aumirek píše:nevím řeknu ti svou teorii v prvé řadě nevěřím že lidstvo je tak jedinečné a mimořádné aby bylo v celém vesmíru jediné.A proč se nenávázal kontakt teda pokud už se nestalo.Tak mi na to nemáme tak daleko jsme nedošli.A návštěvníci nemaj zájem.A ted příklad budeš žít v nějakém společenství bude se vám dobře dařit a žít v klidu.O kus dále bude žít jiná tlupa lidí válečníci lidojedi a pod.Zajisté tvuj kmen udělá vše proto aby se ten sousední o vás nedověděl a nenašel vás.
. A teď otázka pravděpodobnosti vzniku života na těchto planetách, postará se o to jenom evoluce nebo tzv. seedeři, např. jádra komet či vyspělé mimozemské civilizace? Když budu pesimista tak budu tvrdit že existuje pouze pár stovek hvězd, které splnily naprosto všechny podmínky...pár stovek planet v Galaxii v současné době..nepočítám ale to, že se mohou tyto podmínky tvořit už několik miliard a že některé civilizace se tím pádem mohou dostat do stádia kolonizace a terraformace ostatních planet (globální katastrofy jako třeba srážka s meteoritem by je ale asi stejně neminuly) I tak ale může existovat v naší Galaxii existovat zhruba takových deset vysoce vyvinutých civilizací (pokud budu pesimista:) Rád bych ještě podotknul že jsem počítal pouze s těmi 10ti procenty všech hvězd v Galaxii a že jsem nepočítal s cca 120ti miliardami galaxií ale pouze s tou naší..

aumirek píše:nevím řeknu ti svou teorii v prvé řadě nevěřím že lidstvo je tak jedinečné a mimořádné aby bylo v celém vesmíru jediné.A proč se nenávázal kontakt teda pokud už se nestalo.Tak mi na to nemáme tak daleko jsme nedošli.A návštěvníci nemaj zájem.A ted příklad budeš žít v nějakém společenství bude se vám dobře dařit a žít v klidu.O kus dále bude žít jiná tlupa lidí válečníci lidojedi a pod.Zajisté tvuj kmen udělá vše proto aby se ten sousední o vás nedověděl a nenašel vás.
. A teď otázka pravděpodobnosti vzniku života na těchto planetách, postará se o to jenom evoluce nebo tzv. seedeři, např. jádra komet či vyspělé mimozemské civilizace? Když budu pesimista tak budu tvrdit že existuje pouze pár stovek hvězd, které splnily naprosto všechny podmínky...pár stovek obydlených zemi-podobných planet v Galaxii v současné době..nepočítám ale to, že se mohou tyto podmínky tvořit už několik miliard let a že některé civilizace se tím pádem mohou dostat do stádia kolonizace a terraformace ostatních planet (globální katastrofy jako třeba srážka s meteoritem by je ale asi stejně neminuly) I tak ale může v naší Galaxii existovat zhruba takových deset vysoce vyvinutých civilizací (pokud budu pesimista:) Rád bych ještě podotknul že jsem počítal pouze s těmi 10ti procenty všech hvězd v Galaxii a že jsem nepočítal s cca 120ti miliardami galaxií ve Vesmíru ale pouze s tou naší..

Neni to tak daleko od sci-fi, přece jenom jsme v "budoucnosti" 21.století, technologický počítačový věk, máme vesmírnou stanici, jezdíme s roboty na Marsu,posíláme sondy k Plutu, už cca 20 let máme "centrální mozek lidstva" :D
.. brzo se rozvine nanotechnologie, bionika, neurální sítě, androidi, kteří budou sondami posíláni k planetám a měsícům , osvědčí se určitě lépe než roboti:)
Věřím že ke konci 21.století konečně vyvineme pohon který nám umožní dostat se do nejbližšiho systému Alpha Centauri do dvaceti let, třeba spatříme druhou zemi.. už 3/4 lidstva si uvědomuje že hvězdy na nebi jsou jiná slunce okolo kterých obíhají planety, kde může samozřejmě někdo bydlet, a ten někdo může být chytřejší než si myslíme 

aumirek píše:Naprosto s tebou souhlasím přesto mám malinko odlišnej názor.Ono uznat nějakej objekt jako mimozemskej stroj je velice problematické.I pokud někde přistane a bude tam něco čumět s okýnka pořád pokud nevystoupí a neřeknou jsme martané je těko tvrdit co to je.Pořád je tu možnost utajovaných stroju armády.Připouštím že i možná ten kontakt je nebo byl.Ale mozek se spouzí uznat že přistoupí teda oni na to že budou vystupovat tajně a spolupracovat tajně jen s jednou mocnosti jistě nás maj dobře přečtené.Spíše možná maj nějaké to plavidlo bez posádky nebo s mrtvou posádkou.No a že pokrok jde šíleným tempem kupředu je pravda.Dokonce mám za to že jde tak rychle že to lidstvu není k užitku ale spíše naopak.Lidstvo to spíše zneužije než využije.A pokud se nevymyslí opravdu nějaká možnost najít cesty k nějaké hvězde zkratkou tak i rychlost světla je jako jít na mars pěšky.Protože i když se tam poletí rychlostí světla tak výprava která se vrátí za stovky let podle mne nemá nic moc význam.Mimochodem zrovna s těch androidu mám strach až budou dokonalí tak nutně přijdou na to jak jsou dobří a že lidé jsou vlastně škodlivej druh a nemaj tu místo a to není nic proti tomu pokud nějakej šílenej vědec nebo skupina lidí je nezneužije ve svuj prospěch
(odpovim si sám, protože by se navzájem gravitačně ovlivňovali což by asi vychylovalo jejich planety z drah,hmmm, tudy cesta nevede, i kdyby jsme dejme tomu při současných technologiích využili nukleární pulzní pohon kterej by mohl "udělat" aspoň 10% rychlosti světla, nikdo nebere v úvahu že vesmír neni čistý vakuum, jak by asi dopadla loď letící touto rychlostí kkdyby se potkala se sprškou mikrometeoridů ?(zase si odpovim sám - jako cedník:)) Klidně bych se vsadil že tohle mimozemštani z naší galaxie neřeší, podle mě využívají něco jako warp pohon, pokřiví před sebou časoprostor, jejich loď zůstane v bublině normálního prostoru zdánlivě nehybná ale přitom se bude pohybovat třeba 100x rychleji než je rychlost c, je to vlastně taková obdoba červích děr, kvantový fyzici říkali že by to šlo, jenom by to chtělo energii celého vesmíru ale to už mimozemšťani pořešili, určitě maj kvalitní zdroj energie pro warp, třeba anihilaci antihmoty
(moc koukám na sci-fi no
..ale to říkal i Jules Verne viď a jak to dopadlo
Musíme taky najít zkratku..

darren_specter píše:pokřiví před sebou časoprostor

panter píše:darren_specter píše:pokřiví před sebou časoprostor
Ešte niečo napíš darren_specter, nech sa zasmejem, mal som dnes ťažký deň.

panter píše:Zrolovať kus papiera a zrolovať vesmír, je trochu rozdiel, nemyslíš?
Zpět na Ufo - Neindetifikovaný létající předmět
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků