Žádné sny skoro půl roku

Zde pište své sny, pokusíme se najít přčinu dané věci.

Žádné sny skoro půl roku

Příspěvekod TensaZangetsu » 06 srp 2010, 01:39

Zdravím ,název tématu mluví sám za sebe, rád bych se tedy dozvěděl čím to je a co si o tom myslíte ?

Nejdříve něco víc o mě: O Esoteriku se zajímám už 3 roky od svých 15 narozenin od svého prvního setkání s duchem (tím nemyslím vyvolávání), od té doby mám častý pocit že mě někdo pozoruje když se pokouším o at' už jakou-koli magii , ale vím že je to normální, protože pokaždé se 'někdo' dívá když uvolníte svojí energii k provozování magie atd... nemám prakticky z ničeho sčím jsem se doposud nesetkal obavy i s těmiž s kterými jsem se setkal.
Od 18 narozenin se zajímám nejvíce o Aury a éterickou energii.

Opravdu poslední sen co si pamatuji , se mi zdál někdy začátkem dubna tohoto roku a myslím , že nebyl zrovna pěkný ,bylo to zrovna v den mých 18 narozenin...
Třeba je to normální kdo ví :) ... jen mi příjde dost zvlášní když se mi před půl rokem zdávaly sny minimálně ob-den ,ted' je spánek prostě jen o tom že zavřu oči a hned je zase otevřu, když to řeknu zjednodušeně.
TensaZangetsu
Školák
Školák

Re: Žádné sny skoro půl roku

Příspěvekod TensaZangetsu » 06 srp 2010, 01:40

Omlouvám se za Dual-post , zasekl se mi prohlížeč.
TensaZangetsu
Školák
Školák

Příspěvekod .Sh4rp » 06 srp 2010, 08:00

Každému sa snívajú sny len si ich nepamätáš. Najviac sa ti sníva keď si v ľahkom spánku tj. ráno keď sa máš zobudiť, alebo keď ta ráno niekto zobudí a ideš spať dalej.
.Sh4rp

Příspěvekod kllara02 » 06 srp 2010, 09:40

Sh4rp má pravdu. Každý den se Ti zdají sny, ale třeba nejsou natolik zajímavé, aby sis je pamatoval. Ve snu se Ti vlastně třídí myšlenky z prožitých dnů, takže když zažiješ něco zvláštního, skvělého nebo prostě něco co bude skvělým zážitkem, je pravděpodobné, že se Ti o tom bude následující noci zdát a sen si zapamatuješ. Nebo se Ti ozve sen, který se váže k zážitku před pěti lety, i to se může stát. Je jen otázkou času, kdy si vzpomeneš na svůj sen. Jestli Tě to fakt trápí, že si nepamatuješ Své sny, natoč si budíka tak na tři ráno, až se vzbudíš, budeš si to pamatovat. Já už jsem někde četla něco o spánku, ale nevím, v kolik hodin se jako zdají sny, to by Ti někdo tady mohl poradit, možná, že to je fakt ve tři ráno, ale nevím to jistě.
Ooh, we're the kids of the underground .. there's a riot in everyone !
kllara02
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod .Sh4rp » 06 srp 2010, 10:13

Skus hned ako otvoriš oči skus si spomenut čo sa ti snivalo. napr. ja ked sa zobduim pametam si sen ale po 1/2 hodine uz ani neviem co sa mi nieco snivalo.
.Sh4rp

Příspěvekod Nessie » 06 srp 2010, 12:28

Sny sa ľuďom snívajú tesne pred zobudením, kedy je fáza spánku najľahšia. Normálny sen trvá niekoľko sekúnd alebo minútiek, i keď pre nás to vypadá, akoby trval hodiny. Priemerný dospelý človek prejde štyrmi až piatimi spánkovými cyklami v priebehu osemhodinového spánku.

Non-REM spánok:
Fáza 1 a 2 - ľahký spánok
Fáza 3 a 4 - hlboký alebo pomalý spánok
REM spánok:
Fáza 5 - od predchádzajúcich štyroch je výrazne odlišná. REM je skratka anglického slova Rapid Eye Movement, čo v preklade znamená rýchly pohyb očí. Tento pojem vyjadruje charakteristickú črtu piatej spánkovej fázy - počas nej sa nám totiž prudko hýbu očné gule, navonok sa zdá, ako keby sme v spánku rýchlo žmurkali.

