Prosím o výklad

Zde pište své sny, pokusíme se najít přčinu dané věci.

Prosím o výklad

Příspěvekod Jupix » 30 čer 2009, 22:40

Dobrý den,
chtěl bych požádat o výklad mého snu, pokud bude mít někdo chuť a čas. Sny se mi v podstatě nezdají(vlastně ano), ale už je to nějaký rok co bych si nějaký pamatoval. Sny jsem měl často jako menší(kdo ne), ale kolem 14. se to utlo a od té doby jich bylo jen pár(teď je mi 18). Trochu se i o tohle téma zajímám, ale dřív jsem svým snům nevěnoval velkou pozornost, většinou se mi zdály sny chaotické a většinou jen útržky. Proč píšu? Asi před týdnem se mi zdál sen, který si pamatuju velmi dobře. A zdál se mi dvakrát po sobě. Pak asi týden nic a včera opět, jen s menší odchylkou. K mému snu.

Bylo hezky, podle světla odhadem kolem 8. hodiny večerní, ale těžko říct, ve snu je čas přeci jen zvláštní. Byl jsem doma, v bytě, v paneláku v pátém patře, sám, ve svém pokoji a díval se z okna. Uviděl jsem svojí mladší sestru(14) jak běží do vchodu. Šel jsem ke dveřím, že jí zazvoním a otevřu. Když jsem ale ke dveřím došel, všimnul jsem si, že se lehce setmělo. Venku byla tma a v bytě bylo zvláštní šero. V tu chvíli jsem si asi částečně uvědomil, že to musí být sen a tak jsem zkusil svůj test, který jsem zkoušel když jsem byl menší a měl jsem podezření, že jde o můru. Rozsvítil jsem světlo. Rozsvítilo se. Ale ne tak intenzivně a jasně jak správně mělo, popravdě působilo zneklid'nujícím dojmem. Proběhla mi hlavou myšlenka(nebo si to aspoň myslím), že to je můra. Před tím jsem chtěl sestře zazvonit, ale pak jsem uslyšel kroky na schodech. Podíval jsem se kukátkem a viděl jsem svojí sestru. Otevřel jsem jí, ona vběhla dovnitř, zhasla světlo a křičela na mě uplakaná ať zavřu ty dveře. Udělal jsem tak. Podíval jsem se na ní, stála asi 2 metry ode mě, dívala se na mě a zoufale plakala. Pak jsem si všiml v obýváku matky(která tam logicky neměla být) a ta plakala taky a dívala se na mě. Nechápal jsem co se děje, ale měl jsem nutkání se podívat na pravo od sebe, kde byly prosklené dveře do..skladovací místnosti?(my jí tak používáme, doma tomu říkáme špajz, ale není to spíž jako taková). V té místnosti je okno a viděl jsem tam obrys postavy. Jenom obrys. A pak ta nejhorší část :( . Dostal jsem děsivý strach a cítil jsem jak du k zemi. Ne že by mi někdo něco udělal, necítil jsem zranění. Ale tak děsivý strach. Byl jsem "při vědomí", věděl jsem že padám k zemi a mohl jsem s tím bojovat, zastavit pád, vstát. Ale nedokázal jsem to. Strašně jsem se bál se na tu postavu jenom podívat. Tak jsem spadnul a zůstal ležet, neodvážil jsem se pohnout, nebo otevřít oči. Tak šíleně jsem se už dlouho nebál. Ani nevím jestli o svůk život, nebo aby mi ta postava neublížila, děsila me jen její přitomnost.

Když jsem se probudil, cítil jsem úzkost, sen se mi dlouho nezdál, natož aby dával takový smysl a pamatoval jsem si detaily. Pak mě překvapilo, že se mi zdál úplně stejný, následující noc. Ale jednal jsem jako by se mi zase zdál poprvé. Pak se mi pár dní už nic nezdálo, tak jsem si z toho nic nedělal. Ale včera se mi zdál znovu, úplně stejný až na malou odchylku. To světlo už nešlo rozsvítit a v obýváku byl už i táta, kterého jsem nikdy neviděl uronit slzu...a on plakal.

Budu rád za každý názor a podnět, asi bych to neřešil nebýt toho, že se mi to včera zdálo znovu. Trochu mě to děsí a doufám, že už ho nezažiju.
Jupix
Školák
Školák

Re: Prosím o výklad

Příspěvekod pudingg » 01 črc 2009, 17:23

zdravím tě:)hrozně ráda bych ti nějak poradila,ale bohužel výklady snů se nezabívám...jen jsem ti chtěla říct že chápu tvůj strach...mě se zdát podobný sen tak bych už asi ani neusnula...Podle mě ale sny které se opakují rozhodně něco znamenají...To že ve snu byli tví blízcí asi taky není náhoda...no možná tě jen chtěli varovat...nevím...je to jen můj názor...raději na sebe a na své blízké dávej větší pozor...zkus si koupit někde kámen křištál (pomáhá chránit před negativní energii,a někdy zahání zlé sny)jinak nevím co víc ti poradit....Snad se zde najde někdo,kdo těmhle věcem rozumí a pomůže ti...hodně štěstí !no1
Nikdy neměj strach ze stínů.Prostě znamenají,že někde nablízku svítí světlo:)))))))
pudingg
Školák
Školák

Příspěvekod aldaron » 01 črc 2009, 22:06

ahoj...

Hneď by som sa priamo opýtal, či vás náhodou otec netýra alebo či ste niekedy ( ty alebo rodina ) s niekym kdo by vas otravoval alebo vyhrazal by sa vam?
Ja som ryba ničím zvláštna,
zatiaľ čo ty, si hladina morská.
Dovoľ, aby som v tebe mohol plávať.
Dovoľ, aby som mohol každným dňom rokliny tvoje objavovať.
aldaron
Učeň
Učeň

Příspěvekod Jupix » 01 črc 2009, 23:10

PUDINGG

velmi děkuji za zájem a podporu, vážím si jí...

Aldaron

Ne, otec mě netýrá, ale je pravda, že bylo období, kdy jsem byl podvědomě radši doma bez něj než s ním...no ono vlastně si myslím, že to přetrvává doteď...kdysi se rodiče často hádali a většinou jsem to odnesl i já, ikdyž se mě to vůbec netýkalo..určitě jsem ho nebral tak jako teď, kdy vím, že pro nás dělá první poslední a kdy je pro něj rodina opravdu na prvním místě..taky naše vztahy jsou dobré a ikdyž spolu přes den prohodíme jen pár slov, je to úspěch na to jak rozdílní jsme..ale ten vnitřní pocit neklidu když je doma u mě asi zůstává doteď..dlouho jsem si to nechtěl přiznat..ten pocit kdy jsem kvůli hádce rodičů četl 3 hodiny knihu v kuse nahlas na celý byt aby to otec slyšel a modlil se aby za mnou nešel..to z hlavy asi už nikdy nedostanu...nechtěl jsem se takhle rozpovídat, ale myslím, že když žádám pomoc, musím dodat dostatek nutných informací...a co se týče vyhrožování tak o ničem podobném nevím...ale otravoval..záleží jak přesně se to myslí...naše rodina se nestýká už několik let s ostatními příbuzními(z matčiny strany to byly pomluvy, spoustu pomluv, a z otcovy to je sobeckost a zneužívání naší dobroty) s nikým žádné problémy jako rodina nemáme ani jsme neměly...jediná skupina lidí se kterými jsme měli menší konflikty byli příbuzní....děkuji za zájem můj sen řešit, budu se těšit na další příspěvky........

P.S. Nepamatuji si co se mi dnes zdálo, jen vím, že jsem se dnes probudil v půl 4 ráno a už jsem nedokázal usnout, z nějakého důvodu sem ani možná už nechtěl....
Jupix
Školák
Školák

Příspěvekod aldaron » 02 črc 2009, 15:48

som rad, že si uprimny, no myslim, ze tu je koren problému. Skusili ste zajst s rodinou ku nejakemu terapeutovi? Alebo sa s nimi skus o tom porozpravat sam. Budem rad ak napises ako pokracujes
Ja som ryba ničím zvláštna,
zatiaľ čo ty, si hladina morská.
Dovoľ, aby som v tebe mohol plávať.
Dovoľ, aby som mohol každným dňom rokliny tvoje objavovať.
aldaron
Učeň
Učeň

