DPH na knihy z 10 % na 20 %

Veškeré důležité oznámení o dění na fóru

DPH na knihy z 10 % na 20 %

Příspěvekod martink » 06 bře 2011, 22:14

Ekonomičtí ministři zveřejnili plán daňové reformy, podle níž by se měla zvednout DPH na knihy z 10 % na 20 %. Takové zvýšení vážně ohrožuje budoucnost českých knih (viz přiložená analýza). Svaz českých knihkupců a nakladatelů proto vydal

Výzvu na obranu knih,
kterou hodlá předložit vládě a českému parlamentu. Prosím, seznamte se s jejím textem, šiřte ji a podpořte ji svým podpisem. Knihkupce žádáme, aby Výzvu vyvěsili ve svých prodejnách a umožnili její podpis rovněž svým zákazníkům. Nakladatele žádáme, aby s Výzvou seznámili rovněž své spolupracovníky – autory, překladatele, editory, redaktory, typografy, tiskaře. Ostatní, kterým není osud českých knih lhostejný, zejména školy, knihovny, kulturní zařízení, ale i čtenářskou veřejnost, žádáme o šíření Výzvy podle svých možností.

Svůj souhlas můžete vyjádřit podpisem na podpisových arších elektronicky na formuláří na této stránce, případně i podpořit na Facebooku na stránce Výzva na obranu knih.

Průběžné informace o našem společném úsilí zabránit uplatnění likvidační sazby DPH najdete na konci této stránky a na Facebooku.

Děkujeme za každou pomoc.

Jménem představenstva SČKN:

Vladimír Pistorius
předseda SČKN

Jiří Fraus
člen představenstva SČKN

Marek Pečenka
člen představenstva SČKN

Marcela Turečková
členka představenstva SČKN
martink
Webmaster
Webmaster

Re: DPH na knihy z 10 % na 20 %

Příspěvekod pentagramové oko » 09 bře 2011, 22:39

Tak to je vážně hrůza,na čom ještě ta politika chce vydělávat??
je dobře,že to tu zveřejnuješ !no1 !no1
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Příspěvekod Merlin z Teustoságu » 10 bře 2011, 20:27

!blazen!

Někdy mi ta naše vláda připadá jako Titanic pro nás a náš národ.
Dobrý odkaz Martínku =)

A z národa v lénu bohů se stane jen úsvit temnoty.

Hele, dávní druidové za dávných dob ,nepohodlné krále zadupávali v kapradí ,
to bychom zmákli ne???
Merlin z Teustoságu
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod shewolf » 12 bře 2011, 21:38

A je to tu zase,ničemové chtějí ničit i zbytek snahy aby lidé četli.
čarování s láskou má vždy otevřené dveře.
shewolf
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Vexom » 25 bře 2011, 23:16

Buďto rozdávat a krachnout a nebo vybírat více peněz než rozdávat. Vyperte si. Vlevo nebo vpravo? Podle pana Sobotky jsou hrozby krize pouze demagogie a nás se krize netýká. Hlavně, že to postihlo už několik evropských států...
Ale ano, některé věci, které připravuje pravicová vláda (které jsem na začátku fandil), jsou opravdu blbé a ty peníze lze získat i jinými způsoby (neuznávám ale rovnost výsledků jak chce levice). Ale aspoň, že nemáme levicovou vládu - levice prostě NEMÁ politický program, který by byl pro náš stát dobrý (co se týče naší ekonomické situace a když to beru z pohledu občana a ne člověka). Proto jsem taky doufal, že volby ČSSD vyhraje Hašek a ne Sobotka. Ve státech, kde hrozí bankrot, už dělá podobné věci, které u nás dělá pravice, levice. Uznali, že jiná cesta, než přestat rozdávat, prostě nikam nevede. Po odchodu Zemana z čela ČSSD by se mohla tato strana přejmenovat, protože to už není ČSSD. To jsou prostě rovnostářští šmejdi a populisti, co chtějí získávat voliče z nižších tříd (většinou jsou ti lidé IQ tykve, jelikož co jsem s pár lidmi hovořil, tak nechápou ani základní principy ekonomiky). Kéž by politika v dnešní době už nebyla o korytech a hlavně kéž by nebyli lidi dneska tak blbí!
Vexom
Školák
Školák

Příspěvekod martink » 26 bře 2011, 10:30

No a podívej se na ODS, co udělali? ožebračili tento národ jak mohli, vše se točilo jenom kolem bohatých. Do dnes si pamatuji na výrok pana Havla jak 89 pronesl že se zde budeme mít lépe jak na západě, jak to dopadlo? ODS rozkradla náš stát do poslední mrtě a teď? chtějí ještě totálně zlikvidovat naší kulturu aby náš národ byl za pár let poslušnými beránky a mohli nás okrádat stále, je to hnus, tak alespoň to DPH na základ lidské kultury a základní lidské vzdělanosti by mohli zachovat, jsou to hajzlové všichni bez výjimky. Každý rok jsem chodil volit a teď? to řeknu na rovinu a upřímně, kašlu na ně na zmetky. !0023!
Jelikož se pohybuji v prodeji literatury, tak mohu z jistotou říci že jakmile zvednou DPH tak jak chtějí tak jsme v řiti, plno lidí namítne, no a co, vždyť si tu knihy koupí když jí budou chtít, ale zapomínají na jednu velice důležitou věc, že nebude od koho kvalitní knihy kupovat, protože je vydavatelé nebudou vydávat, čeho se dočkáme? Nízko nákladových braku, jako je třeba červená knihovna apod. sračky, bůh s námi

PS: někdo si řekne, kašlu na to vždyť mi knihy nic nedávají, nenajím se s toho a podobné žvásty, jenže lidé si neuvědomují že se to dotkne převážně, odborných publikací, učebnic pro naše děti apod. jak to dopadne? Velice jasně, náš národ bude za pár let banda hlupáku, protože nebude mít z čeho studovat, učitelé a profesoři ve školách se nebudou mít jak dále vzdělávat a zakrníme, to je důležité. A naše mafie vláda se bude mít dobře protože ušetřili ročně do státní pokladny 800 mil, směšné. Nebudu se dále rozepisovat, protože mi stoupá velice rychle adrenalin !0023! !0023!

Jeden velice známí výrok řekla mnou velice uznávána dáma „ mám ráda tuto zem, mám ráda tento lid budujme mu blahobyt „ ani po šedesáti letech se toho nedočkala, jméno vám sem psát nemusím, protože ještě to můžete vyčíst s kvalitní literatury, ale za pár let tyto výroky a hlavně osobnosti nikdo znát nebude
martink
Webmaster
Webmaster

Příspěvekod Vexom » 26 bře 2011, 17:45

ODS nerozkradla nás stát. ODS pouze udělala špatný krok - a to kuponovou privatizaci - a to umožnilo stát rozkrást. Ale nemluvím o minulosti - v minulosti bych volil ČSSD, protože Zeman byl velice dobrý řečník, politik, prognostik a ekonom a velice si ho, po přečtení jeho knih, vážím. Narozdíl od Vaška Klause měl (nejen) s privatizacemi pravdu a je škoda, že se (díky Špidlovi) nestal prezidentem.

A ano, tento krok - jednotná sazba DPH 17,5% - je dost špatný. Už teď poklesl díky e-bookům prodej knih a ještě chtějí dávat jednotné daně na 17,5 procent. To pak ty knihy nikdo nebude vydávat, protože se nebudou prodávat. Nesouhlasím s jednotnou DPH - alespoň na životně důležité potraviny a nízkopoptávkové zboží by mohli dát těch 10 procent.
Vexom
Školák
Školák

Příspěvekod Axel » 28 črc 2011, 19:42

Ahoj, zdravím vespolek,

Martine, výzva na obranu knih byla opravdu zajímavá a můj podpis již mají,

nicméně můj názor je ten, že se jen dalo čekat, že podraží i na tak podstatných věcech jako jsou knihy. Byť si nemyslím, že to dělají záměrně proto, aby lidé méně četli (což by však bylo v jejich zájmu, neboť stádo ovcí jde lépe korigovat), přijde mi to absurdní. Každý má mít právo na informace tak samozřejmé jako je dýchání čerstvého vzduchu, a ne jako nějakou výsadu.
Axel
Školák
Školák

Příspěvekod skupina EPRV777 » 29 črc 2011, 09:54

Ta výzva byla podnětná a netýká se to jen DPH u knih ale hlavně u potravin a dalších položek které jsou v 10% sazbě.
Myslím si že datum 11.11. bude dost rozhodující pro tuto zemi a lidi v ní. Je to na naší volbě. Jak se zachováme tak budou žít naši potomci v budoucnosti.
Jarda EPRV777
Hledej Pravdu Přijmi Pravdu Žij v Pravdě
skupina EPRV777
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Sam Tektzby » 29 črc 2011, 16:58

No nevím, zda "tištěné slovo", již tak zmírající, bude ohroženo. Žiju mimo republiku a tady jsou knihy dražší a pořád se prodávají.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Zpět na Oznámení