Ahoj, podle příspěvků do této debaty se dá říci, že pisatelé o tomto tématu mnoho neví. Není divu. Víš, ono astrální cestování je výsledkem dlouhodobého a velmi složitého procesu. Vím že existuje různá literatura, kde jsou k mání všelijaké "rady" jak tohoto zážitku dosáhnout. Určitě jsem nečetla všechno, ale to, co jsem viděla, bylo tak trochu k smíchu. Já osobně s tím zatím také vlastní zkušenost nemám, ale pevně věřím, že jednou v životě k tomuto cíli dojdu. Proces se týká mnoha meditací, změny myšlení a názorů, změny životního stylu. Také hodně záleží na správném guru. Mám kamaráda reportéra a cestovatele, který píše články například do časopisu Kokteil. Před několika lety navštívil domorodý kmen kdesi v africkém pralese. Dozvěděl se, že tamní šaman připravuje nápoj z nějaké liány, po kterém se má dostavit zážitek astrálního cestování. Moc si vždycky přál to prožít a vlastně jen kvůli tomu se do toho pralesa vydal. V té vesnici pobýval dva týdny. Zážitky, které mi vyprávěl, by asi vydaly na knihu. Když se konečně dočkal obřadu s tajemným nápojem, byl hrozně natěšený na to, co se bude dít. Když viděl, jak šaman nápoj vaří, trochu ho přešla odvaha. No ale vydržel až do konce. Nápoj byl hotový až pozdě v noci. Vyhlíželo to prý jako voda po hodně špinavém prádle. Pili to z nějakých hodněkrát použitých plastových kelímků. Konzumentů bylo šest, tři domorodci, včetně šamana, a tři běloši. Pět mužů nápoj vypilo a po chvíli si prý lehli na zem, obrátili oči v sloup a nereagovali. Kamarád se tedy odhodlal a kopnul ten humus do sebe na ex. Chvíli prý nic, ale co se dělo pak, to prý do nejdelší smrti nezapomene. Dostavil se záchvat tak silného zvracení, že prý ze sebe vyhodil snad i mateřské mléko. Až do rána mu bylo nepředstavitelně zle. Pak usnul a probudil s obrovskou kocovinou až další večer. Jestli ve snu někam cestoval prý neví, protože byl totálně mimo. Šaman mu na to řekl, že jeho tělo potřebovalo očistu. Zbavil se prý všeho, co v něm bylo špatné. Nabídl mu, aby se zúčastnil příštího obřadu. Kámoš si skutečně připadal naprosto pročištěný, ale sbalil se a odjel, jak nejrychleji mohl.

Takže astrální cestování se nekonalo ani v Africe. Znám dvě osoby, které již mají tento zážitek za sebou. Popisovali to jako pocit největší možné svobody a volnosti, uvědomění si svého skutečného Já, setkání se sebou samotným, nalezení nejvyšší pravdy, která je ohromující. Z toho lze vytušit, že astrální cestování ani nemůže být jednoduchou záležitostí. Člověk musí být na něco takového skutečně připravený. Není to dopřáno každému, i kdyby sebevíce chtěl. Ještě jedno varování. Pokud se o to pokouší člověk, který je netrpělivý, nemá za sebou jiná důležitá poznání a není připravený, může se dostat do hodně nepříjemného stavu, ve kterém prožije dost hrůzné pocity. Takže, pracuj na sobě a hodně štěstí.