Okkultisticka literatura

Zde můžete probírat prakticky vše co dovolují pravidla tohoto fóra.

Okkultisticka literatura

Příspěvekod Arpaix » 12 čer 2011, 13:05

Ja nevim jak v CR, ale ve Finsku neexistuje skoro zadna okkultisticka literatura, ktera by byla prelozena do mistni reci.
Jen Allan Kardec, Kniha Duchu nam vysla kdyz ja spolecne s Pekka Kaarakainen to prekladame.
Chceme prelozit vse co kdy A.Kardec o Spiritismu vydal. P. Kaarakainen preklada z reci portugalske a ja francouzske,a delame to jen ve velmi malem nakladu,a knihy nejsou dostupne vsude,a i je velmi tezke to vydat.
Neco jsme dali na http://www.spiritismi.fi/
ale je to velmi malo. O stredoveke necromancii zde nevyslo nic, ani o katarismu, ani o uceni manichejskem. Zdna teologicka literatura, ktera ma jine uceni nez uceni Petrovy cirkve / katolicka, protestantska a ortodoxni/.
Ja to je v CR? Ja se rozhodla zacit delat i preklady aby i Finove poznali neco jineho nez luteranske uceni.
Delam to ve volnem case. Zde ani neni nic o historii katarskeho hnuti,ani o beguinech, ani o dolcinistech, nic o stredoveke teologii,a lidech jako byl Abélard!
Zde existuje jen v velmi male mire spolecnost " rosenkrucianu", jejich uceni se z casti zaklada na uceni kataru.
Jinak vsak nic.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Re: Okkultisticka literatura

Příspěvekod Arpaix » 12 čer 2011, 13:14

Pak zde mame gnostickou spolecnost, http://www.gnostinenseura.fi/
ale i setkani jsou velmi malo. Zitra rano prednasim v meste Kuopio o katarismu,a uceni,a i o manicheismu.
Jiz v 8 rano,a musim pocitat s ucasti luteranskych pastoru. Ti na takove stkani radi chodi.
Zde je malo katoliku, ale ti co jsou, jsou velmi tvrdi a fanaticti. Ja znam jednoho studenta teologie, ktery je fanaticky katolik, ale v luteranskem Finsku narazil na odpor a tak studuje v Polsku.
Je to Emil Anton a ma tento blog: http://www.hyviauutisia.net/
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Arpaix » 08 črc 2011, 12:57

Ja vse co mam domamam francouzsky, neco latinsky, portugalsky..ale co bylo treba o historii necromantie napsano anglicky?
To ted nechci pro sebe,ale pro zenu ktera ma zajem a je z USA. Ja anglicky neovladam na 100% a tak ja nemam co ji nabidnout v anglictine. Chci ale aby zacala neco studovat a zacit treba historii.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 08 črc 2011, 13:15

Něco o historii napsal Daniel Ogden - Greek and Roman Necromancy, ale jinak se v USA vydávají, kolem tohoto tématu, jen obskurní příručky, bez valné kvality.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 08 črc 2011, 13:29

Dekuji Vam,poradim ji. To je tezke, ja ji mohu psat a radit literaturu z Francie,ale ona francouzky umi asi jen 10 slov.
Ja chci aby si uvedomilao co se jedna, cetla,studovala a poznavala historii a uklidnila svoji mysl.
Ona ma uplne jine predstavy nez tomu zkutecne je. Pred temi evokacemi ji varuji,a pred zneuctivani hrobu.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 08 črc 2011, 16:46

Myslím, že až se do toho ponoří hlouběji, tak s tím poskakováním po hrobech, s pivem ruce, skončí.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 08 črc 2011, 17:33

Ona je snad opila kazdy den. Nevimkolik je ted v USA hodin,ale telefonovala opet v stavu opilosti. Ja ji rekla ze s ni budu mluvit az bude strizliva. Nerozumim ji,nebot mluvi cizi reci a spatne artikuluje. Proc tak pije? Vim, nema praci,ale to neni duvod byt opila cele dny. Zase ode mne chtela kontakt na nejakeho ucitele ktery zije v USA a mohl by ji ucit doma.
Ona nepochopila jeste duvod proc prestat se opijet a vyhnout se stavu opilosti 8 dni pred ritualem.
Nema zakladni znalosti ani o ochrannem kruhu!!! Z neho nesmi behem ritualu vystoupit. Jka to ze takove zakladni veci nezna??
Navic my nepraktijujem v prostred hrbitova, ale v hrobce!, nebo opustene ruiny hradu, zamku,klastera, ale NIKDY!!, ne v prostred hrbitova.
Ona evokovala opila a asi v 22 vecer. Chyba, nejlepsi doba je mezi 23-01., ne cely mesic, ne kdyz je novy mesic.
NIKDY NE POD VLIVEM ALKOHOLU CI JINE DROGY! 12 hodin pred evokaci nejist a zadny kontakt s lidmi.
Proc nepochopi s tim pitim???
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 08 črc 2011, 17:55

