Rany

Zde pište své sny, pokusíme se najít přčinu dané věci.

Rany

Příspěvekod Hitsuki » 20 zář 2010, 09:23

Ehm... vopred sa ospravedlňujem, či som urobila zle založením novej témy, možno by som skôr mala napísať do nejakej už existujúcej... 'Sorry'
Mám zvláštne sny (pre mňa, po prečítaní hromady snov iných ľudí už mi to tak nepripadá) - nechcem ich tu všetky vypisovať, ale zaujímal by ma váš názor na dva z nich. Obaja majú podobnú tematiku.
Ten prvý som bola v mojom izbe, stála som vedľa postele, a zrazu sa u mňa objavila postava vo voľnom čiernom kimone, vytiahla meč a sekol ma ním do ľavej dlane. Na vzhľad postavy som sa nezameriaval a ani si ho inak moc nenamontuje. Nemala som moc strach - ale ani nie radosť. Bolo to zvláštne neutrálne... Taky viem, že bola noc - alebo v izbe bolo aspoň akosi šero, a cítila som, že dom je tichý ... Ten "sek", čo mi postava mečom vyryl do dlane, mňa osobne po dlhšej dobe pripadá ako "nová čiara" do dlane... možno sa vtedy niečo zmenilo, niečo v mojom živote, ale nie som si istá... Každopádne som niekoľko dní na to bola na ruku citlivá a snažila som sa jej "chrániť".
Druhý sen bol zmatenější. Ani neviem, ako sa mi to stalo, ale zrazu som si uvedomila, že na mojom tele sú rany - stigmy. To som ešte videla skôr zo svojho pohľadu. Ale v tú chvíľu, čo som si to uvedomila, so mnou začala rozlievať otupující bolesť. Zle som vnímala a potom som videla seba z iného pohľadu. Nevidela som sa jasne, ale bola som si istá tým, že som to ja. Okolo mňa bolo svetlo a niečo ako voda... pripomína mi to kúpeľňu, ale tohle bolo oveľa čistejšie...
Taky mám pocit, že na začiatku alebo na konci toho sna som nebola sama, ale niekto bol u mňa. Niekto, komu som dôverovala, ale neviem, kto... Myslím, že som s ním o niečom hovorila...
To by bolo... O stigmy sa zaujímam, takže možno sa mi len premietlo do hlavy to, ako o tom často premýšľam... Kto vie...
Hitsuki
Školák
Školák

Re: Rany

Příspěvekod Akyana » 20 zář 2010, 18:17

zrazu sa u mňa objavila postava vo voľnom čiernom kimone, vytiahla meč a sekol ma ním do ľavej dlane. Na vzhľad postavy som sa nezameriaval a ani si ho inak moc nenamontuje. Nemala som moc strach - ale ani nie radosť. Bolo to zvláštne neutrálne... Taky viem, že bola noc - alebo v izbe bolo aspoň akosi šero, a cítila som, že dom je tichý ... Ten "sek", čo mi postava mečom vyryl do dlane, mňa osobne po dlhšej dobe pripadá ako "nová čiara" do dlane... možno sa vtedy niečo zmenilo, niečo v mojom živote, ale nie som si istá... Každopádne som niekoľko dní na to bola na ruku citlivá a snažila som sa jej "chrániť".

Slyšela jsi někdy o Cestě levé ruky?

Tantra je součástí členité skupiny náboženství souhrnně označovaných též jako sanátanadharma (věčné náboženství). V indické tradici ji lze rozdělit na dvě základní školy. Cesta "levé ruky", vamačára, je chápána jako nebezpečnější. Právě ona zdůrazňuje sexualitu a praxi rituální soulože (maithuna). Radikalita školy "levé ruky" především souvisí s ignorováním či záměrným porušováním náboženských pravidel tradičního hinduismu. Součástí tantry je tak okázalé přestupování kastovního systému. Lze říci, že dávno před francouzským filosofem a mystikem Georgesem Bataillem si tantrikové uvědomili blízkost tabu a svatého, transgresivního prvku, kdy překročení hranice, porušení zákazu vede k absolutnu. Je to cesta přímá, rychlá a nebezpečná.

Myslím, že Tvá cesta bude právě ona.
(a nesouvisí jen s Hinduismem, i třeba Tibetský buddhismus je cesta levé ruky, jakákoli tantra vlastně)
Jak říkají:
Je to cesta přímá, rychlá a nebezpečná.

A bolí.
:arrow:
na mojom tele sú rany - stigmy. To som ešte videla skôr zo svojho pohľadu. Ale v tú chvíľu, čo som si to uvedomila, so mnou začala rozlievať otupující bolesť. Zle som vnímala a potom som videla seba z iného pohľadu. Nevidela som sa jasne, ale bola som si istá tým, že som to ja. Okolo mňa bolo svetlo a niečo ako voda... pripomína mi to kúpeľňu, ale tohle bolo oveľa čistejšie...
Taky mám pocit, že na začiatku alebo na konci toho sna som nebola sama, ale niekto bol u mňa. Niekto, komu som dôverovala, ale neviem, kto... Myslím, že som s ním o niečom hovorila...
To by bolo...

ten, kdo s Tebou mluví, je Tvůj mistr.
Vede Tě a chrání.

Okolo mňa bolo svetlo a niečo ako voda... pripomína mi to kúpeľňu, ale tohle bolo oveľa čistejšie...

Celá duchovní cesta je vlastně o očistě, pročištění.
To světlo pročišťuje Tvé jemné tělo a ta voda Tvé fyzické tělo a i Tvé emoce.

Velmi silné sny.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod lykantrop » 20 zář 2010, 19:39

Co je cesta levé ruky?
lykantrop

Příspěvekod Akyana » 20 zář 2010, 19:52

lykantrop píše:Co je cesta levé ruky?

:arrow: viz můj příspěvek výše.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Hitsuki » 21 zář 2010, 11:14

Veľmi ďakujem za odpoveď - som rada, že som sa dozvedela niečo o tých snoch... tohle by ma vážne asi nikdy nenapadlo... Určite si o Ceste ľavej ruky ešte niečo prečítam... Vážne ďakujem.
Hitsuki
Školák
Školák

Příspěvekod lykantrop » 21 zář 2010, 11:46

Akyana: Rozsáhlá odpověď...

A co cesta pravé ruky?
lykantrop

Příspěvekod Akyana » 21 zář 2010, 12:50

Hitsuki píše:Veľmi ďakujem za odpoveď - som rada, že som sa dozvedela niečo o tých snoch... tohle by ma vážne asi nikdy nenapadlo... Určite si o Ceste ľavej ruky ešte niečo prečítam... Vážne ďakujem.

Velmi rádo se stalo.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod pentagramové oko » 21 zář 2010, 20:35

Akyano moc zajímavé,a učenlivé. !no1 !no1 !no1
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Příspěvekod Akyana » 26 zář 2010, 21:45

Děkuju!

=)
Akyana
Mysterian
Mysterian

Zpět na Sny