Příspěvekod Jupix » 02 črc 2009, 19:00

K terapeutovi? jej, tohle reseni by ted asi nebyl nejlepsi napad, jak jsem již psal, naše rodinné vztahy jsou teď nejlepší co kdy byly a nevím jestli bych tímhle nějak pomohl..navíc rodiče tuhle tématiku určitě neberou jako já, "to máme jít kvůli tvýmu snu na psychárnu?" je velmi pravděpodobná odpověď a co se týčé mého podvědomého pocitu o otci, o tom matka ví a vždycky když jsme o tom mluvili(vždy velmi krátce, rychle to utla) tak ho zoufale bránila...beru to jako, že měl táta špatný období....ale s tímhle si asi nijak nepomůžu...ale možná máte pravdu, když si sen rozeberu s vaší myšlenkou, tak mám pocit, že by to mohlo být takhle: sestra utíkala domů a když byla uvnitř, plakala - se sestrou jsem měl posledních pár měsíců velmi špatné vztahy, je v pubertě a byly s ní problémy...v poslední době se naše vztahy ale výrazně zlepšili, je znát lepší přístup ke mě hlavně více úcty...možná to tedy ve snu znamená, že byla venku, tedy daleko ode mě a pak se vrátila dovnitř(ke mě) a bylo jí to líto....zavřené dveře mohou značit ty zmiňované špatné příbuzenské vztahy, a otec byl v posledním snu také a plakal, možná to tedy odráží skutečnost, že už je taky zpátky, jsme si blíž a je mu to také líto.....co mi, ale stále nesedí je proč je tam matka, která mě vždy ve všem podpořila a nepamatuji se, že bych ji něco opravdu zazlíval....a hlavně stále nevím co s tou děsivou postavou, která mě dostane k zemi a přinutí mě se jí děsivě bát...a také to světlo...proč v první verzi snu to světlo šlo rozsvítit a v posledním snu už nešlo?...to stále netuším...každopádně velmi děkuji za ochotu to se mnou řešit, čekám na další rady, názory i opravy mojí teorie...
Jupix
Školák
Školák

Příspěvekod littlewitch » 02 črc 2009, 19:54

Tak,ako ostatní prispeli svojimi dobrými radami,chcem aj ja ,svojou troškou poradiť ..:)
Takže už tu niektoré moje myšlienky ,čo ti poviem z tvojho sna,padli,preto sa trošku budem opakovať po nich...
Sen tohto druhu je snom varovným...niečo v tvojej rodine okolí nie je doriešené a dopovedané,intenzita,s akou sa stupňuje ťa upozorňuje na skutočnosť,že bez rozhovoru ,vyriešenia "tichého problému" sa nepohneš ďalej..slzy v tomto prípade ,sú len dočasnou úľavou,čo môže značiť aj dočasný pokoj v rodine - "v duši"...všetko sú len odkazy v tvojom sne,ktoré si ty musíš zodpovedať pred sebou :)..viem,možno je mnohé veci strašné a takmer neskutočné priznať aj v tichu svojho ja,ale inak sa naozaj nepohneš ďalej..
..ak máš obavy z terapeuta,že by sa mohlo pokaziť dočasné pokojné obdobie,neodkladaj vzájomný nenútený rozhovor...priznaj sa maminke,že ťa trápi ..niečo z minulosti....povedz najskor sam pred sebou svoje trápenia a potom jej
Obrázek
Až raz odídem...vrátim sa ako anjel smrti, aby sme boli navždy spolu....a bolesť sa stratí...
littlewitch
Školák
Školák

Příspěvekod darren_specter » 04 črc 2009, 15:00

Mne pro změnu zaujala ta část, kdy jsi se téměř dostal z noční můry do Lucidního snu..to rozsvicování je zajímavý nápad, podle mě je to dobrá cesta k přechodu do LD a ovlivnění celého snu,vždycky si tu situaci spoj s uvědoměním toho že se ti zdá sen, tzn. pokud se ti zase bude zdát noční můra a ty si nebudeš jistý a půjdeš rozsvítit, ve chvíli rozsvicování si uvědom že se ti zdá sen, ať už se světlo rozsvítí nebo svítí nepřirozeně,nebo vůbec:o) Problém je že když si to uvědomíš,budeš mít tendence se probudit,když se ti ale podaří v tom snu zůstat, promění se ve virtuální realitu kterou můžeš ovládat a původní "scénař" snu zmizí, můžeš se pak jít podívat na toho démona co tě straší:o)) Kdyby tam nebyl tak si ho zhmotni;o) (nedělám si srandu;o)
The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art, science and life."

- Albert Einstein
darren_specter
Školák
Školák

Příspěvekod littlewitch » 04 črc 2009, 17:25

Darren má pravdu..ak by ti to napoprvé nevyšlo,skúšaj to ďalej. Chce to tréning a oslobodíš sa :)
Obrázek
Až raz odídem...vrátim sa ako anjel smrti, aby sme boli navždy spolu....a bolesť sa stratí...
littlewitch
Školák
Školák

Příspěvekod Jupix » 05 črc 2009, 12:22

Děkuji za tuto radu, vím o LD a napadlo mě, že by to mohlo mít souvislost, bohužel se mi to zatím nepodařilo natolik rozvinout, sice si uvědomím, že by to mohl být sen, ale v momentě kdy jsem zaslechl ty kroky na chodbě tak jsem to jakoby zapomněl a pak už jsem se cítil spíš jako pozorovatel než že bych to mohl nějak ovlivnit jako u toho světla..od té doby se mi ten sen nezdál, pokud se zdát bude, pokusím se na to nějak si vzpomenout a soustředit se na to, ikdyž to bude asi těžké.
Jupix
Školák
Školák

Zpět na Sny