Černobyl a radioaktivita

Mimozemšťané a paranormální jevy

Černobyl a radioaktivita

Příspěvekod pacey » 19 lis 2008, 21:19

Ahojte nemate niekto nejake informacie o cernobyle ,radioaktivite a vzniknutimi zatajovanymi mutaciami ci inymi anomáliamy? !no1
" Nie je dôležité, čo si dokázal v škole, ale to, čo dokážeš v živote. " Einstein
pacey
Školák
Školák

Re: Černobyl a radioaktivita

Příspěvekod martink » 22 lis 2008, 08:10

Tak teď si mi to připomněl, docela dobře si na tu dobu pamatuji, také by mě to docela zajímalo jak to tam teď je. Chtělo by to nějaké fota s té oblasti, nemáte někdo?
martink
Webmaster
Webmaster

Příspěvekod pacey » 23 lis 2008, 19:21

fotky su wsade skoro ccital som clanok ze v roku 2012 to tam maju zastavat.. je ot troska skoda ze to chcu znicit :/ ppretoze je to skor taka pamiatka. mna by skor zaujimali nejake clanky o posobeni radioaktiviy :(
" Nie je dôležité, čo si dokázal v škole, ale to, čo dokážeš v živote. " Einstein
pacey
Školák
Školák

Příspěvekod martink » 23 lis 2008, 19:25

Já co jsem našel tak tam je stále velice velká radioaktivita, je tam tak veliká že tam nemůžeš bez specielního obleku, tak se nediv že to tam chtějí zlikvidovat.
martink
Webmaster
Webmaster

Příspěvekod pacey » 01 pro 2008, 20:55

ta radioaktivita tam bola kedysi v roku 2011 ma zevraj zmiznut, ale podla mna by to nemali znicit. Je to nieco ako , hhmmm varovanie? pamiatka?
pacey
Školák
Školák

Příspěvekod obelus » 07 pro 2008, 11:55

Město Pripjať vypadá jako město duchů žádní ptáci ani zvířata. Všechna byla vystřílena aby se s nimy nešířila radiace
obelus
Školák
Školák

Příspěvekod aumirek » 12 čer 2009, 20:01

tak počkat četl jsem něco jiného to město je sice opravdu město duchu ale ta radioaktivita v okolí už není tak hrozná ale co je pry překvapilo žije tam podihuvodně hodně zvěře a mimořádně se ji daří
aumirek

Příspěvekod pacey » 17 zář 2009, 20:16

pacey
Školák
Školák

Příspěvekod Orleon » 25 říj 2009, 20:33

http://reflex.cz/Clanek27414.html

taky hezkej článek, nicméně v reflexu jich je o černobylu dnes, více, je zajímavé se dočíst, jak tam žijí v řece pod mostem obrovský sumci ochočený jak kapříci, jak se tam dělají vejlety autobusem, jak byty v pripjati mají už historickou hodnotu a jsou dokonalým skanzenem bolševizmu, jak jádro pořád hoří a využívá se k vytápění míst kde ještě zůstaly lid, že je to celé uzavřené, hlídají to vojáci a dělají se tam nějaké pokusy, že jsou tam výzkumné týmy, které tam něco kutí ale i že už je vymyšlený nový sargofág, protože ten starý se už rozpadá tad, atd, říkám jukněte na reflex, napsali toho o černobylu celkem dost a myslim si, že zábavně
Silou vůle změníš osud
Orleon
Školák
Školák

Příspěvekod Tafi » 18 srp 2010, 20:26

Půlka z toho co tu píšete jsou blbosti... v Chernobylu jsem byl minulej rok, kamarád v roce 2002... Pro lepší pochopení zóny doporučuju si přečíst cestopis Eleny Filatove : CESTOPIS
Snažím se pochopit, abych mohl uvěřit.

Smrt je lékem, který najdeme kdy chceme, ale máme ho užívat co nejpozději.
Tafi
Školák
Školák

Příspěvekod Loli Love » 19 srp 2010, 10:48

Stačí to napsat v klidu :smile: . Řekla bych, že tam většina z nás, tam na slunný dovolený minulej rok nebyla !smejesa! .

Jednu dobu jsem se o téma Černobyl zajímala. Na návštěvu onoho místa jsem ještě moc mladá, ale četla jsem podobné články od růžných lidí a prý je to nejlepší v období zimy, kdy na člověka dýchne ta pravá „strašidelná“ atmosféra. Ale jinak je prý pravda, že ten odpad v podzemí stále hoří a bude to trvat až stovky let než vyhoří. Je tam snad i možnost mít jakési „průvodce“. Někdo chtěl jít do vnitřních prostor bytů, ale prý jsou na spadnutí, takže tam „nepouští“ ale za nějaký ten úplateček se všechno zařídí. A do sarkofágu nepouští vůbec, kvůli rekonstrukci.

