od amarantaca » 14 led 2012, 12:33
Ahoj,
tyhle stránky jsem našla úplně náhodou, ale napadlo mě, že bych se tu taky mohla na něco zeptat. Nevím přesně,do kterého fóra svůj příspěvek přidat, protože jde asi tak o tři věci najednou.
V naší rodině se po ženské linii pravděpodobně dědí (mohu-li to tak napsat) určitá zvláštnost a popravdě by mě zajímalo, zda-li někdo ví, co s tím dělat.
Moje prababička byla v určitém obdobé svého života vychovávána v klášteře a byla hluboce věřící. Porodila jednu dceru (mou babičku) a ta měla také jednu dceru (mou matku), která zase přivedla na svět mě a mou sestru.
Nevím, jak mé prababičce, ale mé babičce se zdály zvláštní sny. Po smrti prababičky se jí zdálo (vím z vyprávění), že za ní přišla spolu se svým již dávno zesnulým manželem. Bylo to u nás v domě a měli prý hodně kufrů. Říkali, že se vydávají na dalekou cestu. Povídali si s ní, loučili se, a pak ,,odcestovali". Když jsem byla hodně malá, tak jsem se strašně bála, že uvidím ducha (asi jsem se moc dívala na americké filmy :o) ), ale nesčetněkrát se mi stalo a stává (nyní ale v menším množství), že se mi zdají zvláštní sny- mám pocity déja-vu (a pak si uvědomím, že jsem ty situace prožila ve snu) a také někdy ve snu mluvím se svými předky. Když jsem byla hodně malá, zdál se mi sen, ve kterém jsem v našem domě viděla zářící ženskou postavu v bílých šatech, která seděla u stolu a jakoby na někoho čekala. Ten sen byl neskutečně živý a já se příšerně viděsila, že je to duch a běžela se schovat. Pak se ten duch zvedl a šel zamnou, mluvil ke mně, že se nemusím bát (nějak jsem během toho snu zjistila, že šlo o tu prababičku, moc si to už nepamatuju)a že mám vyřídit, že i kdyby se nám dělo něco zlého, tak že na nás všichni dávají pozor, že se nemusíme bát. Já byla fakt malá, tak jsem řekla, že rodiče nejsou doma, ale že babička spí v pokoji a že pro ní dojdu, v tu chvíli duch zmizel. Druhý den jsem to říkala babičce, tu to silně dojalo a říkala, že vždy, když se jí takhle o někom zdá a řekne, že pro někoho dojde, že duch zmizí. Poměrně mě zarazilo, že jsem o té prababičce během snu zjistila, že měla hůl, kterou ale nepotřebovala (ve snu chodila dobře). Babička mi řekla, že ke stáru prababička opravdu používala tu stejnou hůl, kterou jsem viděla.
Když zemřel můj dědeček, často se mi o něm (i mé mamince a babičce) zdálo. Byly to takové zvláštní sny, ale nikdy jsem mu v těch snech nemohla říct to, co jsem chtěla, protože jsem si na to během snu nevzpomněla. Často jsem z toho byla hrozně moc smutná, až se mi o něm jednou zdál sen, kde mi říkal,že nemusím být smutná z toho,že jsem mu některé věci neřekla, že je slyší, když o nich během dne mluvím nebo na ně myslím a že když to teď vím, tak ho nemám pořád volat (nikoho jsem nevyvovolávala, jen jsem k němu někdy m.uvila, tak jako lidé třeba mluví ke svým příbuzným na hřbitově). Pamatuju si, že jsme si povídali a bylo to hrozně fajn. Pak už se mi o něm nikdy nezdálo nebo jenom málo, ale už nikdy tak silný sen. Občas se o něm zdá mé mamince. Mé sestře se stávají podobné věci jako mně, často má deja-vu a silnější, než já (jednou třeba ve snu dopředu viděla otázky, které pak měla v testu), ale zase se jí nezdá o mrtvých. Když ale zemřela mkoje babička, tak jsem měla dlouhou dobu pocit, jako by tu stále byla (závany vůně, klapot holí, které dřív nosila), ale to by se asi dalo nějak psychologicky vysvětlit (ty sny asi taky :D). Hodně mi chyběla, často jsem od ní potřebovala radu a opravdu mi jí někdy ve snu dala (zdálo se mi o ní asi 3x). Napadlo mě, že pokud tu stále je, tak bych si s ní mohla povídat. Zapálila jsem svíčku a mluvila k ní a plamínek se opravdu někdy silně chvěl (a nebyl průvan, ani to nebylo mým hlasem). Nepokoušela jsem se o žádné vyvolávání- jednak jsem na to srab, a pak ani nevím, jak na to, jen mě prostě napadlo, že pokud tu je, tak by mi skrz to možná mohla ukázat, že tu je, pokud chce. TeĎ už to nedělám, ale když jsem našla tohle fórum, napadlo mě se zeptat- o co vlastně jde? Čím se to děje a dalo by se to nějak prohloubit?Vždy, když se mi o ní zdá, tak jsem hrozně ráda. Je to jako kdyby byla na chvíli zase zpátky...