Veriacich pribúda, ateistov ubúda

Zde můžete probírat prakticky vše co dovolují pravidla tohoto fóra.

Re: Veriacich pribúda, ateistov ubúda

Příspěvekod Sam Tektzby » 02 led 2012, 05:56

Pokrytec/konvertor to pro změnu já když jsem mluvil o okultnu s knězi, tak jsem byl pokřivený a pro smích. Ale zase na druhou stranu, jeden mnich z břevnovského kláštera mi dost pomáhal s démonologií (volný přístup do řeholní knihovny nemá každý :P), takže to beru tak že lidi jsou lidi a to co je nad/pod náma nechávám mimo :D
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 03 led 2012, 01:51

I ja jsem chodila ke katolickemu knezi jiz v detstvi na uceni latinske reci, kdyz mne jiz ve velmi rannem detstvi zajimal stredovek a historii inkvisice,a mnoho veci bylo jen latinsky,a i inkvisitori mluvili mimo francouzske, occitanske i katalanske reci latinsky, tak to zajimalo i mne naucit se alespon zaklad. I mne katolicti knezi pujcovali literaturu o inkvisici, kdzy ja chtela byt historikem inkvisice a kataskeho hnuti. Ja s knezi nehovorila o okkultismu,ale o historii a ucial se od nic latinsky.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 03 led 2012, 01:54

To já od nich bral knížky :D
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 03 led 2012, 02:35

Ja take a inkvisice mne zacala zajimat asi jiz v 10 letech a sbirala knihy od Jean Duvernoy,ale zajimaly i prameny v reci occitan a latinsky,a v knihovne hledala vse co je mozne na tema najit v reci francouzske a pak se rozhodla ucit se latinu a stredoveky jazyk occitan. A jeden dominikansky!!! knez mne ucil latinsky i mi pujcoval prameny k historii o inkvisici. Noooo, ja v detstvi i mladi ty inkvisitory obdivovala a ma nejoblibenejsi postava historie byl Bernard Gui.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 03 led 2012, 14:27

Já bral inkviziční popisky, jen kvůli rituálům, postupům a démonologii. Jinak k ní mám tak nějak vrozenej odpor. Jejich počínání mi přijde jako "tahání za ocas pálenýho ďábla" :P
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 11 led 2012, 01:54

Tak jsem zde prostrednictvim netu poznala jednu mladou zenu ktera je z Italie, mesta Piemont a zije 30km ode mne a mluvi dobre francouzsky. Jsem moc stastna, pozvala ji k sobe, oan pracuje jao au pair u jedne finske rodiny od listopadu, ve Finsku je skoro 2 mesice, ja jiz 10 let. Je katolicka,ale otevrena a my vice vzpominame na jizni Evropu, na teplo, svetlo, historii a vse co pripomina Evropu..
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod zolinoboys » 08 bře 2012, 00:54

ani jedna cesta nevedie spravnemu zivotu jeto tazka filozofia na vymivanie mozgov a urcovanie jedenca a skupin clovek ked chce byt clovekom ako takym tak sam si ma urcit svoj smer a nie verit nejakym spolocenstvam a a klacat a modlit sa pred niecim co voubec nieje na tom to svete sila voule sa da zneuzit a ...
zolinoboys
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 08 bře 2012, 00:57

Takže se přikloní ke svému kodexu, tedy ke svému náboženství :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 15 bře 2012, 11:04

To ze nesouhlasim se soucastnou cirkvi neznamena ze jsem proti cirkvi. J anesouhlasim z vyvody II.Vatikanskeho koncilu, s modernistickymi teology jako Hans Kung,ale obdivuji napriklad cirkev v 13.-17. stoleti,a predevsim po koncilu Tridenstkem za pontifikatu St. Pia V. Nesouhlasim s tim soucastnym marastem v cirkvi, ekumenou,a dnesni zidovsko-ateistickou spolecnosti.
Dnes je svet plny "nadlidi", kteri nemaji zadnou viru v Pana, zadnou spiritualitu a jedina jejich vira je mamon.
Co se tyka cirkve, tak si sama preji navrat jejich "zlatych casu", nelibi se mi jen soucastna cirkev,a rada vracim se v myslenkach do dob minulych kdy St. Oficium melo moc i slavu.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 15 bře 2012, 11:59

Ale víš, že tvůj obdiv padá na půdu lidí, kteří by tě v době temna nejradši poslali na hranici?! A kol nadlidí, sotma bude možnost upravit svoje tělo, tak se tomu bránit nebudu. Takovej paměťovej čip, nebo reflexní vlákna etc. budu první kdo si nechá udělat testy na to, zda to moje tkáň přijme bez supresantů :P
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 23 bře 2012, 00:01

