Geniální Bůh

Zde pište své uváhy.

Moderátor: martink

Geniální Bůh

Příspěvekod martink » 25 srp 2007, 16:56

Božská personifikace přírodních sil a zákonitostí byla v dávných dobách, kdy lidé podstatu a mechanismus většiny přírodních jevů neznali, docela běžná. Teistická představa všemohoucího Boha, který všechno všude a neustále "dělá svýma rukama", byla po staletí jádrem většiny náboženství v euro-americkém teritoriu. Ani nyní ještě zdaleka nevíme všechno. Víme toho však dost na to aby bylo zřejmé, že pokrok v přírodovědě čím dál víc "vytěsňuje" fantastická a nadpřirozená vysvětlení jevů a nahrazuje je skutečnými ověřenými poznatky a přirozeným vysvětlením, odhalujícím i vzájemné souvislosti jevů. Teistická představa je nyní již zcela zbytečná, nevěrohodná ba absurdní. Náboženské "vědění" tohoto druhu je jen zdánlivé, prázdné a často falešné, ve skutečnosti nic nevysvětluje, pouze "záplatuje" naši nevědomost.
Pokud by se shora zmíněné odvážné koncepce synergetiky a kosmologie ukázaly být správné, ponechávaly by opět Bohu jen velmi redukovanou úlohu: Bůh by byl "pouze" projektantem a tvůrcem zákonů chování hmoty (tyto zákony určují i vznik hmoty v nám známých formách). Pro věřící budiž zadostiučiněním, že velkolepost takto pojatého Boha tím není nijak snížena. Naopak :
Vytvoření přírodních zákonů, jejichž působením vznikl a udržuje se v "chodu" celý vesmír a které vedly k rozvinutí úžasného květu života, je dílem nad všechnu představu geniálním !
martink
Webmaster
Webmaster

Příspěvekod Tony » 25 srp 2007, 20:14

já jen nechápu, jak se ve všech těch článcích, odstavcích a co já vím, jak je ještě dělena bible, píše, že bůch je dokonalý " Modli se k němu a bude ti odpuštěno" i když tě na světě nikdo nemá rád, Bůch tě miluje, Bůch nedělí zlé a hodne, černé a teplé lidi, ale má rád všechny. Bůch dávat život všem lidem. a tad. proč je na světě ta situace co je! Proč je v africe 80 % negramotných, proč umíraj mladí na AIDS tornáda bouraji byty atd. Proč? Chápu ty, co se nemodlej nebo prostě něco, ale tak většina lidí je "hodná" tak proč nám Geniální Bůch" nemůže pomoci, když nás všechny tak miluje a má takovou moc?
Tony

Re: Geniální Bůh

Příspěvekod Pér » 28 lis 2009, 16:50

Myslíš si, že kdyby každý měl ve svém srdci a ve své mysli Boží desatero a Deset Kristových blahoslavenství, tak by to na světě vypadalo, tak jak to vypadá? Kdo dbá o jejich plnění? Bůh neustále nabízí každému svou pomocnou ruku, ale většina vůbec nechce ani slyšet ani vidět. Podívej se, kdo vládne tomuto světu? Peníze, sex, násilí, politika..... Však to všichni víme. Ale boží mlýny melou, to se neboj. Cestou z těch sraček je poselství o míru, lásce, spravedlnosti atd. Vím, že jsou to pojmy omleté, ale je to tak. Zlo má totiž zde na světe jeden úkol. Přivést lidstvo na vyšší úroveň. Znáš to pořekadlo? Všechno zlé je k něčemu dobré. Zkus se zamyslet sám nad sebou, jestli i u tobe toto pořekadlo funguje? U mě stoprocentně ano.
Pér
Školák
Školák

Příspěvekod aumirek » 28 lis 2009, 17:21

Každá doba měla své zločince jejímž jménem ospravedlnovala své zlločiny at už to byl buh hitler nebo lenin.Chápu pravěkého člověka s jeho znalostmi nebo pokud tu někdo přišel s kosmu že zákonitě to pro něho byl všemocný buh.Ale proboha od této doby jsme snad už pokročili.No a pokud je pro někoho nepředstavitelné že člověk pochází s opice neb to je jen zvíře a on je přeci pán tvorstva tak ten tohle určitě nepochopí.A pokud nepochopí ani to že sama příroda a vesmír je tak užasný že dokáže stvořit život a vše co tu je nedá se nic dělat.Potom opravdu asi má za to že jen buh muže stvořit z prázdného vesmíru toto vše.Ted ale nastane otázka byl jen prázdnej vesmír a buh ale ten se vzal kde že by ho také stvořil nějakej nadbuh a toho zase kdo.
aumirek