Spánkovy cyklus:
1. Fáza:
Tvorí ju približne 5% spánku, oči sa pohybujú pomaly a svalová aktivita sa spomaľuje. Z tejto fázy spánku sa môžeme ľahko prebudiť.
2. Fáza:
Tvorí ju 50% spánku, spomaľuje sa mozgová aktivita, zastavuje sa pohyb očí a klesá telesná teplota.
3. a 4.Fáza:
Prebieha tu väčšina regeneračných procesov a krvný tlak
a tep sa spomaľujú. Zobudiť niekoho v tejto fáze je veľmi ťažké. Po prebudení ešte nie sme schopní okamžitej reakcie, cítime sa "grogy" a aj po niekoľkých minútach od prebudenia sme dezorientovaní.
5. Fáza:
Počas tejto fázy sa najviac sníva, sny majú silný emotívny náboj a sú farebné.

BTW V hlbších fázach spánku občas tiež prenikneme do vnútorného vedomia a pokračujeme tam v snívaní, hoci si tieto sny zriedka pamätáme: pri prebúdzaní ich zväčša prekryjú a vytesnia sny „plytkého“ podvedomia.

Podľa mňa, by si sa nemal o tretej budiť, i keď moc túžiš pamätať si svoje sny, pretože vtedy je telo v najtvrdšej fáze spánku, ktorej absencia ťa poznačí na celý deň, hneď potom, ako sa zobudíš. Držím ti palce, určite nájdeš spôsob, ako si zapamätať svoje sny. Len pre útechu, ani ja si ich v poslednej dobe nepamätám (čož možno ani nie je na škodu, keďže mne sa stále snívajú nejaké hovadiny. :D)
Človek, ktorý nie je ochotný pre niečo zomrieť, nie je zrelý pre život.
Nessie
Školák
Školák

Příspěvekod TensaZangetsu » 06 srp 2010, 15:08

Děkuji za vaše názory , o těch spánkových fázích jsem kdysi četl a že se sny zdají těsně před probuzením vím také , neříkám ,že není možné abych si svoje sny nepamatoval , to je naopak docela pravděpodobné, ale jediné co si pamatuji třeba z dnešního spánku je v kolik hodin jsem šel spát a v kolik jsem se probudil...
Myslím si tedy , že lidský mozek si pamatuje sny, jak už ste říkaly "Zajímave, děsivé , hezké atd.." a vypadá to na 50 / 50 , půlku si nepamatujeme a půlku ano.
Není tedy zvláštní , že když lucidně sním , nebo se dostanu s vypětím všech sil vědomě do astrálního prostředí tak si pamatuji vše co jsem dělal , ale sen si nepamatuji ?
TensaZangetsu
Školák
Školák

Příspěvekod Akyana » 07 srp 2010, 13:58

Není tedy zvláštní , že když lucidně sním , nebo se dostanu s vypětím všech sil vědomě do astrálního prostředí tak si pamatuji vše co jsem dělal , ale sen si nepamatuji ?

To není vůbec zvláštní.
V obyč spánku si plaveš v podvědomí,
kdežto když jsi lucidní, tak zvovunalezneš svojí běžnou identitu a proto se to vzpomínkově spojí.

Doufám, že je to srozumitelné.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod hustopekelniklamy » 23 srp 2010, 13:43

pokud kouříš marihuanu tak se ti nemusí zdát sny takže pokud hulíš doporučují dát aspon měsíc pauzu
hustopekelniklamy
Školák
Školák

Příspěvekod mmhp » 21 zář 2010, 19:13

o tom jsem ještě nic neslyšel, díky za informaci. Myslím, že je to ale individuální a i po marihuaně se někomu zdají sny. Spíše si vzpomínám že mnoho lidí kteří "hulili" pak vyprávěli o svých šílených snech...
mmhp
Školák
Školák

Zpět na Sny