V tom mas pravdu, ja si se soucastnymi katoliky nerozumim. Cirkev mne zajima jen do doby Francouzske revoluce, nejradeji mam 13-17. stoleti,a pozdejsi mne tolik nepritahuje. Dnesni prizemni mysleni soucastnych katoliku o sexualite neni muj nazor. Ja sama ziji v celibate, jsem transgender a uplny asexual,a muj nazor je ze neni muze ani zeny, je jen Duse. Kdyz jsem vypravovala pohrby, tak jsem nikdy nerikala "prach jsi a v prach obratis se", ale DUSE JSI A V DUSI OPET SE NAVRATIS". Pro mne telo neznamena nic nez nastroj satana, Duse ale musi byt cista.
To, jsetli nekdo doma onanuje ci ne, mne naprosto nezajima, to je kazdeho soukroma vec, dulezite vsak je jak clovek jedna s lidmi, jak chova se k okoli.
Ja sama se musim smat tem stereotypnim rozdelenim na muze a zeny,a jak nekdo neni to ani ono- hned je spatnym. Ja mam vysokou a velmi stihlou chapeckou postavu a dlouhe vlasy na ramena. Lide se mne casto ptaji jestli jsem muz ci zena, ja odpovim, jsem clovek,a je uplne jedno co ma kdo v rozkroku, zalezi na Dusi! Ja se lisim od lidi i zjevem a hned soudi aje mi lito ze prave nejvyce poktytecti jsou katolici, i kdzy ja ocistuji jmeno Svateho Oficia!
Je mi lito vsak ze mnoho katoliku nezajima nic jineho nez co ma clovek mezi nohama,a ne to co ma v hlave!
Duse je bezpohlavni. Mne se libi zde jak Sam miluje Razorku a ona jeho, fandim Vam aby Vam ta laska vydrzela. J azadny takovy cit nikdy nemela, nemam a vim ze mit ani nebudu. Ale i tak jsem stastna, jsem samotar a ziji jako asketa..nooo az na to piti. Ted jiz zase mam pred sebou panaka cognacu a lahev Pilsner Urquel. Ale te Vasi lasce Same aRazorko fandim! Nic takoveho ja nemam,ale ja jsem prejici cloveka preji lidem jen dobre! Kdo mysli na zlo- to se obrati proti nemu, negace zpusobuje zase jen negaci. Vy Same a Razorko jste krasny mlady par ale i krasne Duse! Mnoho stesti Vma obema preji.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 23 bře 2012, 01:35

Děkuju za nás oba Arpaix :)
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 24 bře 2012, 03:49

Dekuji, ja ale jen nemohu vydrzet to katolicke pokrytectvi, ten z strany dnesnich katoliku nezajem o historii a to co v ni bylo krasne, casy 13-17 stoleti, romantika conquistace jizni Ameriky, rikam strucne jak myslim asi takto " La conquista-la Inquisición-mon amor",ale dnesni katolici prevazne v CR ani historii cirkve neznaji a zajima je jen jestli je nekdo trans ci homosexual, zena pro ne neni nez sluzka -otrok na nakup, vareni uklid zehleni a starost o deti. Pro soucastne katolicke muze v CR ale i Polsku zena opravdu neni snad ani clovek. Hnus,a daleko horsi mysleni nez ve stredoveku! Kdyz ctu "krestanske weby" v CR a nazory "katoliku" na zeny, tak je mi opravdu na zvraceni,a ani to nijak nekomentuji. Ja pisi radeji o stredoveku,a soucastna cirkev mne nezajima to uz je jako mrtvola v rozkladu. Duse cirkve byla Svata Inkvisice, ta padla a s ni i cela cirkev,a tak zabyvat se soucastnou cirkvi, je jako pitvat mrtvolu v rozkladu. Hnus, odpor a upadek. Ano, ja velmi vazim si stredovekych Inkvisitoru- to byli jedini pravi muzi v cirkvi, a z te soucastne - ta je mi jen k smichu! Jaky je papez? roztreseny deda ktery ani katedralu neprejde sam! Ten snad sam si ani neutre zadek! Soucastna cirkev? k smichu, pardon! Moc rada bych navstivila hrob Otce Torquenady, kdyby nejaky mel, skutecnost je ale ze ac zemrel v r 1498 v klastere St. Tomas v Avila, jeho hrob byl v r 1836 exhumovan a ostatky zneucteny, hrob jiz neexistuje. I tak klanim se Otci Torquemadovi, ktereho si vazim z hlobi srdce, neb to co delal, delal ze skutecneho presvedceni. Nejaky Woltyla, Jan PavelII, ktery libal se s kdekym, libal i koran i skoro nahe indiankse zeny, libal se s Dalajlamou- byl clovek slizky, bez presvedceni i vi´ry, kam vitr tam plast! Doslova hnusny papez. Karol Wojtyla byl clovekem bez presvedceni, patere, viry- byl pouha groteska. Mne se v cirkvi libili Otcove Inkvisitori,a ne ty soucastni rozstreseni dedove kteri snad sami si neutrou ani zadek. Omlouvam se za tvrda slova,ale uz nejake to pivo v sobe v 5 v noci mam. Dobrou noc Vam vsem.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Arpaix » 29 bře 2012, 17:06

