Změněný stav vědomí po probuzení

Zde pište své sny, pokusíme se najít přčinu dané věci.

Změněný stav vědomí po probuzení

Příspěvekod marbess » 04 pro 2011, 00:23

Je mi již 33 let, ale stále vzpomínám na své sny, když mi bylo tak 4-7 let. Tyto sny-nesny se neustále opakovaly. Neviděl jsem nic jiného, než černý prostor a z jednoho kraje uprostřed tmy se horizontálně táhla ke druhému dlouhá bílá čára. Nevím už ze které strany (zleva doprava, či naopak) se posouvala, ale každopádně byla v pohybu a byla nekonečná. V téhle fázi jsem měl klidný spánek. Ale pokud se čára nějak zakřivila, nebo se začala vlnit, probudil jsem se. Nebylo to ale pravé probuzení. Tu zmítající se linku jsem měl neustále před očima a cítil jsem, jak je vzduch těžký, vnímal jsem váhu svých rukou a pokud jsem se šel raději opláchnout studenou vodou a pustil vodu, cítil jsem ohromnou sílu a váhu protékající vody aniž bych se jí dotkl. Věděl a chápal jsem přesně proč žiji a proč jsem se narodil a co je lidská duše. Všechny zvuky jsem slyšel strašně nahlas a bolely mě z toho uši. Tento stav přetrvával ještě tak 10-20 minut. Byl jsem z toho opravdu vyplašený a dodnes nevím, kdy tyto sny při bdění zmizely a jak vůbec vznikly. Nedokáži si ani vybavit, co jsem vlasně věděl a chápal o životě, ale vím, že mi vše o existenci a původu živých bytostí přišlo tak strašně samozdřejmé a logické. Dnes si to ale už nevybavím. Píšu to zde proto, abych zjistil, jestli někdo nemá podobné zážitky.
marbess
Školák
Školák

Re: Změněný stav vědomí po probuzení

Příspěvekod marbess » 04 pro 2011, 00:26

Sny jsou opravdu zvláštní a zvláště sny, které přetrvávají i po probuzení. Po každém snu, o kterém jsem psal v prvním příspěvku jsem přemýšlel, proč jsem se narodil a věděl jsem, že pokud bych se nenarodil zde, narodil bych se jinde. Neumím dnes vysvětlit.

Horší bylo, když jsem byl nemocný...

1)...probudím se ve své posteli a vedle mne, ke mně otočený zády leží nějaký muž. Volám maminku, jak přijde, tak jí říkám "ať jde ten chlap pryč", ptá se mne jaký a volá otce. Po jeho příchodu už v posteli nikdo neleží...

2)Ležím v posteli a na koberci naproti mne leží lebka. Volám otce, ten přichází a ukazuji mu na lebku. Myslí si na chvíli, že ho chci vystrašit, má v komoře jednu sádrovou, která mu pomáhá při malbě kostry (maluje obrazy). Tak ji chce vzít ze země a zvedá jen stočenou bílou plenu, ale nezapomenu na jeho údiv, že to byla plena. Ty detaily byly neuvěřitelné!
marbess
Školák
Školák

Příspěvekod marbess » 04 pro 2011, 00:27

A ještě popíšu svůj poslední zážitek:
Byl jsem na dovolené a v noci ke mně ve snu přišla žena s dítětem v náručí, místo slz jí z očí tekla krev a říkala mi, že to místo na kterém jsem bylo pohřebiště. Ráno jsem to říkal přítelkyni a pro jistotu jsme se zeptali místních, zda na tom není něco pravdy. Říkali, že né, že je sídliště postaveno na louce...

...zhruba po týdnu jsem si na to vzpomněl již doma a jen tak pro případ si původ našel na netu. A věřte, nebo né, ale ono místo kdysi bývalo pohřebiště s morovými sloupy.
marbess
Školák
Školák

Příspěvekod Merlin z Teustoságu » 04 pro 2011, 00:32

marbess píše:A ještě popíšu svůj poslední zážitek:
Byl jsem na dovolené a v noci ke mně ve snu přišla žena s dítětem v náručí, místo slz jí z očí tekla krev a říkala mi, že to místo na kterém jsem bylo pohřebiště. Ráno jsem to říkal přítelkyni a pro jistotu jsme se zeptali místních, zda na tom není něco pravdy. Říkali, že né, že je sídliště postaveno na louce...

...zhruba po týdnu jsem si na to vzpomněl již doma a jen tak pro případ si původ našel na netu. A věřte, nebo né, ale ono místo kdysi bývalo pohřebiště s morovými sloupy.

Jsou prostě věci mezi nebem a zemí =)
Ale sny promítnuté do reálu jsou stále v modní =)
Merlin z Teustoságu
Čaroděj
Čaroděj

Zpět na Sny