Smržovský grimoár

Magie konkrétně i všeobecně

Smržovský grimoár

Příspěvekod merimee » 19 říj 2011, 18:03

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo z Vás zná tuto knihu. Jeden známý likviduje knihovnu po svém příbuzném a nabízí mi z ní několik knih. Tahle je mezi nimi. Vzhledem k tomu, že to není úplně můj obor, rád bych slyšel názor někoho zasvěceného. Na netu jsem našel jenom pár povrchních informací... Díky za každou pomoc.
merimee
Školák
Školák

Re: Smržovský grimoár

Příspěvekod Sam Tektzby » 19 říj 2011, 18:56

Povrchních jasně, nehledal jsi moc koukám. Vyfoť mi tu knihu a pak se budeme bavit dál. Jelikož potřebuju důkaz o tom, že je tento přízpěvek relevantní.
Jinak tu knihu znám, jelikož se jedná o "démonologický" svazek Mr. Kittela. Šlo o doktora a léčitele od Šumburku u Jizerských hor (obec Krásná/Pěnčín 3.2.1704-16.11.1783), celým jménem Jan Josef Antonín Eleazar Kittel (přezdívaný Severočeský Faust), dokonce má muzeum (kde mimochodem mají kopii toho "grimoáru"). Patrně šlo o výtečného ranhojiče/bylinkáře/lékárníka.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod merimee » 19 říj 2011, 19:12

Ok, ale fotku sem hodím až příští týden, protože knížky jsou zatím v Praze a tam mám cestu až 27. Jinak by mělo jít o tisk, který vydala společnost GNÓM. U nich jsem taky našel většinu informací.
merimee
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 19 říj 2011, 19:17

Jo táák, já se těšil na originál. No nic, pokud se bude jednat o přetisk, tak není špatný vlastit. Ale jen tak pro pochlubení se, většina těhle přetisků nedává dnes bohužel smysl a to z důvodů neúplnosti a komplexní neadekvátnosti. Takže tak na výstavku možná, ale nic víc :)
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod merimee » 19 říj 2011, 19:30

Tak originál, ten bych moc rád, ale mám obavu, že to není moc reálné. Řekněme, že staré tisky a moje peněženka si moc nerozumí !smejesa! Jenže s přetisky je to tak, jak říkáš. Ačkoliv na Gnomu se dušují, že se drželi originálu jako klíště. Tak uvidím. Zase bych nerad, aby knížky skončily někde v kontejneru, což jak znám toho dotyčného je docela možné... Jinak, do muzea se chystám. Pan Kittel vypadá jako velmi zajímavý člověk.
merimee
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 19 říj 2011, 19:44

To se dušuje každej, kdo chce vydělat. Ono zase na druhou stranu proč se zajímat o stav peněženky, jde přeci jen o tu knihu že :P
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jack O´ Lantern » 13 lis 2011, 11:01

Tento grimoár mám v grimoáru nexus. :)
Procházíš-li temnotou či temnými časy,hledej světlo.Není-li světlo,rozsviď baterii. :D
Jack O´ Lantern
Učeň
Učeň

Zpět na Magie