Můj názor na okultno

Zde můžete probírat prakticky vše co dovolují pravidla tohoto fóra.

Můj názor na okultno

Příspěvekod pája » 16 zář 2011, 14:33

Snažim se upozornit na to, že to co píši je to můj názor, který je odlišný a můžete jej odmítat. Diskutuji právě proto, abych se střetával s cizími názory a prezentoval ten svůj. Nemíním nijak zle, když kritizuji cizí názor a beru jako něco přínosného, když někdo provede dobrou kritiku mých názorů, která je může rozvrátit a vyvolat důvodné pochybnosti, takže můžu svůj názor přehodnotit. Někdy mé kladení argumentů působí jako ideový boj, já tomu říkám myšlenkové šachy, ale to je pro mě jen hra a ne něco emotivního a agresivního. Něco napíšu, druhý řekne proč to tak není a odůvodní to, já najdu protiargument, ten další vyvrátí a já se musím snažit, abych vymyslel další tah a nemusel položit krále, ale i z takové prohry se poučím, protože ukázala, že všechny mé tahy byly založené na špatných předpokladech. Některé věci mě nezajímají z toho důvodu, že jsou pro mě prostě nezajímavé a nesouvisí s tím, čím se zabývám. Nemám pocit pýchy a ani nějaký podstatný důvod k ní, ani u sebe nespatřuji výraznější prvky egoismu, ale myslím že na nich není nic prvořadě špatného. Budhismus je náboženství, ke kterému nemám blízko a dost dobře jej neznám, proto se ostatně debat o Buddhismu neúčastním. Můj názor je ten, že na okultismu je překrásnou věcí pestrost, že by ezoterika měla být bohatá a mělo existovat mnoho směrů, které se dokáží ideově vymezit. V poslední době jsem dokonce začal jako formu krásy obdivovat i faktické chyby, které jsou logicky nesprávné, ale zvyšují pestrost okultního folkloru. Ostatně myslím, že velká část některých okultních tradic je vybudována na něčem co nemá faktickou hodnotu, ale tím neříkám že to na čem jsou vybudovány není správné.

Za těmito názory, které jsem již sepsal v zbytečně dlouhé debatě předtím, si stojím. Diskuze pojednávala o poskytování magických praktik, přispěl jsem do ní svým názorem, že proti tomu nic nemám, až na to, že mi je proti srsti pomáhat někomu, kdo je neschopný najít okultní rituál na internetu, takže jsem souhlasil s ostatními debatujícími (proto myslím, že debata byla zbytečně prodlužována). Nepovažuji takové jednání za logické a jakkoliv smysluplné. V historii jsem z experimentálních důvodů podobně aktivně přiměl podstoupit rizikové magické rituály množství lidí, zdarma poskytl magickou teorii a odkazy na bezpočet praktických děl nyní již více jak tisíci lidí a jako součást předchozího experimentu jsem techniky oněch rizikových rituálů rozšířil a poskytl množství lidí, prakticky každému kdo mě požádal o nějaké kouzlo nebo radu v oblasti magie coby nejlepší možnou alternativu. Výsledky se zkušebním vzorkem u prvního experimentu byly až nečekaně úspěšné a velmi působivé. Dále jsem v debatě uvedl, že magická praxe nemůže být jen tak zavrhována, protože její důsledky nejsou jen negativní a negativní aspekt není procentuálně tak velkých, aby přesáhl pozitiva. V této debatě, kde jsem jen prezentoval své osobní názory (pokud vím), jsem neměl důvod užívat výše uvedeného svého postupu při debatách. V historii těchto stránek jsem lze myslím dohledat, že jsem postupoval dle výše uvedeného programu. Své názory a úhly pohledu na věc průběžně měním, takže se můžete setkat s velmi zajímavými paradoxy.

Za názorem, že je většina ezoterismu a okultismu, prakticky v celé své teoretické části, jen snuškou blábolů a formy fikce a že v minulých stoletích byli okultisté značně svérázní a popisovali imaginárno, jako reálno.
Příkladem jsou například výplody Paracelsa, jenž píše o skřítcích, obrech, salamandrech a já nevím čem ještě. Deník pofiderní skupiny Horev s padělanými fotkami nadpřirozených bytostí, kterou vedl obskurní de Lasenic. Díla Blavatské stvořená kombinací Cannabis indica a východní mystiky. Katolicko-pseudofilosoficky pojatý hermetismus dr.Jana Kefera, jenž bere zločiny Bobliga a dalších jako veskrze dobrou věc a jeho směšné fantazie, Eliphas Lévi uvádějící do Kabaly, aniž by dokázal hebrejsky říct jedinou větu; Herpentiluv návod k otravě a Dürruv pohádkový pokyn pro pohádkové trpaslíky, narkoman Guaita dštící ohěň proti černým mágům, které nemohlo stvořit nic jiného, než davová psychóza francouzský ultrawhite hermetiků, Faust s vírou v démony a svými půvabnými pokyny a smyšlenkami, slavné Bergierova a Pauwelsova mystifikace, Andreaho Proměny oděné do hávu Rosikruciánského mýtu, sbírka pověr a čarodějnictví od Agrippy a Bardonovky, u nichž vlastně přesně nevíme, kdo si je vymyslel a odkud čerpal. Neznám příliš tak krásných a půvabných věcí, jako jsou kouzelné okultní výmysly.
pája
Školák
Školák

Re: Můj názor na okultno

Příspěvekod Sam Tektzby » 16 zář 2011, 15:46

Nedávej se prosím odkazy na jinný stránky, není to docela fér a nechápu tvůj odmítavej postoj vůči všemu, co to není po chuti, když teda diskutuješ :D
Protože pokud diskutuješ, tak musíš brát v potaz i jiný náhledy, ne jen ten svůj. To totiž pak není diskuze, ale jen tvůj monolog o tvém pohledu, diskuze rozvíjí téma vícenáhledově. To musíš brát v potaz a ještě jedna věc, kolem těch tvých šachů. Nemůžeš táhnout černým koněm aniž by bylo táhnuto bílým pěšcem. Jinejma slovama ty nehraješ šachy, jelikož jsi odmítavý a nehraješ na argumenty, ale na negaci.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod panter » 16 zář 2011, 18:09

Ďakujem ti Pájo, že si sa nám tak pekne odhalil, pretože sa priznám, že som tvojim príspevkom celkom nerozumel. Konečne mi to dáva zmysel. Ešte by ma zaujímalo, prečo študuješ mágiu, keď jej neveríš?
Nikdo jiný za vás neodtančí váš tanec.
Nikdo jiný neodzpívá vaši píseň.
Nikdo jiný nenapíše váš příběh.
panter
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod pája » 16 zář 2011, 18:29

panter píše:Ďakujem ti Pájo, že si sa nám tak pekne odhalil, pretože sa priznám, že som tvojim príspevkom celkom nerozumel. Konečne mi to dáva zmysel. Ešte by ma zaujímalo, prečo študuješ mágiu, keď jej neveríš?

Neříkal jsem že jí nevěřím, jen jí beru odlišně. Věřím, když je to příhodné.
pája
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 16 zář 2011, 19:52

Nebereš jí odlišně, neguješ ostatní náhledy a zárověň proklamuješ jen své. To není braní "odlišně"!!
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod pája » 16 zář 2011, 20:27

Ano, demagogie je mocná. Jak říkal Goebbels, stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Ještě párkrát Same.
pája
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 16 zář 2011, 20:30

Od člověka co tu prosazuje jen svojí pravdu a není sto pochopit pradvu druhých to sedne. A mimochodem tohle je druhej atak na mojí osobu :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod pája » 16 zář 2011, 20:32

Omlouvám se, příště budu okultní bulvár tolerovat.
pája
Školák
Školák

Příspěvekod Arpaix » 16 zář 2011, 22:07

Pajo, nikdo Vas nenuti necemu verit, je Vase vec cemu verite a cemu ne, ja Vas nesoudim,ale ani Vy nemuzete rikat ze paranormalni jevy neexistuji. V tomto zivote se cloveku neukaze vse, clovek je nedokonaly, telo, hmota brani Dusi a vezni ji, po smrti az Duse oddeli se od tela, my budeme vnimat a citit lepe. zdany clovek nemuze rikat ze vi vse, veda i pokrok jde dopredu, ale stale budou veci cloveku utajene,a jsou veci ktere budeme vedet lepe az po smrti, ci v dalsim zivote.
A pokud nekdo veri i pohadkam?- no a? at si veri, mame svobodu vyznani a my kdyz ocekavame toleranci, musime i my tolerovat lidi jine viry, presvedceni a nikomu nenutit svuj nazor. Pokus okkultismus neuznavate, nikdo Vas nemuze nutit aby jste ho studoval a veril..to je Vase vira, ktera je, nebo neni.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Razorka Tektzby » 17 zář 2011, 14:18

Takže tě magie zajímá díky své nedokonalosti? :D
Přidám se tedy a napíšu jeden (ne)možnej úhel pohledu na magii. Co když je to jen nedostatek informací, znalostí? Kdyby např. Klas Jaroslav provedl svoje experimenty s laboratorně vytvořeným bleskem a to v 15. století, tak bude považovanej za čaroděje ovládající magii. Přitom jde jen o znalost (informaci) fyziky. Mohl by být přítomnej i kronikář, kterej by to zaznamenal, přesně postup, vybavení. Nazval by to Rituál božího hněvu třeba, přidal tam něco od sebe...že se kolem toho zařízení musí tancovat, pronášet kouzelná formule a pořádně vykouřit (místnost? :D ) :D
(Použila jsem ha ha smajlíka nakonci, tak to taky berte spíš s humorem a nekamenujte mě :p )
|\/|1£µ_|µ $4|\/|3č|{4 73|{72ߥ |\|4\/žÐ¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
Razorka Tektzby
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 17 zář 2011, 14:45

V tomhle pohledu jsme za jedno, co když lidstvo jen objevuje svý skrytý schopnosti od "Plazivců", co ty na to má překrásná?!)
:P
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Razorka Tektzby » 17 zář 2011, 15:33

Sedělo by to do těch střípků informací, co pomalu skládám, drahý :) :-*
|\/|1£µ_|µ $4|\/|3č|{4 73|{72ߥ |\|4\/žÐ¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
Razorka Tektzby
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 17 zář 2011, 16:02

Právě, že jo, moje předrahá :) :-* :-*
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod zolinoboys » 08 bře 2012, 00:48

okult..je voda na mlyn...bez vody sa mlyn netoci a nieje muky bez muky nie je chleba bez chleba neni zivot a bez zivota neni okult....jeto zucast nasho zitia a mislenia niekto pochopi niekdo ma kratke vedenie a zamete to pod stol..a este jeden druh je a ten viac mlci a viac kona...uctov vas zolinoboys z nitra
zolinoboys
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 08 bře 2012, 01:03

A co jsi tím chtěl říct, to že jsou odpůrci i ti co to zastávají?! Potom nechápu to, že je to voda na mlýn :P pokud by tomu tak mělo být, tak by to zastávali všichni :)
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Zpět na Všeobecný pokec