Píšu jen z cizích zkušeností.
Mohl by jsi taky napsat pár postřehů z tvojí cesty.
Kenzen naru tamashii wa... Zdravá duše
Kenzen naru seishin to... se nachází ve zdravé mysli
Kenzen naru nikutai ni yadoru... a ve zdravém těle
Loli Love
Školák
Školák

Příspěvekod Ghost » 18 říj 2010, 09:44

V roce 2011 už se bude obydlovat chernobyl protože tam bude nejniší stupen radioaktivity ale sou i pověsti že tam sou duchové ale to jsou kecy jenom pouho pouhý kecy to si jen někdo vymislel.. !smejesa! !smejesa! !smejesa! !smejesa!
Ghost
Školák
Školák

Příspěvekod Loli Love » 19 říj 2010, 15:41

V roce 2011 a nejnižšší radioaktivita?

V roce 2011 by spíš měl někdo začít konečně řešit, co se bude dělat s celou budovou. Ten poslední, kdo bude mít peníze na opravu železobetonu, aby byl únik radioaktivity menší, bude Ukrajina. Začíná to být celosvětový problém, možná by se měli řešit věci podobného rázu a neměli by se strkat peníze zadluženému Řecku.
Kenzen naru tamashii wa... Zdravá duše
Kenzen naru seishin to... se nachází ve zdravé mysli
Kenzen naru nikutai ni yadoru... a ve zdravém těle
Loli Love
Školák
Školák

Příspěvekod Ghost » 18 lis 2010, 15:16

V roce 2011 by měli obydlet chernobyl bude tam nejniší stupen radioaktivity.
Ghost
Školák
Školák

Příspěvekod Hrobař » 10 pro 2011, 17:49

Téma černobylské zóny je zajímavé. V podstatě je to unikátní prostředí které nás má hodně co naučit. Protože se u nás doma věnujeme chovatelství a s tím spojené genetice tak jsem se na téma radioaktivní zóny podíval z tohohle úhlu pohledu.

Přímo u černobylské elektrárny už léta probíhá genetický výzkum vlivu radiace na stádu krav. Výsledky ukazují že k mutacím sice dochází ale pouze v zárodečné fázi a protože má organismus mechanismy jak takové poškozené zárodky odstranit tak faktický dopad je pouze snížená porodnost. Další statistiky ukazují že krávy se během třech generací zvýšené radioaktivitě přizpůsobili a porodnost se téměř normalizovala. Tytéž pozorování byli provedeny i na Hraboších a to se stejným výsledkem.
To že se příroda v zóně nejen přizpůsobila ale velice dobře prospívá je obecně známí fakt.
Otázkou ovšem je jaké změny proběhli uvnitř zvířat. To už tak jednoznačné není. Genetické testy ukázali že došlo k „zjednodušení“ DNA. To je evolučně krok zpátky a to o stovky tisích let vývoje během pár generací. Možná že pravý rozměr katastrofy spočívá právě v degradaci DNA.

Jsou tu ovšem i náznaky posunu v před. Četl jsem že černobylští vlci jsou mnohem větší a inteligentnější než je běžné a co je hlavní tak že se nebojí ohně. Totéž divočáci. To však těžko ověřit.

Nedávná havárie v jaderné elektrárně Fukušima opět otevřela téma radiační bezpečnosti. Dnes už je celkem jasné že Japonská vláda rozsah katastrofy zlehčuje. Mimochodem zvířata ve Fukušimské oblastí si zvesela divočí.

Co mnoho lidí neví tak existují náznaky že přirozené radiační pozadí Země poslední dobou prodělává výkyvy. Já osobně to přisuzuji fenoménu dne Zlomu.
Hrobař
Ban
Ban

Příspěvekod Sam Tektzby » 13 pro 2011, 12:11

A to jsi vzal kde, že přímo u elektrárny. Bylo to u rudého lesa, u samotného sarkofágu by to nebylo asi moc košér. Zjednodušení to je taky nesmysl, šlo o spontánní zvýšení počtu mutací u strukturních genů a to dokonalo velkou úmrtnost neodrozených zvířat. Takže žádný krokování se nekoná, jen genová slabost nic víc. Inteligentnější zvěř, divočáci a vlci..hele nehraješ moc Stalkera, protože tohle už je úplný krok stranou :D
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Zpět na Mimozemšťané a paranormální jevy