Duch, probuzení

Máte nejaké zážitky?

Duch, probuzení

Příspěvekod komar.gubin » 25 črc 2011, 03:56

Ahoj, včera v noci se mi stalo něco šíleného a pro mě absolutně nepochopitelného.

Usnul jsem na mě velmi brzo - za tmy (většinou chodím spát až za světla) v obýváku na gauči. Spal jsem na břiše. Z ničeho nic jsem ucítil šílený tlak v hlavě a takový pocit jako před omdlením (pískot až hukot v hlavě), respektive po celém těle ale ta hlava byla asi nehorší, chtěl jsme se otočit, protože jsme si vzpomněl, že mi kamarád o tomhle nedávno vyprávěl,že se to stalo pár známým, ale pouze to, že se nemohli hýbat a cítili, že za nimi někdo je. Otočit jsme se nemohl, ani pohnout, naopak jsem cítil tlačení do sedačky. Před očima se mi objevila, jakoby fotografie (statický obraz) dámy (plus, mínus 30let, tmavé vlasy, drdol) - taková ta klasická zašlá černobílá fotografie ze starého alba :) .. A slyšel jsem hlas, který říkal : ty hajzle - hals byl takový ne příliš lidský, s ozvěnou, jako několikrát dokola. Chtěl jsem začít křičet, protože bolest se čím dál víc stupňovala, ale nešlo to, najednou vše přestalo. Chtěl jsme se co nejrychleji otočit, protože kamarád mi to tenkrát popisoval, jako UFO, ale byl jsem ještě chvilku v transu a zvedl jsme se asi až tak po 5ti vteřinách a nikde nic nebylo.

Předpokldám správně, že se jednalo o ducha té paní? Co mi mohla chtít, nepotřebovala nějak pomoct. Neuvědomuji si, že bych udělal nekdy něco špatného někomu,kdo by mohl být mrtvý, proč mi tedy mohla nadávat? Mám se ducha nějak zbavit, nebo to nechat být? Vrátí se?

Děkuji mockrát

ted ctu nejake clanky o spankove paralyze, myslite, ze se zde jedna pouze o to, nebo to byl opravdu nejaky duch?
komar.gubin
Školák
Školák

Re: Duch, probuzení

Příspěvekod Sam Tektzby » 25 črc 2011, 11:40

O ducha si nemyslím, pokud be se jednalo o nějakou podobnou entitu, nevyvstalo by to jako fotografie. Jinak spánkovou paralýzu můžeme taky vyloučit, viz. hned jsi vstal, ve spánkový paralýze se máš problém jakkoliv pohnout po delší čas, jelikož se restartují všechny synapse po REM fázi. Jak jsi psal ležel jsi na hrudníku, což mohlo zapříčinit lehčí dislokaci, která mohla za bolest a nemožnost ze sebe vydat hlásku. Pokud jsi slyšel ozvěnou, nejvíce to nahrává probuzení v NREM fázi, kdy tělo registruje všechno pomaleji a mozek je tak říkajíc "oblbnut". Nehledej hned ve všem duchy a těžké paralýzy, tady šlo na devadesát dva procent o tzv. noční děs, silnější noční můru. Může jít o následek nějakého stresu, vsugerování si přítelova vyprávění, či postraumatický stres. Nešlo o spánkovou paralýzu ani setkání s duchem, už vůbec ne UFO.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod KillerLP » 27 črc 2011, 10:58

Ano, tady v tom souhlasím se Samem. Mohlo jít o vsugerování toho kamarádova povídání, mé sny taky někdy odráží to, o čem slyším, nad čím přemýšlím. Musíš první vyhledat všechny možné skeptické řešení. :) O UFO určitě nešlo... A tu fotografii si podle mě odvodil tvůj mozek, podle toho, co jsi zažíval, to chtěl nějak spracovat, takže se ničeho nemusíš bát, zatím :) Ale kdyby to nějak pokračovalo, tak určitě napiš, začali bychom hledat nějaký jiný řešení.
"Kdo trpí sám, ten trpí mnohem tíž, že vidí štěstí druhých přes svůj kříž."
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Sam Tektzby » 27 črc 2011, 12:56

Jak říkám, kolikrát je to nejjednodušší řešení i nejreálnějším.
:)
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Zpět na Duchové a poltergeist