Ja vcera v noci psala na jeden spanelsky web o Torquemadovi, i to jak mu v r 1836 zneuctili hrob francouzsti vojaci,a jak je mi to lito, padaly od lidi nadavky, ale pak mi napsal jeden pan, ktery dokonce je cirkevnim historikem, ze mu ta devastace Torquemadova hrobu je take lito,ale ze tohoto muze tez obdivuje,a jestli mam nejaky dobry typ na poutni misto souvisejici s timto Otcem, mimo Zaragozza, Madrid, jestli napriklad vim kde T. zemrel. Ano, vim to, jedna se o klaster St.Tomas v meste Ávila, vim i o te mistnosti kde zemrel a samozrejme i toto misto laka mne navstivit, neb tam musi byt energie. Ja navstivila ten klaster,ale ne ten pokoj kde T. zemrel. V tom klastere samozrejme maji archiv, a presne misto kde Torquemada zemrel je zname. Pak jsem si psala celou noc i tento den s tim historikem a dala typ. On mi ale rikal ze modlit se k Otci Torquemadovi nesmime, neb nebyl svatorecen. Ja na to ze soucastny ekumeny plny papez ho jiste svatorecit nebude,ale myslim si ze se nemusime primo modlit, jen evokovat jeho energii. Myslim ze na miste kde T. zemrel , i kdzy to bylo v r 1499, tak ta energie tam jeste musi byt. My muzem spojit s jeho Dusi jinym zpusobem nez modlitbou!! Ayeeee, i katolika toto zacalo znamenat. Dulezite je takova mista navstevovat a cerpat z nich energii,a nekdy neni ani nutne na ta mista jezdit, ta energie se da ziskat i na dalku. Ja rikam, no a co, tak znicili Torquemadovy ostatky, zneuctili jeho hrob, ale nemohli znicit jeho Dusi! Nemusime plakat nad tim co se pred staletimi stalo s mrtvym telem, na miste v Avile kde zemrel jeho energie je. Co myslite Vy?
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Arpaix » 01 dub 2012, 10:52

Podivejte se na http://cirkev.wordpress.com/ elektronicky casopis Duse a Hvezdy. Cesti katolici mi na to upozornili a ja hned okomentovala clanek s nazvem " Budeme potrebovat novou Inkvisici". Autor pise to, co ja si myslim vice jak 20 let..prosim i o odpovedi zde.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Arpaix » 14 dub 2012, 11:16

Tak vidim ze mi zde jete nikdo neodpovedel. J a kontaktovala mesto Valladolid, i Ávilu, klaster Convento de Santo Tomas de Ávila, archivy,a mam nove zajimave materialy. Je mi smutno ze soucastne cirkve prolezle modernismem, prilisnym ekumenismem, blahorecenim Wojtylovym, kteri dokonce verejne polibil koran, libal se s dalajlamou,ale opravdove svate soucastna cirkev ani nesnazi se obhajit! O opravdu svatych muzich, jako byl Torquemada, Deza, Cisneros, bylo napsano tolik spiny, urazek, nepravd-a presto cirkevni cinitele mlci, jediny historik ktery psal pravdu Ménendez y Pelayo, jiz nezije, nezverejnuji zaznamy archivu,ale pohadky osvicenskych a komunistickych historiku, kteri jeste dostali za ty urazky zaplaceno, protestanstkych historiku jako Ch.Lea..
Ja snazim se s tim neco udelat, kontaktuji mesto Valladolid, Ávila, archivy a chci psat o historii pravdive,a ocistit jmena opravdu svatych muzu. V lete chci vydat se do Ávily,ale i Valladolidu. J ated moc nepsala neb chodim do prace a vecer a v noci zkoumam historii. Mne zajima pravda, ne osvicenske urazky,a dejiny psane jejich historiky, kteri si nechali za to platit. Mma vyhodu ze nejsem zamnestnancem zadne university, nedostavam od nikoho zadne granty,a vyzkuma v lete cesty platim sama si z platu,a nemusim poslouchat zadne narizeni universit ci soucastne herezi prolezle cirkve"!
Ano, Tomas de Torquemada byl svatym muzem a ja dokazi to.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec