Razorka Tektzby píše:Jsem na vážkách (ne, že bych chytala vážky :D). Náhody, co se mi stávají být už náhody ani nemůžou, takže by to mohlo znamenat řízení osudem. Nadruhou stranu si ale myslím, že každej je svýho osudu strůjcem (je fakt, že si nevybereme komu, kde se narodíme apod.). Ale v životě máme na výběr několik možností, cest a je jen na nás, kterou si vybereme. Přikláním se spíš k tomu, že budoucnost má nějakej předem danej rámec, řekněme rozmezí, ale není přesně daná (něco jako výpočet pravděpodobnosti). Co se týče mimozemšťanů jako nás z budoucnosti, tak to nevylučuju, ale podlě mě je větší pravděpodobnost, že tomu tak není :)
P.S. Konec dohadů chlapci, většího mám stejně já :D :D
Jak jde o většího, tak asi žádnej chlap nezůstane mlčet :D A tak i já přispěju svojí troškou do mlýna :D
Předně si myslím, že něco jako náhoda vůbec neexistuje. Jediné, kde bych to použil by bylo označení dějů, které zatím nedokážu spolehlivě objasnit. Ale i takové děje mají svoji přesnou příčinu a proto ve skutečnosti o žádnou náhodu (tedy něco zcela nahodile se stanuvšího) nejde. Jinak to celé chápu skrze řetězec příčin a následků, který se táhne od současného okamžiku až do minulosti. Chápu to tak, že moje minulá slova, myšlenky a činy vytvořily moji současnou situaci a právě teď zasévám podmínky, ze kterých vzejde moje budoucnost. Říká se, že vše co se ještě nestalo je možné změnit. V tom tvrzení je cítit ohromné množství vnitřní svobody. Na druhou stranu by měl každý cítit zodpovědnost za to co dělá a měl by umět přijmou i následky svých činů. Chápat, že kaktusy na kterých sedí si v minulosti sám zasadil. Přesto jsou někdy příčiny natolik silné, že již nelze úplně eliminovat to, jakým způsobem se projeví v naší budoucnosti a lze to pouze z části utlumit, aby to nepůsobilo tak ničivě.
To co jsem tu teď popsal je ve své podstatě ve shodě s fungováním karmy. Problém je jen v tom, že spousta lidí už přitom, kdy zaslechne slovo karma, otevírá šuplík (ve své mysli) s popiskem "Tajemství Orientu" hodí to do něj a zastrčí to zpátky od oddělení "Vytahujeme králíky z klobouku pro pokročilé".