od Arpaix » 07 dub 2011, 11:22
O techto mistech velmi premyslim,a az navstivim CR,a Prahu, tak se chci na ta mista podivat, ale udelat to tak, abych tam mohla zustat pres noc.
Jak ja vcera o techto mistech psala, tak se mi zdal v noci sen o historii Petschova palace /uradovna gestapa v Praze v letech 1939-45/.
Mne se zdalo:
Budova byla prazdna, ale citila jsem vsude vuni cerstve kavy!, ale z cele budovy a prevazne schodiste sel chlad,a pocit stisnenosti,a strachu. I kdyz jiz je davno po valce.
Zdalo se mi ze na schodisti byly v te dobe svetle zelene koberce, ale z mistnosti za zavrenymi dvermi se ozyval plac a volani o pomoc. Sklepy jsem ve snu nevidela, jen ta horni patra, kde byli obeti vyslychany, jednalo se asi o 3-4 patro.
Cela ta budova pusobi dojmem strachu, bolesti, tisne, pocitu bezmocnosti,a v ni je velmi mnoho negativni energie.
Ta nezmizi ani za stovky let, nebot v tom dome se za 6 let valky dpchazelo k strasnemu lidskemu utrpeni.
Lide byli brutalne muceni a casto umirali na nasledky strasnych utrap.
Mnozi vysetrujici nebyli ani po valce dopadeni,a dokonce i chef dr. Gerke, zil az do roku 1981 klidnym zivotem v Nemecku a nikdy nebyl za sve ciny potrestan. Po valce dr. Gerke pusobil jako pravnik, a dal se k katolicke cirkvi..
Ceskoslovenske urady po valce se snazily dostat tohoto muze pred soud,ale nemely pry "dostatek dukazu", i kdyz dukazu byli tisice,a u soudu vypovidaly i obeti Ernsta Gerke. On byl vsak chranen mnohymi nemeckymi neonacistickymi organisacemi jako napriklad Stille Hilfe (vedla ji dcera Himmlera Gudrun Himmler)..bylo by zajimave spojit se s Duchem Ernsta Gerke,a zeptat se na nektere veci. Celou noc se mi zdalo o Petschkove palaci,a ve snu ho prozkoumavala. Jen 2 patra,a pak se probudila.