od marbess » 04 pro 2011, 00:23
Je mi již 33 let, ale stále vzpomínám na své sny, když mi bylo tak 4-7 let. Tyto sny-nesny se neustále opakovaly. Neviděl jsem nic jiného, než černý prostor a z jednoho kraje uprostřed tmy se horizontálně táhla ke druhému dlouhá bílá čára. Nevím už ze které strany (zleva doprava, či naopak) se posouvala, ale každopádně byla v pohybu a byla nekonečná. V téhle fázi jsem měl klidný spánek. Ale pokud se čára nějak zakřivila, nebo se začala vlnit, probudil jsem se. Nebylo to ale pravé probuzení. Tu zmítající se linku jsem měl neustále před očima a cítil jsem, jak je vzduch těžký, vnímal jsem váhu svých rukou a pokud jsem se šel raději opláchnout studenou vodou a pustil vodu, cítil jsem ohromnou sílu a váhu protékající vody aniž bych se jí dotkl. Věděl a chápal jsem přesně proč žiji a proč jsem se narodil a co je lidská duše. Všechny zvuky jsem slyšel strašně nahlas a bolely mě z toho uši. Tento stav přetrvával ještě tak 10-20 minut. Byl jsem z toho opravdu vyplašený a dodnes nevím, kdy tyto sny při bdění zmizely a jak vůbec vznikly. Nedokáži si ani vybavit, co jsem vlasně věděl a chápal o životě, ale vím, že mi vše o existenci a původu živých bytostí přišlo tak strašně samozdřejmé a logické. Dnes si to ale už nevybavím. Píšu to zde proto, abych zjistil, jestli někdo nemá podobné zážitky.