Příspěvekod Pér » 28 lis 2009, 17:36

Mě osobně třeba nezajímá, jestli byl předbůh a předpředbůh, ale je to zajímavá myšlenka. Taky mě to už napadlo. Říká Ti něco jméno Rudolf Steiner? V jeho knize Egyptská mystéria nebo tak podobně se ta jeho kniha jmenuje, popisuje něco velmi zajímavého. Nevím, jestli věříš, že někteří jedinci vidí budoucnost i minulost, já ano.
Pér
Školák
Školák

Příspěvekod aumirek » 28 lis 2009, 17:40

tu knihu jsem nečetl ani mi nic neříka že někteří vidí budocnost nevěřím sice nicméně připouštím že jsou věci mezi nebem a zemí no a ty věštby hlavně hodně dříve pronesené tak přiznejme si se daj vyložit vždy tak jak někdo potřebuje
aumirek

Příspěvekod Pér » 28 lis 2009, 17:47

Hitler si taky myslel, že je to on, kdo má za úkol založit tisíciletou říši míru, dobra a blahobytu. Hlupák si vždy udělá svůj výklad. Ale mě takový lidé nezajímají, od těch se toho moc nenaučím.
Pér
Školák
Školák

Příspěvekod pentagramové oko » 03 kvě 2010, 20:59

tohle je zajímavá otázka.nikdo neví jak co bylo,stejně z toho budou jako vždycky různé názory a dohady.já osobně si myslím,že něco muselo být.když se zamyslíte nad božskou olympií,je tu nespočetně mýtů a legend.genialního boha si dodnes představují šamani v džunglích.věří na staré tradice a zákony.a stím zlem to už je horší,řekla bych že poslední léta víc převažuje.vznikají naboženské sekty a obírají lidé o majetek,jako například jehovisty.mám tady jednu naproti sobě jako sousedku.a výsledek ráda udává lidi to je zlo!když někdo žije myšlenkou jak škodit tomu druhému.
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Příspěvekod Koubič » 29 bře 2011, 19:45

"That is not dead which can eternal lie
and with strange æons even death may die"
Koubič
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Severus Snape » 29 bře 2011, 21:45

Koubič zajímavý je to k zamyšlení. !no1
Rada Datur Longo Prudeta Temporis Usu.
Vzácnou moudrost dá ti hlavně zkušenost dlouhá.
Severus Snape
Ban
Ban

Příspěvekod Koubič » 30 bře 2011, 12:38

Ještě jsem o tom natočil krátký dokument

http://www.youtube.com/watch?v=9-qFpSooYUM

jak jsem již řekl jinde mám opravdu příšerný hlas a jako hlasový doprovod se opravdu nehodím, stejně tak omluvte kvalitu zvuku, ale ten mikrák už byl asi 100x zlomen a jiný nemám (asi 50x jsem si na něj sedl).
"That is not dead which can eternal lie
and with strange æons even death may die"
Koubič
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod zombie » 04 dub 2011, 19:55

Nic jsem neslyšlel nebo mi blbne zvuk?
víra k víře pomáhá.
zombie
Ban
Ban

Příspěvekod zolinoboys » 08 bře 2012, 00:16

boh jako taky nexistuje..mytus o cervenej karkulke a podobnich rozpravok voubec nejaka vec natejto zemi nema nic spolocne bohami jako takyma biblie..jeto silna filozofia na udrzanie ludi a urciteho prudu chovania a sluznosti a fanatismu {boh sa dal na 10000000 ciest ktora nevedie nikam } podla mna a dejin su ludia blby a mudry mudry vyuzivaju blbych a cela psichologia je vtomto zakopana ci to bolo za egypta ci dnesnej doby kazdy clovek niecomu veri ja verim mojmu rodu a krve to dvrdim ja su ludia ktory cele starocia vyuzivaju ja vieru tak ludi ku svojej prosperite .....takto bysom mohol pokracovat cele hodiny .......pozdravom zolinoboys
zolinoboys
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 08 bře 2012, 00:59

To není filosofie, ale teosofie. Jde o metafyzický myšlenkový směr.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arta » 09 bře 2012, 12:31

zolinoboys - pozor na to, taky věříš...
Zlobit by ses měl na církev, ne na toho "dědulu na obláčku".
Arta
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Sam Tektzby » 09 bře 2012, 19:22

Spíš by se měl zlobit sám na sebe, že věří i když sám věří tomu, že nevěří :D
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Zpět na uvahy