitky?
martink
Webmaster
Webmaster

Příspěvekod jesterM60 » 25 zář 2007, 18:29

koukám...příjde mi to nějaké povědomé :lol:
Obrázek Magia scientia est et scientia potestia est!!
jesterM60
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Scoorpion » 23 říj 2007, 22:24

poltrgajst ano tak se hovorí bytostam ktoré su duchove či ine veci čo se stavaji poltrgajst je hmota energeticka čo se vznaše a opčas straší či ubližuje.
historiu,TAI CHI CHUAN YANG 動画を,zvieratá,meditacia,Kuji-In,ninja techniky s mečem,a sem polovičný ninja šach,varenie,taktiku,Rád vymišlam basničky Neznášam ked ludia ničia prírodu či ublížujú zvieratam,má cesta je cesta svetla.
Scoorpion
Ban
Ban

Příspěvekod jesterM60 » 23 říj 2007, 23:01

hele takže za prvý:poltergeist není bytost ale jev a pracuje na principu inkarnovanýho egregora do nositele vetšinou pubescenta.Za druhé:nikde není definováno,že musí ubližovat.Za třetí:ten princip proč se nazývá tak jak se nazývá je opravdu jinej.Je to takzvaný hřmotící ,,duch"
jesterM60
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Scoorpion » 24 říj 2007, 00:03

Ja duchovných bytostiach viem vela len viem gde straší a viem prečo to hej.
historiu,TAI CHI CHUAN YANG 動画を,zvieratá,meditacia,Kuji-In,ninja techniky s mečem,a sem polovičný ninja šach,varenie,taktiku,Rád vymišlam basničky Neznášam ked ludia ničia prírodu či ublížujú zvieratam,má cesta je cesta svetla.
Scoorpion
Ban
Ban

Příspěvekod jesterM60 » 24 říj 2007, 08:47

jejich náplní existence není strašení
jesterM60
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod R.O.B.I.N007 » 17 led 2008, 16:29

no myslim ze twnto jew bych nikdy nechtel zazith teda..widel sem uz dot skutecnych wideji s timto jewem a docela to nahani husi kuzi..jinak tento jew patri mezi me oblibene o ktere se rad zajimam...
R.O.B.I.N007
Školák
Školák

Příspěvekod jesterM60 » 17 led 2008, 18:51

Já bych ho docela chtěl zažít.Jednou jsem měl takový slabší odvar v sedmi letech,kdy mi házel s peřinou a furt mne odkrýval.Tehdy jako malému mi to moc nepřišlo nijak divné,ani sám nevím,ale nerozrušilo mne to zas tak jak bych očekával já od sebe teď.Hledám pořád nějakou domácnost v ČR,která poltergeistem je postižená,ale nic moc tu není.Na Floridě je asi největší výskyt.
jesterM60
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Dambor » 18 led 2008, 06:11

Je mi jedno co to znamená POLTERGEIST a co to vůbec je.Hlavně abych to nepotkal a pude to v klidu.
Dambor
Školák
Školák

Příspěvekod jesterM60 » 18 led 2008, 11:44

hehe :D
jesterM60
Čaroděj
Čaroděj

Re: Poltergeist

Příspěvekod pentagramové oko » 07 čer 2010, 19:29

no já myslím,že tady u nás jsou jen někteří vyzkoušeli všechno možný a pak to vzdali.jednou tady na nymbursku pražská rodina koupila rodinný barák potom ho musela do týdne prodat protože tam lítali věci,hrozný krával a oni šíleli-to všechno pouhý jeden týden.já jsem rámucího poltíka zažila dvakrát ale nebála jsem se ho ,jenom jsem z něho měla divný pocit.ale moje dcera slyší ted pořád hlasy jako když na ní někdo volá.ale hlasy z naší rodiny.a ted stím začal i manžel.musím se na to podívat.když zapaluji santalový tyčinky dá to pokoj.
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Příspěvekod mira8565 » 01 pro 2010, 00:39

WARNING!!!jEN PRO SILNÉ POVAHY
Poltergeist v realu.Jen kdo má čisté svědom
UPOZORNENÍ!!Není vhodné pro mladistvé.Z těchto záběru je patrne to že bychom si neměli zahrávat s duchy.Je to jen pro zkušené a znalé.

http://www.youtube.com/watch?v=z9snrsv_ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=gYijVH96 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=4iG6AodQ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=deoJUBW9CI8
Audiatur et altera pars
mira8565
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod shewolf » 03 pro 2010, 00:43

jojky já se bojím 'kamen'
čarování s láskou má vždy otevřené dveře.
shewolf
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod mira8565 » 03 pro 2010, 18:28

Audiatur et altera pars
mira8565
Mysterian
Mysterian

Zpět na Duchové a poltergeist