Duchové, démoni, vše vyvolané a MLUVA

Máte nejaké zážitky?

Re: Duchové, démoni, vše vyvolané a MLUVA

Příspěvekod jarek6 » 17 čer 2011, 14:08

lykantrop píše:Ahoj, poslední dobou docela dost uvažuju o jednom problému, kterej mi pořád nevysvetlitelne koluje hlavou. Týká se jazyka => mluvy se vším vyvolaným. Jak můžu vyvolat démona a mluvit s ním například česky. Jak mi může rozumnět? Maximálně latinsky, nebo enochiansky. A co potom duchové. Například zesnulý chlápek, kterého vyvolám a který byl němec semnou snad bude komunikovat po česku? A ještě jedna věc, takový ty návody například na přivolání živlů v elementární magii po česku, to už mi přijde jako kravilný vrchol. Co si o tom myslíte vy?

Osobně to neřeším, démoni mluví naším jazykem, kdysi se mluvilo latinsky, tak taky mluvili latinsky
jarek6
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 17 čer 2011, 14:31

Já si osobně myslím, že problé s jazyky a démonem, z hlediska etymologického, je absolutní nesmysl. Nadpřirozené entity, tohoto ražení, jsou podle demonologie absolutně imunní vůči jakékoliv jazykové indispozici.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 18 čer 2011, 15:57

Duchove mluvi tak aby my jim rozumeli, tedy v nasi reci. Duch mluvi tim jazykem nasim kdy chce aby mu mu rozumeli.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 18 čer 2011, 16:21

Taky si myslím. Podle mě tato "jazyková omezení" neexistují i vůči etymologii, ze které jasně víme že se jedná o "inteligence".
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Stiffy » 25 čer 2011, 11:38

martink píše:Trochu pro vysvětlení, veškeré duše které jsou mimo náš svět, mají vědomí na takové úrovni že nerozlišují nějaký jazyk, vše se odehrává na telepatické úrovni, všechno se děje pomocí citu.
Ted k těm démonům, prosím o rozlišování démonů a duchu, démoni většinou řadíme do sféry krvavých božstev, nedoporučuji se tím vůbec zabývat, pro přiblíženi doporučuji přečíst knihu necronomicon.

ano to je taky dobra kniha ale kdyz by se nekdo chtel vice zabivat demonama a jejich vyvolavanim tak bych spise doporucil knihu Experimentalni Demonologie
Plerique magicis subiiciuntur ... tamen Im 'non plures leges.
Stiffy
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 25 čer 2011, 13:01

Už jen ten název ve mě vyvolává hrůzu. Co takhle spíš dochovany spisy, jako Malleus maleficarum, Starozákonná demonologie podle A. de Spina a nebo dodnes užívané Compendium Maleficarum podle Gauzza.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 24 črc 2011, 01:37

Tak ja ziji ve Finsku, muj rodny jazykje francouzsky, umim i cesky i dalsi reci.
Ted asi 2 tydny prohledavam starou nemocnici a hledam kontakt s zemrelymi pacienty, vsichni byli Finove!! Ja zkousela s nimi mluvit finsky,ale u mista na umyvani jako by nekdo mi rikal " Allez!", jako bych nebyla vitana a v me rodne reci,a tak i ja s temito "obyvateli " mluvim svoji reci,azda ze oni rozumi.
Ja v reci ktera neni ma rodna neumim komunikovat tolik, do hluboke.
Ja odpovidam asi tak:
Dieu, qui est la bonté et la sainteté par éssence ne les avait point crées mauvais et malfaisans. Sa main paternelle, qui se plait á répandre sur tous ses ouvrages un reflet de ses perfection infinies, les avait comblées de ses dons les plus magnifiques. Aux qualités suréminentes de leur nature, elle avait ajouté les largesses de sa gráce : elle les avaits faits en tout semblables aux Esprits sublimes qui sont dans la gloire et la félicité....
podobne ja mluvim s temito "obyvateli".
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Předchozí

Zpět na Duchové a poltergeist