Mě se pořád nezdá ten věk, chová se jakoby se jednalo o teenagera. Zdá se mi jestli se nejedná jen o postpubescentní pózu.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 08 črc 2011, 18:50

Ma skutecne 24 let, poslala i foto a na svuj vek vypada. Hledam pro ni nekajou seriozni literaturu v anglictine,ale nemohu nic najit, kdyz sama nemohu tak dobre vse studovat kdyz to neni rec kterou ovladam 100%.
Vsechny dobre Grimoire mam jen francouzsky a to zase neumi ona.
Tu historii jsem poradila,ale myslim ze by mela neco delat se svou tezkou zavislosti ana alkoholu.
Pokud vypije 4 piva, tak dobre,ale 8 je jiz mnoho na mladou zenu, a jeste kdyz to pije kazdy den a kombinuje s vodkou.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 08 črc 2011, 18:57

Osm piv je i na mě docela dost.
:D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 08 črc 2011, 19:08

Ja si dam vecer tak 4,a staci. Nikdy vsak ne pred navstevou hrbitova,ale ani pred ZADNYM RITUALEM.
Ja se na kazdy velmi peclive pripravuji, jak jsem to popsala v kapitole "magie".Mne priprava trva 8 dni.
A to znamena i pust a alkoholu minimalne, 1 pivo, nebo take 8- 10 dni uplna abstinence.
Ja jsem v ohledu rutualu velmi peclivy clovek, i kdyz normalne jsem uplny bohém.
Clovek by nemel jit na hrbitov nikdy opily,a nemel by tam ani kourit.
V hrobce muze kourit myrhhu,ale nikdy ne cigarety, nebot to je neucta k mrtvym!
Pokud clovek opily zneucti nejaky hrob, ono muze se mu to vratit. Ne hned,ale pozdeji. Pokud zacne rikat v opilosti- humoru nejake "kletby", tak ono muze to mit vliv negativni.
Ona ta zena kdyz opila na hrbitove a jeste vprosterd vyvolava, muze mit vliv, ne hned,ale pozdeji.
Ten vliv muze byt i jeji 6 let trvajici nezamnestnanost, spatne financni situace. Muze stat se ji ze praci nenajde nikdy.
Pokud si tak hraje, je hloupa neb nevi jake sily ma proti sobe!!! Ja nechapu jakmuze byt tak hloupa.
Ja byla take mlada,ale ve 24 letech jsem jiz aktivne praktikovala. Ja zacala take asi ve 14 letech,ale vzdy jsem k mrtvym mela uctu a nikdy jsem nesla na hrbitov opila.
Nevim jakouliteraturu ji jeste mam poradit, neb to chci mit na 100% jasne ze ji to nemuze skodit.
Ona muze poznat i spatne ucitele, kteri by dovedli zneuzit jeji duveru a opilost.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 08 črc 2011, 21:10

Tak před rituálem je samozřejmé, že nebudu pít.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 08 črc 2011, 22:56

Ja jsem te zene doporucila na zacatek Allana Kardec, je pry i anglicky, ale ja mam doma jen francouzsky.
Ja ji poradila at hleda v nkladatelstvi Amazon, Allan Kardec, to jsou velmi dobre knihy.
Ono ji to pry nezajima! Metal a satanismus, o kterem ale nevi nic.
Kdyz ji poradila knihu o Recke historii necromantie, tak pry na ni moc "tezke a ne zajimave", kdyz ja ji poradila A.Kardec, Kniha Duchu, tak ji tez to nebavi. Ale Kardec byl moderni necromancer!
J auz nevim co ta zena chce!! Chce pomoci a ja ji pomaham, hledam literaturu co je anglicky, hledam i ve sve knihovne co by mohlo byt anglicky prelozeno, ptala jsem se finskeho spiritisty Pekka, jestli nema neco v anglictine ze bych to te zene koupila.
Doporucuji ji poslouchat Mozartovo Requiem ane death metal. Ono ale nezajima ji nic!!
Ja rada se poucim i ted a ctu vse co je od tematu. A ziji ve Finsku a shanim po celem svete,a to jeste mluvim spatne anglicky.
Shanin francouzsky, portugalsky, catalansky, latinsky, occitan.
Tato zena mluvi anglicky rodnou reci a muze v USA hledat sama!!Ma internet,proc nehleda..nerozumim co chce.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Zpět na Všeobecný pokec